Nategovanje Mercatorja

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
ksz

Hecno - ko smo začeli debatirati o cenah, je par na.dje.bačev, takoj skočilo do stropa, češ da "šparamo, pa naj stane kolikor hoče". In da smo nori, ker za bencin zapravimo več kot pa prišparamo.

Kasneje se izkaže, da to delajo praktično vsi - da vedo, kje prišparati pol evra na kakšnem izdelku. In seveda nihče se nima za neumnega, pač pa za silno modrega in preudarnega.

Zanimivo.
smirk-1.gif

In spet si imela prav.
evil.gif

Razlika je samo v tem da nekateri delamo večje nakupe in ne skačemo vsak dan od trgovca do trgovca ampak gremo en dan k enemu in na zalogo nabavimo tisto kar se splača, drug dan (tretji, četrti... izberi po želji) pa k drugemu in tam nakupimo na zalogo kar se splača... Tako porabiš dosti manj bencina, časa in dosti manj onesnažuješ okolje.
grin1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ni Mercator najslabši (res da je najdražji) in še vedno mislim, da je slovenska roba dobra roba. Ampak, ko se zamisliš, vidiš da slovensko robo zelo poveličujemo, npr. avstrijska roba je pa sranje samo zarad tega, ker je ponekod cenej...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Točno tako. Za trenutek bodimo neobremenjeni s tem, da smo Slovenci in poglejmo z evropske perspektive. Kateri izdelki bi povprečnemu evropskemu kupci vlivali večje ali vsaj enako zaupanje: slovenski ali nemški?
Konec koncev pa eni in drugi prepogosto prihajajo iz slovaških tovarn. Razlika je le v tem, da v SLO nanje nalepijo uveljavljen lokalni brend, posledično navijejo ceno, ki jo še oplementijo naši lokalni trgovci.
Primerljiv izdelek konča tudi v Lidlu, Hoferju, izdelan je za njih, cena je pa pol nižja.

Mercator ima sicer kakovstne izdelke in po moje daleč najboljši izbor. Je pa presneto drag. Iz Mercatorja ali SPAR-a skoraj nikoli ne odidem z računom, ki je pod 100 EUR.
V Lidlu sem za skoraj enak izbor izdelkov nazadnje plačal 58 EUR. Domov sem privlekel 4 nabito polne vrečke in dve paleti energijske pijače, ki je sama po sebi stala 14 EUR. Torej je bilo tisto iz vrečk le 44 EUR.

Enako včeraj. Lidl, dve nabiti vrečki, 16 EUR. Ne spomnim se, kdaj sem v Mercatorju ali SPAR-u plačal 16 EUR, če pa sem, sem to zlahka stlačil v eno vrečko.

Res pa je, da mesa, rib, sira in zelenjave ne kupujem v Lidlu. Tudi pri kozmetiki še vseeno raje zaupam kakšnim netrgovskim znamkam. Ostalo pa nimam zadržkov, doslej tudi nisem privlekel domov zanič robe iz Lidla.

Menim, da bodo naši trgovci morali počasi ponuditi nekaj več ljudem. Žal (zanje) je tako, da jim Lidl in Hofer postajata vse izrazitejša konkurenca. V našem kraju je še pred meseci parkirišče pred Lidlom samevalo, 100 m oddaljen SPAR pa je pokal po šivih. To soboto sem v SPAR parkiral skoraj pred vhodom, pred Lidlom pa je bilo precej polno. Razlika je izjemna in k temu je pripomogla tudi negativna kampanja glede cen in marž v slovenskih trgovskih verigah.

Pravilno.

Zame je vseeno, če služi Mirko Tuš, Boško Šrot ali Hans iz Nemčije. Dol mi visi. Vsi morajo plačevati trgovce, vsi morajo odvajati davke, preferiranje slovenskih dobaviteljev pa tudi ni nekaj, kar bi me fasciniralo.

Naj propadejo. Tistih par odstotkov, ki so res dobri, bo že preživelo. Ostalo pa je vse na infuziji in je skrajni čas, da jim nekdo podari evtanazijo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
356
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:Ti, MTL, zakaj pa ne hodiš potem k sosedom po špez, če so pri nas tako dragi?
Če boš točno pogledal sem napisal le razliko med Merkatorjem in Šparom za isti artikel. Nisem napisal, da je draga ta solata. No, napišem pa sedaj
evil.gif
. Včasih si ta večjo dobil za nekje 250 SIT, sedaj je pa tistih 375g 1,19 EUR.

PS: Sej hodim čez po določene artikle.
cheer.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
356
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:Najslabše je letanje od štacune do štacune za vsakdanje nakupe, ker se res preveč porabi za bencin.
Zgolj eno vprašanje. Kaj pa npr., če imaš v krogu 300m od stanovanja tako Mercator, Špar kot Tuš
grims-1.gif
?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Jaz sem v Lidlu kupoval že pred leti, v Avstriji. Samo tam sem namreč dobil tisto, kar sem iskal, dobrega okusa in nizke cene. Bile so pa to ogromne količine 0,5 mleka, tune v lastnem soku, skute (navadne in sadne) z 0,5 maščobe in zmešane z jogurtom ter cole light (Freway, 2l). Sedaj porabim tega veliko manj, kupujem pa še kar v Lidlu. Cola Freeway Light mi je nenormalno dobra, lahko rečem identična Coca Coli Light, za ceno cca 0,3€ (akcija)-0,4€ za 2l...!!!!!! Vsakič, ko pridem do blagajne, kar ne morem verjeti, kako nizek je lahko znesek. Včasih sem nakupoval tudiu v Mercatorju, ob torkih, -10%, plus pike za dodaten popust, vendar sem ugotovil, da me isti izdelki pridejo v Sparu v redni ponudbi ceneje, kot če seštejem vse popuste v Mercu skupaj. Lidl ju pa oba nese, kak konkretno.

Ja seveda ju nese, če je pa diskont
bonk.gif

Ne moreš ti imet takih cen kot Lidl in vzdrževat toliko več prodajalcev in ostalih delavcev ter opreme. Mercator ješel posodobit svoje trgovine, da je kupcui bolj prijazna, vendar pa to stane... Lahko pa bi šel korak nazaj in bile namesto lepo zloženih izdelkov, na policah škatle z izdelki itd.
Takle je, z Lidlom pa primerjajte diskont Hura, ki je od Mercatorja. Tu so cene že bolj skupaj, kajne?

Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:Najslabše je letanje od štacune do štacune za vsakdanje nakupe, ker se res preveč porabi za bencin.
Zgolj eno vprašanje. Kaj pa npr., če imaš v krogu 300m od stanovanja tako Mercator, Špar kot Tuš
grims-1.gif
?

Jaz sem govoril v primeru da se moraš vozit od trgovine do trgovine. Saj se razumemo.
wink-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
ksz

Hecno - ko smo začeli debatirati o cenah, je par na.dje.bačev, takoj skočilo do stropa, češ da "šparamo, pa naj stane kolikor hoče". In da smo nori, ker za bencin zapravimo več kot pa prišparamo.

Kasneje se izkaže, da to delajo praktično vsi - da vedo, kje prišparati pol evra na kakšnem izdelku. In seveda nihče se nima za neumnega, pač pa za silno modrega in preudarnega.

Zanimivo.
smirk-1.gif

In spet si imela prav.
evil.gif

Razlika je samo v tem da nekateri delamo večje nakupe in ne skačemo vsak dan od trgovca do trgovca ampak gremo en dan k enemu in na zalogo nabavimo tisto kar se splača, drug dan (tretji, četrti... izberi po želji) pa k drugemu in tam nakupimo na zalogo kar se splača... Tako porabiš dosti manj bencina, časa in dosti manj onesnažuješ okolje.
grin1.gif

Seveda.
Naj ne pozabim - vsi mi, na katere ste se spravili, vsak dan obredemo vse štacune, vi pa seveda ne.

Sicer mi ni jasno, kako vi veste več od mene, ampak je.bi ga - nekdo očitno mora biti nadje.bljivo pameten, pa naj "se zlaže, kolikor hoče".

BTW - Jaz obdelam vse tri štacune v dveh urah enkrat na teden. Če je treba. Vedno je zadaj v kalkulaciji tudi bencin (poglej si moje pisanje z začetka debate za dokaz za to trditev), torej za en sam izdelek redko kdaj obiščem štacuno. In tako dalje in tako naprej.

@sevlje - res ne vidim razloga, zakaj bi si z navajanjem cen delala brezvezno delo, se pri tem dajala v zobe šakalom, če od tega kasiram same žaljivke in poniževanje, skorajda z navedbami, da baje šparam celo na skret papirju. Konec koncev, zakaj je treba posiljevat ljudi z informacijami, če jih nočejo?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Zame je vseeno, če služi Mirko Tuš, Boško Šrot ali Hans iz Nemčije. Dol mi visi. Vsi morajo plačevati trgovce, vsi morajo odvajati davke, preferiranje slovenskih dobaviteljev pa tudi ni nekaj, kar bi me fasciniralo.

absolutno se strinjam.

Problem je samo v tem, kako vedeti, katera roba je res kvalitetna in zato upravičeno draga, katera je pa šrot in zato upravičeno poceni. Stare in slovenske znamke so zato v prednosti - folk pozna koga, ki tam dela in se tako vsaj približno ve, kaj gre v izdelek, oz. z njimi živimo že desetletja, pa smo preživeli.

Nove je pa vprašanje. Danes kemija dela čudeže in iz napol gnilega mesa pripraviš najbolj okusni izdelek.

Sicer ne vem, če ima Merc bolj kvalitetno robo, ampak to je del razloga, zakaj folk hodi k njemu.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
@sevlje - res ne vidim razloga, zakaj bi si z navajanjem cen delala brezvezno delo, se pri tem dajala v zobe šakalom, če od tega kasiram same žaljivke in poniževanje, skorajda z navedbami, da baje šparam celo na skret papirju. Konec koncev, zakaj je treba posiljevat ljudi z informacijami, če jih nočejo?

Mogoče zato, da bi lahko izvedela še kakšne zanimive informacije, kje je kaj ceneje.
grims-1.gif

Drugače pa v primeru, da se stvar zapelje, bo vsekakor tudi možnost, da se artikle, ki bi jih dal na seznam, lahko pošlje tudi preko PM moderatorju, da ne bo medsebojnega prepucavanja, kaj kdo kupi.
smile-1.gif

lp

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Zanimivo, da se ti je v neki drugi temi zdelo pravilno, da se podpira Muro, tukaj pa ti je vseeno, pa je v bistvu samo artikel ki se prodaja različen
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ne razumeš. Seveda preferiram Muro, čeprav mi je ni treba. Če bi bil politik pa bi javno podpiral Muro, nosil njihove obleke in kupoval izključno v Mercatorju in Tušu. Tam je bil podan komentar na politike, ki ignorirajo Muro, hkrati pa podpirajo delavce.... Huda logika.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Imamo pri nakupih diktatorski ali demokratski način kupovanja? Nam kdo deligira, kje naj kupimo to ali ono (razen morda žena
evil.gif
)? Mislim, da ne, zato so take razprave (sicer koristne za osveščanje) povsem nepotrebne. Saj se vendar vsak sam odloči, kje bo kupoval.
Moje gledišče pa je sledeče: nekdo, ki ima nekaj pod palcem, naj bi kupoval v Mercu že zato, da pokaže, da je nivo nad drugimi ("pa ja ne bom hodil v Lidl, tam kupujejo samo cigani in reveži"). O politiki Merca ne vem prav veliko, a slišal sem, da se misli Mercator distancirati od ostalih trgovinskih podjetij in sicer v smislu, da naj bi v Mercu kupovali tisti z večjimi dohodki. Zdaj, če je res, ne vem, obnašajo se že tako, pa tudi: kjer je dim, zagotovo gori (ali pa tli)
evil.gif

Z nakupi v Hoferju in Lidlu do sedaj še nisem imel negativnih izkušenj. Prej obratno. Hoferja "poznam" še iz starih časov, ko smo hodili v AT. Resda v omenjenih trgovinah ne kupujem vsega, kar potrebujem, zagotovo pa njihovi izdelki v ničemer ne zaostajajo bodisi za Mercatorjevimi , Sparovimi ali bodisi Tuševimi. Kar se mene tiče, bi drugi kategoriji kvečjemu pripisal trgovinski verigi, kot sta Eurospin in Hardi. Tam mi pa izdelki res ne potegnejo.
In nenavsezadnje, mnenj je ravno toliko (ne več, ne manj, temveč točno toliko), kot je kupcev. Je pa na kupcih samih, kje kupujejo in vsako nadaljne dokazovanje je brezpredmetno, Naj raje vprašam, kaj je bolje: Audi, BMW ali Honda? Morda celo Renault?
evil.gif

Noker

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Da počasi zaključimo temo Hofer/Lidel/Merc/Tuš...
Vsekakor roba v avstrijskih Hofer/Lidel niti pod slučajno ni enaka robi v SLO poslovalnicah teh trgovskih znamk. Žal. Za to verigo smo še zmeraj vzhod in za nas je namenjena slabša roba v enaki embalaži in višjih cenah. Ugotovitev izvira od prijateljev iz Štajerske, ki veliko kopujejo v teh dveh trgovinah. Le zakaj še zmeraj takoj za mejo v Šentilju in ne v Mariboru (do obeh približno enako daleč)?
Kot tudi roba v avstrijski Billa Heute niti pod slučajno ni enaka kot v Billa Dnes na Češkem? (ni potrebno omenjati da je mnogo slabša)? V to sem se pa sam prepričal, ko sem za test kupil isti artikel v A in CZ v Billi...
Sorry, ampak da bom pa biološki kontejner robe, ki se v Nemčiji in Avstriji ne proda pa ne bom.