Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Jaz enkrat tedensko kupim v Lidlu zalogo zamrzjene zelenjave (ki je btw okusnejša od tiste, ki jo prodajajo v mercatorju) in ponavadi še majhno zalogo testenin in mogoče kdaj še kakšno zamrzjeno pizzo. Ostalo res nimajo preveč okusno, ne v Lidlu, ne v Hoferju.
Med tednom pa grem v bližnji mercator po vse ostalo. Ampak to je postala čista rutina, načeloma mi je čisto vseeno pri katerem trgovcu kupujem. Bi pa si upal trditi, da je roba, ki nosi mercatorjevo blagovno znamko na najnižji možni ravni. Recimo vsaka druga oliva v kozarcu je "pokvarjena", ...
Zanimiv je lokalpatriotizem ljubiteljev Mercatorja, TUŠ-a in celo SPAR-a.... Ta zadnji je očitno postal naturalizirani Slovenec, s pridihom vsega dobrega, kar menda prihaja iz tujine.
Takole bom povedal. Denarja mi ne manjka, k sreči. Nikoli nisem štel centov, evrov in varčeval. Tudi zato mi od mesečnih prihodkov ostane manj, kot bi lahko.
Kljub vsemu pa sem zadnji čas poskušal skenslti vse predsodke, ki ne temeljijo na lastnih slabih izkušnjah.
Kaj sem ugotovil?
Da SPAR sploh ni pretirano ugoden. Nekoč sem kupoval 90% v SPAR-u. Danes? Morda še 20%.
Zakaj? Moti me preračunljivost trgovcev, ki izkoriščajo oceno ljudi, da je izdelek v večji embalaži glede na količino cenejši. Vse cene gledam na kg in se samo čudim. Mnogi izdelkov je v večji embalaži dejansko dražjih. Zagotovo pa niso dražji pri dobavitelju. Pestrost izbire? Sprejemljiva. Kakovost izdelkov? Tudi, ni pa presežkov in zares vrhunskih izdelkov. Vsaj zame ne.
Mercator?
Zame drag. Veliko izdelkov občutno dražjih kot pri konkurenci. Izdelki njihove blagovne znamke mi ne vlivajo zaupanja. Že embalaža se mi upira. Raje ne bom ugibal, katera marketinška agencija jim dela dizajn...
Ponudba je sicer boljša kot v SPAR. A kaj, ko računa raje ne pogledam. Posledica? Mercator sem skenslal. Včasih je z mano zaslužil cca 1500 EUR letno. Sedaj 0 EUR. To da je slovenski me ne briga. Vseeno mi je, če so zadaj slo ali tuji lastniki. Jaz od tega nima nič.
Kje zapravim največ? Lidl.
Presneto, kajne? Resda nimajo svežega mesa, rib, dobrega vina in piva. Vse to lahko kupim drugje in to tudi počnem.
Ostalo je pa povsem na nivoju, izdelki pa so kakovostno primerljivi z velecenjenimi produkti slovenskih dobaviteljev, le da so praviloma cenejši. Poleg tega ima Lidl pogosto akcije z zelo konkretnimi popusti in to ne le na enem ali dveh obskurnih izdelkih.
Seveda pa je treba tudi v Lidlu kupovati s premislekom in ne prav vsega. Nihče pa me ne bo prepričal, da je po kakovosti bistveno slabši od ponudbe SPAR-a in Mercatorja. Tudi ta dva brez kančka sramu prodajata češke, slovaške in še kakšne produkte. Da o znanih blagovnih znamkah, ki so posebej izdelane za vzhodne trge ne govorim.
Nič nimam proti primerjavi Lidl čokolade z nemško Milko ali italijansko Nutello. Če pa moram izbirati med čunga lunga pa raje kupim no name v Lidlu za občutno manj denarja. Doslej sem bil praviloma zadovoljen s kakovostjo. Pa tudi določenih izdelkov drugje sploh ne najdeš, ker očitno naši trgovci še marsičesa niso odkrili pri naročanju...