Nategovanje Mercatorja

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ja, samo da ima Mercator prvorazredno meso, nek Hofer pa ga uvaža iz kakšne Ukrajine. Sem pa bil pomočnik mesarja v Hipermarketu Mercator in sem videl vse papirje, tako da za Mercator me ne boste prepričali v nasprotno.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Če se vrneva k debati izpred par strani: zakaj bi naj bla slovenska roba tolko boljša od ostale? Kakšen bi bil po tvoje odziv, če bi Lidl v Nemčiji npr. začel oglaševat, da po od zdaj naprej pa samo še slovensko robo imel v svojih nemških trgovinah?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Nikakav.
grin1.gif

Ljudje imajo na splošno odpor do reči, ki jih ne poznajo. Zato pa vsi lokalni mesarji oglašujejo da gre za lokalno proizvodnjo - pa naj bo ta realno gledano še tako zanič.

Mene bolj bega nekaj drugega - kako je mogoče izdelek proizvesti po tako zelo nizki ceni? Ker ko od recimo Mecove cene, ki je najvišja, odšteješ 20% DDVja, pa potem še cca 20% marže (recimo), pa vse to je moral nekdo še pripeljat, pakirat, očistit, zaklat,.... ugotoviš, da proizvajalcu (rejcu kur) ostane tako silno malo, da je groza.

Da nekak zaokrožim - izdelek ne more biti kvaliteten, če vanj nič ne vložiš.

Pač moje kmečko gledanje. Situacije ne poznam, pa bi bila zato vesela, da mi kdo razloži, kako je mogoče celo kuro spravit gor, zaklat, očistit, spakirat, prepeljat, postavit na police in še davek nabit za vsega 6 evrov.

Hvala.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sosed, ki je ze 30 let mesar pravi da nikjer nemores kupiti mesa, ki ni bilo zamrznjeno vsaj 1x. Razen pri kmetu seveda ali poznanih.

Sicer pa tudi nevem, zakaj so slovenski prasici in krave boljse od ceskih
confused-1.gif

Ko kupim slovensko poreklo fasirano meso, vedno dobim scetine notri ali pa smrdi... Tudi tuje, da nebo pomote, zato nevem v cem je razlika?

LP

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Če pa vzameš Perutnino Ptuj kot rejca kur in če ugotoviš, da jim gre precej dobro, ugotoviš da pa nekje že majo računico. Hipermasovna pridelava turbo Rossov, ki v par tednih poženejo iz piščančka do piščanca.

Edit: Če ima kdo dostop do spletne edicije dela, si lahko prebere TALE ælanek izpred par let.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Jasno - pri tako nizki ceni imajo notri še dobičke, iz česar sledi da v določeno meso res praktično nič ne vložijo.

Če nič ne vložiš, kaj dobiš ven?

Mene bo težko kdo prepričal, da je odgovor samo v tem, da se znižujejo cene. Proizvajalci ne bodo zniževali svojih dobičkov, zniževali bodo vložke v te kure. Torej bomo ven dobivali samo še večji šrot...

Vem, totalno neracionalna izjava. Ampak jest sem resnično pripravljena plačati več, če mi le lahko kdo garantira, da bom ven dobila tudi kvaliteto. Te kontrole pa ni praktično nikjer in dejansko - razen proizvajalcev in mogoče trgovcev - nihče ne ve, kaj pravzaprav jemo.

Nazadnje urejeno:

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
In kaj iz tega sledi? Kupujmo najcenejše zadeve, ker nam nihče ne garantira, da so dražje tudi kvalitetnejše
cheer.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Niti ne - ker s tako filozofijo pa dejansko dokončno preprečiš vstop tistim, ki bi pa celo lahko delali kvaliteten izdelek.
Ampak ker nihče noče zanj plačati, saj mu ne verjamejo, da je kvaliteten, niti štartati ne more.
(v ekonomiji se temu nezaželenemu pojavu izrinjanja dobrih izdelkov s trga s strani slabih izdelkov reče "trg limon" - pogooglaj okoli, ker se mi ne da pisarit).

Rešitev je samo v tem, da se naredi sistem, ki dejansko omogoča objektivno ločitev med kvalitetnimi in nekvalitetnimi izdelki. Da potem kupec lahko res odloči - ali si želi kvaliteten in dražji izdelek ali manjkvaliteten in poceni. Ker trenutno kupec samo ugiba, saj nima pojma, kaj v resnici sploh kupuje.

Moja kmečka pamet pa pravi, da za tak denar ne moreš več delati kvalitetnih izdelkov in zato teh niti ni. Zelo verjetno nikjer. Lahko da se motim, ampak to lahko pove tisti, ki dela v kmetijstvu oz v predelavi hrane.

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Enkrat sem že napisal, pa bom še enkrat...Hofer prodaja dosti mesa, ki ima enak izvor, kot tisto iz Mercatorja, Spara... Tisti, ki videvate Hoferjevo robo le skozi usta poznanih in nepoznanih se prosim vzdržite tako bednih komentarjev.

"A je domače?"
"Iz Celjskih mesnin..."
"Oooo, domače, domače!"

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Pa da tiste skeptike o mesu, ki naj bi bilo iz Ukrajine in ga prodajajo v Hoferju svetujem, da pogledajo etiketo proizvajalca in glej ga zlomka meso je od Koroške perutnine iz Raven na Koroškem to pa nisem vedel da spada pod Ukrajino!
confused-1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Nisem bral vsega....točneje prebral sem prvi post
smile-1.gif

Natega bi bila, [primer] da piše na škali, da gre za je neto teža 500g, v resnici pa bi bila 300g.

Če ti prodaja izdelek po višji ceni kot konkurent pa pač ni natega...kar pa sklepam, da ste v teh 10 straneh že ugotovili
write.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
356
83
Kras
www.mtl.si
Imaš prav, se opravičujem. A bo v redu, če popravim na odiranje Mercatorja ali pa tajkunsko obnašanje Mercatorja (ker so že tajkuni aktualni
cheer.gif
), morda se bom še kaj drugega spomnil?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
V Hoferju imajo zamrznjene hitro pripravljene perutničke, ki so, glej ga zlomka, od perutnine ptuj, v zelo podobni embalaži kot originalne, le da so napisi v nemščini. Da ne omenim, da so cenejše kot "slovenske"
wink-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Verjetno se bodo sedaj oglasili nekateri, ki bodo na veliko razložili kok so to drugačne in iz slabše kvalitete kot v pa jih lahko kupiš v Mečkatorju! Mogoče še na koncu ugotovimo da je v Hoferju večina slovenska proizvodnja po nižji ceni kot v Mečkatorju!
Če se pa ne morim pa je politika podjetja ALDI (kamor spada tudi Hofer, da ne o lastniški strukturi bolj podrobno) da v vsaki državi kjer imajo svoje diskonte zasedajo police v določenih % domači pridelovalci!
Pa kot zanimivost enkrat je bil na faksu kot gost Jankovič pa je po svojem predavanju dal besedo študentom in prvo vprašanje je bilo če se kaj v mercatorju bojijo vstopa lidlna in hoferja na slovenski trg (takrat se je že vedelo da bo do tega prišlo) pa njegov nasmešek in odgovor da oni se pa paletarjev ne bojijo (samo to) in čez čas smo dobili HURA diskonte!

Nazadnje urejeno:

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Lidl ima čist ok zelenjavo (svežo.. una vložena ima preveč cukra), pa občutno cenejšo kot drugje.. So pa tudi edini, ki so celo zimo zagotavljali mlado čebulo..

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.217
1.387
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
bencin pa: raje dam tistega pol evra za bencin kot mercu, šparu ali leklerku. Ker cene goriva so znosne in ne rastajo zaradi požrešnosti, cene hrane pa ...

Tole pa bi lahko dali pod : Izjava tisočletja

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
KSZ

No zadnjic sem sel malo v hofer zapravljat (prej vecinoma merkator). Kupil sem fasirano meso in goveje zrezke za golaz. Moram rect da je meso res lepo, fasirano meso je brez prasicjih scetin (merkatorjevo jih je polno ponavadi), meso brez vonja oz. ne smrdi. Res lepo meso
smile-1.gif
Cena je pa priblizno ista, nisem se poglabljal.
V hoferju so cenejsi robcki vlazilni, stanejo sicer malo vec kot v merkatorju, ampak so 10x boljsi. So veliki kot prave brisace. Cenejsi so sokovi 0.5 litrski (ACE sok), medtem ko drugi so pa drazji. Kokakola je ista kot v mercu, ampak je pol cenejsa (0,29EUR) ce kupis 6x1.5 litra. Drugace stane 0.34, se vedno ceneje.
Tiste disave za WC skoljko so cenejse, v hoferju dobis 4 za ceno ene v mercu.

Skratka sem opazil da sem nakupil skoraj toliko ali mogoce se vec v hoferju kot v merkatorju pa sem kaksnih 15 EUR manj placal kot v mercatorju. Treba je edino upostevati da je to diskont, zato ni prodajalcev zraven (nekdo je omenjal to kot slabost).

LP