Nategovanje Mercatorja

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Dajte se prvič uprašat kolk se dejansko profitira če laufaš po štirih različnih štacunah... 20€ mesečno?
Če s takim lertanjem prišparam 10% (kar je možno, se mi pa zdi, da bi glede na v te temi navedene razlike lahko tudi 20%), je to 40€ na mesec (pa do 80, če velja 20%). Če ti je 40€ akr nekaj, ti lahko sporočim cifro mojega OR, pa kar trajnik naredi
grims-1.gif
Ker časa ne zgubim dosti, max 1 uro na teden (če grem v merca, leklerk ali špar, v ostale ne grem).

Koliko pa ti prišparaš na pike v mercu, je pa tvoja stvar. Jaz ne, ker oblek, tehnike in podobnega ne kupujem v mercu, ampak drugje.
Ne sodi vseh po sebi, eni bi pač radi kaj prihranili.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Dajte se prvič uprašat kolk se dejansko profitira če laufaš po štirih različnih štacunah... 20€ mesečno? Pa še če se spraviš nakupovat pri enem od večjih trgovcev dobiš za "zvestobo" pike, katere niso tako zanemarljive. No ja... imam soseda, ki sta v pokoju in hodita po nakupe v italijo... 100km v eno smer + cestnine. Nekateri pač uživajo v tem, da pridejo "poceni" čez
smirk-1.gif

to me spominja na kupovanje dizelskih avtomobilov
evil.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Težko razumeš glupe slovencke, kupovali bi v trgovini, ki bi morale biti pozlačene, vse prodajalke bi se morale smejati, izbira svetovna, najvišje kvalitete, cene bi morale biti pa takšne kot v Lidlu in Hofru. Saj to je bedarija. V Hoferju in Lidlu, imajo v glavnem blago slabše kvalitete, pa počutiš se kot kupec, ker te ne jebejo. Še povoha te noben. Pa je super, zgleda. Ali je to tisto, da ti hitro pride? Izgleda da, čeprav pa vsi čivkajo, da bi bli gospodje in gospe. Živeli drugovi i drugarice. Pa karto za Sibirijo si kupte. Po možnosti enosmerno, da končno rata Slovenija razvita država - po duhu.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Jst nevem v kermu večjemu centru moraš dejansko iskat parkplac... sicer res da ne hodim redno po nakupih ampak tolk pa sm opazil, da recimo v Mercatorju v šiški dobiš parkirplac ob katerikoli uri brez iskanja. V večjem centru dobiš praktično VSE kar si poželiš (zato je tudi hala večja). V vrsti nisem čakal več kot 5 minut (če ne šteješ predprazničnih dni)... lepo zapelješ voziček do prtljačnika, preložiš in se odpelješ domov. Nevem kje v tem procesu vidiš nek hud minus...

Stroju za pranje se pa verjetno ne odpoveš (dvomim da pereš na roke) ampak ga greš kupit v prvo trgovino s tehnično robo... nekdo ki ima pa pika kartico gre pa v tehnični oddelek Mercatorja in tam kupi stroj po isti ali celo manjši ceni kot si ga ti in dobi zravn še bonus pik za 2 mesečna nakupa futra
wink-1.gif
Isto je s cunjami... če kupiš cunje v eni od trgovin kjer lahko kupiš na pike se ti na leto kar precej pik nabere...

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
bučke vališ. fotr hodi občasno v MC v šiški in se mu je že velikrat zgodilo da je šel drugam, ker tam ni bilo kje parkirat. tudi sedaj ko je večji, se mu je to že zgodilo. ma pa drugače tudi to pika kartico in je večkrat imel že popust v višini vsaj 50€, kar ni malo.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Dajte se prvič uprašat kolk se dejansko profitira če laufaš po štirih različnih štacunah... 20€ mesečno?
Če s takim lertanjem prišparam 10% (kar je možno, se mi pa zdi, da bi glede na v te temi navedene razlike lahko tudi 20%), je to 40€ na mesec (pa do 80, če velja 20%). Če ti je 40€ akr nekaj, ti lahko sporočim cifro mojega OR, pa kar trajnik naredi
grims-1.gif
Ker časa ne zgubim dosti, max 1 uro na teden (če grem v merca, leklerk ali špar, v ostale ne grem).

Koliko pa ti prišparaš na pike v mercu, je pa tvoja stvar. Jaz ne, ker oblek, tehnike in podobnega ne kupujem v mercu, ampak drugje.

In kdo je rekel, da moraš obleke, tehniko in podobno kupovati v Mercatorju da se ti pike štejejo? Imajo tudi tudi druge partnerje, kateri imajo sistem "pike"...

Sicer pa če zgubiš eno uro na teden to pomeni 4 ure na mesec... če je recimo tvoja ura vredna 6€ ... 4*6=24 ... torej si prihranil samo še 16€
wink-1.gif

Vi kar varčujte, pa naj stane kolikor mora
smirk-1.gif

p.s.: Koliko se prišpara s pika kartico... če presežeš 2400€ na 6 mesecev je 5% popusta. To je 5% zagotovljenega popusta ne pa laufanje kje je 1€ pasta cenejša.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
bučke vališ. fotr hodi občasno v MC v šiški in se mu je že velikrat zgodilo da je šel drugam, ker tam ni bilo kje parkirat. tudi sedaj ko je večji, se mu je to že zgodilo. ma pa drugače tudi to pika kartico in je večkrat imel že popust v višini vsaj 50€, kar ni malo.

Jst še nism tega doživel... pa sem bil v tem istem centru že ob vseh možnih urah in dnevih... možno da imam samo jst tako srečo.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Povsod je s tem cirkus.
Iskanje odpade le, če prideš sredi nečesa, kar večina ljudi smatra za redni delavnik, ko si pa itak tudi ti na šihtu.
Ostalo je bolj ali manj norišnica.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
jaz sem danes spet malo obnovila mojo tabelco cen

jogurt
cena pred uvedbo € je bila 129 sit, danes 1,06 € oz. 254 sit

sir Luka 1kg
cena pred uvedbo € je bila 1639 sit, danes 10,06 € oz. 2410 sit

itd itd

na spisku pa je celo en izdelek, ki je cenejši in to je

voda za peglanje
cena pred uvedbo € je bila 99 sit, danes 0,33 € oz. 79 sit

jaz ne vem kaj se pritožujemo
stupid-1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
Jst še nism tega doživel... pa sem bil v tem istem centru že ob vseh možnih urah in dnevih... možno da imam samo jst tako srečo.

Jaz tudi ne, sicer pa so spodaj garažo še razširili... tako da res težko, da ne bi dobil prostora, ker tudi Mercator ni vedno tako poln, za razloko od CityParka.

Drugače pa pike se splača zbirat. Mi jih vedno res dost zberemo. Letos si je fotr nabavu obleko, kar iz popusta, ki smo ga zbral s piko.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
grims-1.gif

In kdo je rekel, da moraš obleke, tehniko in podobno kupovati v Mercatorju da se ti pike štejejo? Imajo tudi tudi druge partnerje, kateri imajo sistem "pike"...

Brez zamere, ampak jest nimam cajta obrnit kupa njihovih zelenih štacun s cunjami, da bom končno našla kroj, ki mi ustreza in zato pokasirala miljavžnt pik.
stupid-1.gif
).

Grem tja, kjer vem, da imajo zame dobro kolekcijo in zame dobre kroje po povprečnih cenah. Vzamem si dve uri in imam mir par mesecev. Modiana ali Maxi mi tega ne nudita (padeta na vsaj enem od pogojev) in zato tam ne izgubljam časa, pa mi je vseeno za te njihove pike, ki jih ti tu vlečeš, kot bi šlo za suho zlato in da je samo zaradi tega treba lest po mercu. Itak si jim že vse parkrat prinesel notri preko marž - ker za neko pametno koriščenje pik moraš pri njih res zapraviti ogromno denarja. Že če so v povprečju samo 10% dražji od konkurence (tisti centi, za katere ti je vseeno), je to kar lepo to, s to razliko, da moraš te pike koristit samo in le pri njih.

Morebiti bi ti "šparaš, pa naj stane kolikor hoče"?
evil.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:In kdo je rekel, da moraš obleke, tehniko in podobno kupovati v Mercatorju da se ti pike štejejo? Imajo tudi tudi druge partnerje, kateri imajo sistem "pike"...

Sicer pa če zgubiš eno uro na teden to pomeni 4 ure na mesec... če je recimo tvoja ura vredna 6€ ... 4*6=24 ... torej si prihranil samo še 16€
wink-1.gif

Vi kar varčujte, pa naj stane kolikor mora
smirk-1.gif

p.s.: Koliko se prišpara s pika kartico... če presežeš 2400€ na 6 mesecev je 5% popusta. To je 5% zagotovljenega popusta ne pa laufanje kje je 1€ pasta cenejša.
V nobeni štacuni kjer si (pri nas) kupujem obleko (z izjemo ene) ne poznajo merkatorjevih pik.
V mercatorju tudi še nisem odkril cenejše tehnične robe kot v kaki drugi štacuni (pa tudi izbira ni ravno vrhunska). Ko sem kupoval zadnji aparat (pomivalc) sem drugje dobil za cca 20% ugodnejšo ceno + ugodnejše pogoje nakupa + imeli so ga na zalogi. Mercova cena je bila tam, kjer je bilo v povprečju v kaki drugi štacuni.

Če bi svoj cajt računal na vrednost ure, tudi na WC ne bi hodil, da ne zgubim za pivo ali dve. Če grem za 2 ur v šoping je vseeno, če grem za 3 ...

2400€ za špecerijo? Recimo da ravno toliko pokurim. 5% prihranka? S primerno izbiro štacun prideš med 10 in 20% ...

Sicer ap: mirno uživaj v mercu. Mene vidijo samo pri 3 izmed vseh artiklov, ki jih redno kupujem ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Povsod je s tem cirkus.
Iskanje odpade le, če prideš sredi nečesa, kar večina ljudi smatra za redni delavnik, ko si pa itak tudi ti na šihtu.
Ostalo je bolj ali manj norišnica.
Meni se je to zgodilo ene 2x, ampak v decembru, med tahudimi gužvami. Drugače pa nikoli, niti ob vikendih, pred prazniki. Niti v šiški, niti v city parku, niti pred leklerkom ...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Sam v trgovino, ki je večja kot Špar na Brilejevi sploh ne stopim več, če ni res nuuuujno potrebno.

Najraje imam trgovine s 200 m2 in manj, še v Medvodah grem raje v "ta mali" Mercator kot v "ta velikega".

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz v teh tavelikih centrih se nikoli nisem imel problema s parkiranjem... res pa je, da ne mores vedno parkirat direktno pred vhodom v stacuno (eni vcasih tako parkirajo, da bi mislil, da ce bi se dalo, bi z avtomobilom zapeljal notri v stacuno... na sreco so vrata ponavadi preozka
smile-1.gif
) ...

Pri tamalih stacunah pa je ponavadi problem... Recimo v Medvodah pred Mercator Centrom (manjsi) je pa vcasih res problem dobiti parkirisce... da ne govorim o se manjsih marketih, ki imajo ponavadi le nekaj parkirnih mest za stranke... ostalo je zaparkirano ponavadi od stanovalcev, ki zivijo v blizini
smile-1.gif
...

Sam pa tudi nerad hodim v Mercator... sploh ne v tega tanovega v Siski, ker imajo vsaj po mojem mnenju, nelogicno (oz. mogoce nisem navajen) razporejeno blago... in ponekod premalo prostora med policami (verjetno zato, ker so police nizje, kot drugje in posledicno je potrebnih vec polic, da zlozijo vso robo...)...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
grims-1.gif

Brez zamere, ampak jest nimam cajta obrnit kupa njihovih zelenih štacun s cunjami, da bom končno našla kroj, ki mi ustreza in zato pokasirala miljavžnt pik.
stupid-1.gif
).

Grem tja, kjer vem, da imajo zame dobro kolekcijo in zame dobre kroje po povprečnih cenah. Vzamem si dve uri in imam mir par mesecev. Modiana mi tega ne nudi in zato tam ne izgubljam časa, pa mi je vseeno za te njihove pike, ki jih ti tu vlečeš, kot bi šlo za nevem kakšno zlato in da je samo zaradi tega treba lest po mercu. Itak si jim vse veselo navlekel notri preko marž - ker za neko pametno koriščenje pik moraš pri njih res zapraviti ogromno denarja. Že če so v povprečju samo 10% dražji od konkurence (tisti centi, za katere ti je vseeno), je to kar lepo to, s to razliko, da moraš te pike koristit samo in le pri njih.

Morebiti bi ti "šparaš, pa naj stane kolikor hoče"?
evil.gif

Zanimivo, da pa imaš čas it tedensko mimo kile pomaranč, ker je drugje 15 centov cenejša, in it potem še v eno štacuno
smirk-1.gif
...

Pike sem privlekel, ker ste vi privlekli ven strašansko nižje cene konkurence. No če še enkrat prebereš svoj post, boš ugotovila bistvo - da na koncu prideš približno isto čez, če kupuješ v vsaki trgovini drugo in se šetaš ko fuknen al pa če kupuješ v eni trgovini, plačaš nekaj % dražje v povprečju in imaš pike, katere ti povrnejo tisti popust.
Zase pa nebi rekel, da šparam tam kjer ni treba... preberi si poste nazaj, zakaj jst ne obiskujem Sparov, kaj šele kakšnih Hoferjev... V Mercatorju je večja izbira, trgovina je normalno urejena, prodajalci so zmer blizu. Če bom zarad tega luksuza, ker dobim limone, zobno pasto in sekret papir na enem mestu, prišel čez mesec z 20€ "izgube" pa naj bo tako. Tako da pike sploh niso bistvo... so pač neka ugodnost, ki je dobrodošla in še zdaleč ne zanemarljiva ... No ja... mogoče za tiste, ki za vsak ****** cent računate...

Spominjate me na tiste, ki hodijo na kavo v najbolj zanikrne lokale in se tam gužvajo ob šanku samo zato, ker je kava 10 centov cenejša.
smirk-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Preber si še kakšen moj post nazaj, pa ti bo jasno, da jest dost kupujem doma, peš pridem in grem, je res merc, ampak se mi dnevno ne splača lovit popustov. Grem pa enkrat na teden mimo vseh, delovnika nimam do sekunde natrpanega, da bi se žrla za dodatnih 20 minut in pač vzamem tisto, kar je tam cenejše in/ali konkurenca ne nudi. In pač prišparam tistih par evrov, za katere je tebi vseeno (BTW - tudi jest ti lahko dostavim račun, pa lahko meni teh par evrov mesečno mirno nakazuješ).

Sicer pa - če nisi opazil - obstaja reven folk, ki se ima cajt gužvat na kavi, ki je 10 centov cenejša.
Ki raje pije kavo iz avtomata kot iz bifeja, ker je prva pač toliko cenejša, četudi bolj slabega okusa.
In njim je bila namenjena ta tema.
Nehaj jih že končno poniževat!
Posebej zato, ker nikoli ne veš, kdaj se bo kolo življenja zavrtelo v tej smeri, da boš morebiti tega zarečenega kruha prav ti največ pojedel.

@ostale - mi je vseeno za pakring pred vhodom. Živce mi žre tisto kroženje, izogibanje kupu ostalih, ki bivakirajo pred enim samim parkingom, da bo teta naložila vagon robe v prtljažnik itd in tako naprej. Potem rabiš pa še pravi pohod čez letalski hangar, da prideš do tistega, kar rabiš...
crazy1.gif

Hvala lepa, ostajam pri mali trgovinah in res ne trpim, ker v njih ne nudijo plastik fantastik barbi drsalk.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Zakaj bi jst teb nakazval evre? Nisem rekel, da imam preveč denarja... rekel sem, da se mi zdi fukneno varčevat pri vsaki jebeni zobni pasti ali pri kavi. Če boš zaradi tega ti ali kdo drug v tej temi (za katerega verjamem da ne životari) ustvaril bogastvo tudi prav...

Sicer pa nobenega ne ponižujem. Povedal sem svoje mnenje...

Tisti, ki pa šparajo na tistih 10centih pri kofetih se mi pa tud mal ne smiljo. To ni pomankanje, to je škrtost. In takih najbolj ne prenašam... druga stvar je pa če je res pomankanje in si privošči samo kavo z avtomata. Ampak tisti pa verjetmi da ne bo šel ne v Spar ne v Mercator - taki gredo v Hoferja ali Lidla in se zadovoljijo s "češko" robo. Žal je tako. Taki že v osnovi ne kupujejo Natureta mešane solate niti airwick osveževalcev zraka za 4€ ...

Zdej če bi rada naredila plemenito dejanje za tiste, ki radi šparajo - izvoli dva linka... prelistaj internetno trgovino in kataloge in začni z novo temo... imaš cel vikend časa, pa še ti boš kej se naučila zravn
wink-1.gif
Samo tistim, ki so res v pomankanju še vedno ne bo kej dost koristla, ker bodo večino stvari še vedno ceneje dobili v Lidlu ali Hoferju....

http://www.mercator.si/trgovina/
http://spar.si.spar.at/spar/aktualnozakupce/spar.htm

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Sita vrana pa lačni res nikoli ni verjela.
smirk-1.gif

BTW - jest ne kupujem osvežilcev zraka in mi je zato vseeno za njihove cene: a) že brez tega vdihujem dovolj kemikalij, b) da lahko to kemijo inhaliraš, moraš celo sam plačat, c) se mi zato zdi uber fuknjeno (da uporabim tvoj izraz). In folka, ki tega ne zna dojet, pa jest ne morem prenašat.
smirk-1.gif
.

PS: Ne moreš primerjat na ta način, ker špar nikoli ni objavljal svojih rednih cen, ampak na spletnih straneh oglašuje samo akcije. Na akcijah pa res ne prišparaš nevem koliko - bistvene so konstantne razlike v rednih cenah, ki se dejansko pojavljajo.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno: