Nategovanje Mercatorja

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Sicer mi ni jasno, kako vi veste več od mene, ampak je.bi ga - nekdo očitno mora biti nadje.bljivo pameten, pa naj "se zlaže, kolikor hoče".

Upam, da nisi mislila resno...

Je pa ideja o sticky temi z zbiranjem cen dobra, konec koncev bi lahko na ta način pomagali Zvezi potrošnikov ( klik ), pa še sami bi se malo osveščali.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Sorry, ampak da bom pa biološki kontejner robe, ki se v Nemčiji in Avstriji ne proda pa ne bom.
Pri Mercatorju je seveda vsa roba prvovrstna in bilološko neoporečna ...
In potem sledi že znana in opevana zgodba o svizcu ki zavije čokolado (Mercatorjevo , Šparovo ali Tuševo?)

Da te spomnim: že s tem, ko živiš, si premični biološki kontejner. Zrak, ki ga dihaš, voda, katero piješ, etc. Samo toliko o tem ... Morda pa se držiš načela: "jem, da živim" in ne "živim, da jem"? Ampak, dihaš pa še vedno, a ne?
rolleyes-1.gif

Noker

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kolikokrat si kupil superduper uvoženo živilo žblj blagovne znamke superduper nizke cene in ugotovil, da boš raje lačen kot pa da ga boš pojedel?
In predno boš še kaj stegnil; Delamarisove ribe so v A v višjem cenovnem razredu, isto Fructalovi sokovi. Pri nas pa pijemo njihove umetno pobarvane sokove kot višek kvalitete in ugodnosti...
Kvalitetne stvari pa so drage tu in tam, samo eni tega še niste dojeli...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kolikokrat si kupil superduper uvoženo živilo žblj blagovne znamke superduper nizke cene in ugotovil, da boš raje lačen kot pa da ga boš pojedel?
In predno boš še kaj stegnil; Delamarisove ribe so v A v višjem cenovnem razredu, isto Fructalovi sokovi. Pri nas pa pijemo njihove umetno pobarvane sokove kot višek kvalitete in ugodnosti...
Kvalitetne stvari pa so drage tu in tam, samo eni tega še niste dojeli...

Kar se tiče superduper nizkih cen, jih ne ponuja ne Mercator in ne Hofer. To je prvo pojasnilo.
Vse, kar sem kupil v Hofru (v Lidlu pač hrane ne kupujem, kaj drugega npr.pa), sem "lastnoustno" pojedel. Nič nisem nosil nazaj, ker je bilo okusno (BTW: enkrat je že tekla debata o njihovih jogurtih. Kavni je naprimer boljši, kot tisti v Mercu. Tko, samo v info, seveda pa je odvisno od okusa in "okusa". Zadnji "okus" je seveda namenjen tistim, ki mislijo, da če kupijo dražje, je že po definiciji boljše). No, to je drugo pojasnilo.
Imaš izdelek A, ki stane 2 EUR in imaš izdelek B, ki stane 1 EUR. Je izdelek A 1 x boljši od izdelka B? Ne pomeni, da je izdelek B vedno le "umetno obarvan sok". To je tretje pojasnilo.
In še vprašanje? Na osnovi česa trdiš, da so Delamarisove ribe (btw: ima jih tudi Hofer) v TOP kvaliteti? Poznavalec ali zgolj dobra promocija? Glede Fructala pa se popolnoma strinjam s tabo. Edina konkurenca Fructalu sta avstrijski Pago in (španska?) Chiquita.
Zagotovo veš tudi to, da Fructal trži dve vzporedni kvaliteti sokov: "navadno" in Premium. Slednja je odlična, medtem, ko je prva povsem primerljiva s kakšnim Hoferjevim izdelkom ....
Da pa so kvalitetne stvari drage, pa vedo že angleži, ampak težko je o tem prepričevati socialno ogrožen sloj. Ljudje to zagotovo vedo, a kaj, ko je potrebno paziti, da se prebijejo čez mesec ...

Noker

Nazadnje urejeno:

vejca

Pripravnik
Glede na to da trenutno poteka bojkot trgovin in je ta teden na vrsti Mercator, sem šla včeraj tja po nekaj malenksti in ljudi je bilo polno. Ne vem kako je bilo to prejšnji teden v Sparu, ampak se mi zdi da se ljudje tega sploh ne držijo. Na Hrvaškem ko so imeli 3 dnevni bojkot nakupov so bile trgovine prazne.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Glede na to da trenutno poteka bojkot trgovin in je ta teden na vrsti Mercator, sem šla včeraj tja po nekaj malenksti in ljudi je bilo polno. Ne vem kako je bilo to prejšnji teden v Sparu, ampak se mi zdi da se ljudje tega sploh ne držijo. Na Hrvaškem ko so imeli 3 dnevni bojkot nakupov so bile trgovine prazne.

Ali boš zaradi bojkota kakšen jogurt ali kakšno kilo kruha na teden manj pojedla? Ne? ... Torej so taki bojkoti nesmiselni...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.618
717
113
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Je pa ideja o sticky temi z zbiranjem cen dobra, konec koncev bi lahko na ta način pomagali Zvezi potrošnikov ( klik ), pa še sami bi se malo osveščali.
V sticky temi bi morala biti zgolj dva tipa sporočil

a) Artikel (+EAN koda), datum
v trgovini X toliko
v trgovini Y toliko

ali
b) Trgovina, artikel
pred akcijo AA
v akciji BB

Razumljivo zgolj za večje razlike in brez komentiranja, da ne postane nepregledno.
Važne so informacije, potem se lahko vsak sam odloči kaj se mu splača.

Zanimiv koncept razvijajo tukaj (baziran na OCR računov)

Informirani potrošnik strikes back
http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=300266#neprebrano

vejca

Pripravnik
Sej so itak vsi slovenski izdelki v tujini ceneje kot doma. Ker Slovenci vse pokupimo, če pa nebi bi bile pa tudi cene nižje.
Ena stvar ki je pol cenejša je lahko isto tako dobra ali še celo boljša kot ona druga ko je dražja. Ker pač Slovenci mislimo da za malo denarja je malo muske. Pa to sploh ne drži, vem iz lastnih izkušenj.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Zakaj so nesmiselni? Pač trgovci bi manj zaslužili in bi ljudje šli če bi bili složni seveda nakupšovat kam drugam.

Zato, ker če ne zmanjšaš uporabe, boš kupila v roku enega meseca isto robe, kot si jo v času, ko ni bilo t.i. protesta. Kar ne boš kupila v protestnem tednu, boš pa dvojno kupila v naslednjem ali pa enem prej... torej boš isto pri njemu zapravla. Trgovcu je pa vseeno ali ima 5., 6., in 7. v mesecu minimalen dobiček oz izgubo, če dobi 8., 9., in 10., vse nazaj.

Če boš bojkotirala en mesec Mercator in drug mesec Spar, bo prvi mesec imel Spar nenormalen dobiček in Mercator izgubo, drugi mesec pa bo imel Spar izgubo pa Mercator nenormalen dobiček - če potegneš črto bodo spet na istem.

Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
samo če se 1000 ljudi temu postavi nasproti bo učinek!

Če se 1000 ljudi temu postavi nasproti Mercator ali Spar tud trznla ne bosta... pa itak zberi gornji post. Tak protest bi bil smiseln, če bi vsi občutno zmanjšali potrebo po futru ali pa bi se vozili nakupovat v tujino... Ja itak!

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Mi2 večino kupiva v hoferju - enostavno se mi kvaliteta glede na ceno zdi višja, kot je roba za balkan v tuš/mec/spar. Kar pa nima hofer, pa ima 50 m oddaljen tuš pa roka.

Nazadnje urejeno:

Toro

Pripravnik
20. avg 2007
112
0
16
Zelo zanimiva razprava me je navdala z dvomi, da o prijatelju, ki me ima za umsko zaostalega, ker kupujem v Maxiju, niti ne govorimo. Za duševni mir sem žrtvoval pet minut in sem skočil do Interspara Vič preverit nekaj cen iz moje včerajšnje košarice. Pravzaprav sem pričakoval katastrofo, če sem odkrit.

V tabeli spodaj so navedene cene za enake artikle v Maxiju, ki ima po mojem ugibanju enako raven cen kot hipermarket, in Intersparom. Metodološko je izbira povsem zgrešena in je ne morem uporabiti niti za svoje nakupe, kaj šele za vaše, ampak ocena je pa le.

Od navedenih izdelkov je v Maxiju cenejša samo kava, razlika v skupnem seštevku pa niti ni tako grozljiva, kot se mi je dozdevalo. Ampak potem pridejo popusti, popustki, programi in dodatki.
hysterical-1.gif

- Torkov popust je 10 %. Tri tedne zapored mi je že uspelo zadeti torek, drugače pa nisem prav zelo natančen.
- Pikin popust za 1250 pik je 6 % ali 300 EUR neto. To je treba potem spičiti v enem nakupu, zato sem zadnjič kupil nek blesavo drag ekonom pisker, ki ga sicer ne bi niti pogledal. Ta popust je v bistvu vprašljiv.
- S točkami Maxijevega programa zvestobe pridobim dodatnih 7 %. Ne bi razlagal podrobnosti, ampak gre za podobno zadevo, kot so pike.
- Ker nakupujem, ko so smrklje na baletu, in moram v vsakem primeru parkirati v Maxiju, dobim povrnjeno parkirnino 3,60 EUR. Še nekaj odstotkov popusta v mojem primeru.

Skratka, če malo pazim (ampak običajno ne), lahko končam kakšnih 20 % pod Intersparovimi cenami. Pa tudi če bi bilo obratno, pri meni veliko odtehta, da za nakupovanje porabim čas, ki je povsem nekoristen, da kupujem enkrat na teden z dobrim seznamom in da se vračam v trgovino, kjer nas vsi poznajo in se temu primerno tudi obnašajo. Nakupovalni stres je tako manjši.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Nekak ti manjka vrstica obvezno parkiranje pri nakupu - vsaj če ga spodaj že odštevaš.
Oni ti namreč parkiranje povrnejo samo v primeru, če ga sploh koristiš. Ti ga pa - vsaj v svoji tabeli tako praviš - niti koristil nisi.
smirk-1.gif

Pikin popust si že sam razložil, v čem je problem. Večinoma je pa bistven trik že v tej bedariji, da zahteva dobrih 200 evrov na teden, vsaki teden znošenega denarja, samo v merc trgovinice, celega pol leta. Skratka - jest tega popusta nimam, ker ne znosim tega denarja v trgovine. V VSE SKUPAJ NE! Kaj šele v Merca.

Če ima maxi nekaj podobnega - smo tam, ker res ni muh.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Toro

Pripravnik
20. avg 2007
112
0
16
Po svoje imaš glede obveznega parkiranja prav, jaz na 3,60 EUR gledam kot na dodatni popust, ker bi 3,60 EUR izkašljal v vsakem primeru, ker pač moram v center. Je pa to čisto stvar pristopa. Itak je moja košarica izbrana kar tja v tri krasne, da sem sploh lahko imel primerjavo.

Toro

Pripravnik
20. avg 2007
112
0
16
Pa morda bi še poudaril, da so vsi popusti zgolj takšni, kot se nanašajo samo na moj primer.

Za naključnega nakupovalca, ki bo prišel v Maxi brez Pike, in doplačal še 3,60 EUR za dve uri parkiranja, je to metanje denarja skozi okno.

IAmLost

Pripravnik
3. sep 2007
87
0
6
verjetno ste to primerjavo že videli, ampak vseeno

Priponke

• 230687-primerjava.pps
    503 KB · Ogledi: 229