Najbol neumno se mi zdi ko so v eni debati tu bili vsi proti Lidlu, Hoferju in Eurospinu. Vsi so samo govorili kako dobro robo ima Mercator in oh in sploh, sedaj se je pa vse obrnilo. Sedaj je pa kr naenkrat Mercator najslabši.
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
ksz
Hecno - ko smo začeli debatirati o cenah, je par na.dje.bačev, takoj skočilo do stropa, češ da "šparamo, pa naj stane kolikor hoče". In da smo nori, ker za bencin zapravimo več kot pa prišparamo.
Kasneje se izkaže, da to delajo praktično vsi - da vedo, kje prišparati pol evra na kakšnem izdelku. In seveda nihče se nima za neumnega, pač pa za silno modrega in preudarnega.
Zanimivo.
Če boš točno pogledal sem napisal le razliko med Merkatorjem in Šparom za isti artikel. Nisem napisal, da je draga ta solata. No, napišem pa sedajCitat:
Uporabnik Roberto pravi:Ti, MTL, zakaj pa ne hodiš potem k sosedom po špez, če so pri nas tako dragi?
Zgolj eno vprašanje. Kaj pa npr., če imaš v krogu 300m od stanovanja tako Mercator, Špar kot TušCitat:
Uporabnik kavboj pravi:Najslabše je letanje od štacune do štacune za vsakdanje nakupe, ker se res preveč porabi za bencin.
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Jaz sem v Lidlu kupoval že pred leti, v Avstriji. Samo tam sem namreč dobil tisto, kar sem iskal, dobrega okusa in nizke cene. Bile so pa to ogromne količine 0,5 mleka, tune v lastnem soku, skute (navadne in sadne) z 0,5 maščobe in zmešane z jogurtom ter cole light (Freway, 2l). Sedaj porabim tega veliko manj, kupujem pa še kar v Lidlu. Cola Freeway Light mi je nenormalno dobra, lahko rečem identična Coca Coli Light, za ceno cca 0,3€ (akcija)-0,4€ za 2l...!!!!!! Vsakič, ko pridem do blagajne, kar ne morem verjeti, kako nizek je lahko znesek. Včasih sem nakupoval tudiu v Mercatorju, ob torkih, -10%, plus pike za dodaten popust, vendar sem ugotovil, da me isti izdelki pridejo v Sparu v redni ponudbi ceneje, kot če seštejem vse popuste v Mercu skupaj. Lidl ju pa oba nese, kak konkretno.
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Jup, žal pa artikli niso.Citat:
Uporabnik XXXL pravi:Takle je, z Lidlom pa primerjajte diskont Hura, ki je od Mercatorja. Tu so cene že bolj skupaj, kajne?
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Zgolj eno vprašanje. Kaj pa npr., če imaš v krogu 300m od stanovanja tako Mercator, Špar kot TušCitat:
Uporabnik kavboj pravi:Najslabše je letanje od štacune do štacune za vsakdanje nakupe, ker se res preveč porabi za bencin.?
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
ksz
Hecno - ko smo začeli debatirati o cenah, je par na.dje.bačev, takoj skočilo do stropa, češ da "šparamo, pa naj stane kolikor hoče". In da smo nori, ker za bencin zapravimo več kot pa prišparamo.
Kasneje se izkaže, da to delajo praktično vsi - da vedo, kje prišparati pol evra na kakšnem izdelku. In seveda nihče se nima za neumnega, pač pa za silno modrega in preudarnega.
Zanimivo.
In spet si imela prav.
Razlika je samo v tem da nekateri delamo večje nakupe in ne skačemo vsak dan od trgovca do trgovca ampak gremo en dan k enemu in na zalogo nabavimo tisto kar se splača, drug dan (tretji, četrti... izberi po želji) pa k drugemu in tam nakupimo na zalogo kar se splača... Tako porabiš dosti manj bencina, časa in dosti manj onesnažuješ okolje.
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Zame je vseeno, če služi Mirko Tuš, Boško Šrot ali Hans iz Nemčije. Dol mi visi. Vsi morajo plačevati trgovce, vsi morajo odvajati davke, preferiranje slovenskih dobaviteljev pa tudi ni nekaj, kar bi me fasciniralo.
Citat:
@sevlje - res ne vidim razloga, zakaj bi si z navajanjem cen delala brezvezno delo, se pri tem dajala v zobe šakalom, če od tega kasiram same žaljivke in poniževanje, skorajda z navedbami, da baje šparam celo na skret papirju. Konec koncev, zakaj je treba posiljevat ljudi z informacijami, če jih nočejo?
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Zame je vseeno, če služi Mirko Tuš, Boško Šrot ali Hans iz Nemčije. Dol mi visi. Vsi morajo plačevati trgovce, vsi morajo odvajati davke, preferiranje slovenskih dobaviteljev pa tudi ni nekaj, kar bi me fasciniralo.