Nategovanje Mercatorja

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nisem še opazil različnih cen, pa npr. večkrat kupujem v večjem in manjšem Sparu in Mercatorju.

Razlika je edino v nekaterih akcijah, ki jih imajo samo večje trgovine (redkeje pa samo manjše).

Birkof

Pripravnik
10. sep 2007
155
0
16
42
To z limonami tudi meni ni jasno, ko jih ni bilo. Baje je bil problem v tem, da je celotni tovornjak zgnil (roba za balkan) zato so tudi zgradili zorilnico banan, da ne bodo odvisni od drugih.

Kar se tiče primerjav pa vem da so najugodnejši Leclerc in Spar, potem je tuš in najdražji je pa Mercator, vsaj kar se brandov tiče. Potem so pa še tukaj Eurospin,Lidl in Hofer, to so trgovine, ki nimajo brandov tako da se te ne morejo primerjati z ostalimi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Mene je enkrat zadnjič kap v Mercatorju, ko sem videla mozzarello (beri: par kuglic), ki jo nudijo za več kot 3 evre.
stupid-1.gif
Pa kdo to kupuje?!
BTW, iz drugih virov je prav tako solidna mozzarella iz Hoferja manj kot 1 evro. Pa mislim, da Mercator nima ekskluzivnih 1A italijanskih dobaviteljev vrhunskih sirov, da je taka razlika v ceni.
Taka primerjava brez resnih podatkov je nesiselna. Po osebnem okusu pal ne moreš sodit o kvaliteti mocarele (enmu je važna že majhna razlika, drugi požrejo vse), kaj več pa ni napisano. Italijanska ali kaka druga država proizvajalka. Navadna al bufala. Mlada al stara? ...

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Ze od nekdaj delamo spezo v Italianski Gorici in se nadalje bo tako...Predvsem Lidl in Coop.
Cena enake zobne paste sensodine v Italiji -coop (redna stalna cena) je tocno 2 € manj kot v nasem merkatorju

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nisem mislil na različne cene med različnimi trgovci ampak sem odgovarjal Michkeni glede različnih cen pri istem trgovcu.

Drugače pa sam kupim 80% vse hrane in praškov v Hoferju.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Jest večino reči kupim v lokalni štacuni - peš grem do nje, odnesem samo toliko, kolikor lahko nosim (torej neko brezglavo polnjenje prikolice odpade), nimam občutka, da moram vse nagrabiti, ker me potem cel teden ne bo (lahko pridem iskat tudi jutri - čeprav me običajno prej mine
grin1.gif
), lahko pokličem in kakšno mojo posebno kaprico tudi posebej izpolnijo.

Res nima take izbire, kot hiper centri, lačni, žejni in umazani pa vseeno nismo.

Aja - hec je Mercator. Je.bi ga.
grin1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
večina očitno ne opazi, da so cene v teh opevanih centrih višje, npr. Mercator Šiška, Tuš BTC, Spar City Park... Tuš BTC itak izstopa po cenah, 2x bla tam, 2x nič kupla.. te se hecajo.
al pa cene Big Bang BTC in Big Bang Rudnik - na Rudniku nižje..
zaključek: bolj se splača v manjših štacunah kupovat, sej v ta velikih tudi spet nimaš neke blazne izbire, samo zdi se ti, da jo maš.. Mercator ima dostikrat cele police ene in iste robe, pa majhno izbiro.. vse skup porazdelijo, malo zglancajo, spustijo kakšne ptičke po zvočnikih (kot v Leclercu :) ) pa je...
smile-1.gif

To ne vem kje si ti pobrala, da ima Mercator majhno izbiro.... oz kaj je potem zate velika izbira.

Sefan

Pripravnik
22. jul 2007
249
0
16
40
SG
ksz.

Na žalost ne morm postrečt s konkretnimi podatki se mi pa vseeno zdi ta tema ena izmed bol koristnih in z veseljem pričakujem nadaljevanje oz., da po možnost postane sticky. Mam občitek, da se šele na tak način pokaže "realnost" akcij ter seveda moči potrošnikov in svobodne izbire
zmaga.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

To ne vem kje si ti pobrala, da ima Mercator majhno izbiro.... oz kaj je potem zate velika izbira.

Vedno se mi je zdelo, da imajo vsi večjo izbiro od Mercatorja.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
akcije so največja qurba in to pridno izkoriščajo. Večina akcij je zavajanje potrošnikov. Punco sem komaj odvadil od teh akcij, mati pa se ne da, vedno pametno pribije: jaz kupujem poceni, ker kupujem v akcijah
stupid-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Sefan pravi:
ksz.

Na žalost ne morm postrečt s konkretnimi podatki se mi pa vseeno zdi ta tema ena izmed bol koristnih in z veseljem pričakujem nadaljevanje oz., da po možnost postane sticky. Mam občitek, da se šele na tak način pokaže "realnost" akcij ter seveda moči potrošnikov in svobodne izbire
zmaga.gif
Še bolj koristno bi bilo, če bi se tule pojavila stocky tema samo s primerjavami cene enakih (natančno navedenih) izdelkov - in to brez komentarjev. Da je pregledno. Bi hitro postalo baza za tiste, ki radi dobro, a varčno kupujejo. Takih nas je pa menda večina ...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Se tud jst strinjam.... fajn bi blo kej tacga nardit, da bi pol po zobno pasto laufal v Spara, po mleko na drug konc v Mercatorja (v tistga v katerem je najdenej, ker baje je v Šiški 30 centov dražja) in po meso v Hoferja.

Pol bi blo pa še fajn, da se zmenimo in te nakupe nardimo v enmu avtu, kateri ima najmanjšo porabo... pa seveda pol na MOL tankat, k je najbol benz (beri - manjša poraba).

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Nekak je tko, da je men osebno vseeno, ali je kaj v mercu, ali v šparu ali v tušu. Mimo vseh treh se peljem domov, vprašanje je le, na kater parking zavijem.

Drugač pa ti ne kupuješ veliko ne? Če odmislim tisto kilo limon in eno svečo vsake toliko časa? Ker sicer bi vedel, da običajno iz štacune vlečeš tisoč in eno stvar in meni ni panike pol tedenske fasunge kupit v eni štacuni, pol pa v drugi, ki je itak ob poti. Tako in tako imam pa tak urnik, da za to telovadbo zapravim v najslabšem primeru (vrsta pri blagajni) dodatnih 20 minut na teden. Sprotne malenkosti pa vedno kupim v najbližji lokaciji, ker se mi za par centov ne da izgubljati časa in bencina.

Seveda pa kakor komu drago in nekateri, ki imajo dovolj denarja, kupujejo po sistemu naročanja in v štacune niti ne gredo, kaj šele, da bi se ukvarjali s cenami. In to seveda ni tema zanje...
smirk-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Dajte se prvič uprašat kolk se dejansko profitira če laufaš po štirih različnih štacunah... 20€ mesečno? Pa še če se spraviš nakupovat pri enem od večjih trgovcev dobiš za "zvestobo" pike, katere niso tako zanemarljive. No ja... imam soseda, ki sta v pokoju in hodita po nakupe v italijo... 100km v eno smer + cestnine. Nekateri pač uživajo v tem, da pridejo "poceni" čez
smirk-1.gif

Si pa prav ugotovila... zaenkrat še ne nakupujem veliko, kar pa ne pomeni, da noben pri nas ne. In po izračunih z vsemi popusti (btw... na piko kartico lahko kupiš od oblek, pisarniškega materiala do pralnega stroja ali TV-ja ) je očitno še vedno za nas najbolj ugoden Merkator...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ker nekak nisi razumel mojega zadnjega odstavka - internet ni namenjen samo tistim, ki jim je vseeno ali dajo 20 evrov več ali manj. Ampak vsem - tudi tistim, ki jim za 20 evrov ni vseeno.

Nihče ti ne ukazuje, da moraš ti to početi. Je pa fajn, da folku, ki jim ni vseeno za 20 evrov, damo nek pregled cen. Ali bodo laufali okoli ali ne, je pa njihova stvar - ne moja in tudi ne tvoja. Če te tema moti, pač ne hodi vanjo.
(govorim o temi, kjer bi se dogajal ta pregled cen - če bo kdaj seveda odprta. Za debato tu, to seveda ne velja).

PS: V BTC hala A (vedno zabrkam te črke - upam, da nisem tudi tokrat) - sta Špar in Merc dobesedno cca 4 m narazen (širina hodnika). Sicer je Merc star, ampak dostikrat imajo tam kakšen izdelek, ki ga Špar nima, jest ga pa rabim - lani sem npr. tam kupila pol cenejše šparglje, kar ni majhna razlika v ceni. In obratno - Špar ima stvari, ki jih merc nima. In to je to.

In še - mene časovno dosti bolj obremenjujejo hiper, super, giga, mega, vau... centri. Ker požro tono časa, da parkiraš. Potem rabiš dopust, da sploh prideš iz enega vogala hale v drugi, potem se cjaziš po razno raznih vrstah in ko greš ven ponoviš vso vajo v obratnem vrstnem redu. Za znoret! Raje hodim po manjših štacunah, ker je poraba časa zanemarljiva in obdelam dve konkurenčni štacuni v pol manj časa. Nekak tko. Je pa res, da se s tem odpovem super akciji kupovanja super pralnih strojev, ki cunje - vsaj tako je razumeti iz oglasov - sami poberejo, operejo, posušijo, zlikajo in zložijo po omarah.

Ampak vsega ne morem imet in tako sem pač brez tega.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Dajte se prvič uprašat kolk se dejansko profitira če laufaš po štirih različnih štacunah... 20€ mesečno? Pa še če se spraviš nakupovat pri enem od večjih trgovcev dobiš za "zvestobo" pike, katere niso tako zanemarljive. No ja... imam soseda, ki sta v pokoju in hodita po nakupe v italijo... 100km v eno smer + cestnine. Nekateri pač uživajo v tem, da pridejo "poceni" čez
smirk-1.gif

Si pa prav ugotovila... zaenkrat še ne nakupujem veliko, kar pa ne pomeni, da noben pri nas ne. In po izračunih z vsemi popusti (btw... na piko kartico lahko kupiš od oblek, pisarniškega materiala do pralnega stroja ali TV-ja ) je očitno še vedno za nas najbolj ugoden Merkator...

Odvisno kaj kupuješ...ko smo imeli še tolarje, je bila razlika v ceni pločevnike nekih rib kar 60 sit. Ali nekaj takega. Ker gre za dokaj trajen izdelek, kupiš recimo enkrat na pol leta. Če imaš štiričlansko družino, ki rada je tuno, recimo računaj v pol leta skupaj 180 piksen. 10800 biviših tolarjev prihranka v pol leta zgolj pri enem izledku zame pač ni malo. Če recimo ješ tuno vsak četrti dan. Torej prihraniš samo pri enem izdelku letno od oka 90 evrov.

Najbrž lahko s premišljenim nakupovanjem neka taka slovenska družina na leto prihrani tudi eno plačo ali celo več, kar pa ni več tako malo?
confused-1.gif