Citat:
Stroju za pranje se pa verjetno ne odpoveš (dvomim da pereš na roke) ampak ga greš kupit v prvo trgovino s tehnično robo... nekdo ki ima pa pika kartico gre pa v tehnični oddelek Mercatorja in tam kupi stroj po isti ali celo manjši ceni kot si ga ti in dobi zravn še bonus pik za 2 mesečna nakupa futra
Isto je s cunjami... če kupiš cunje v eni od trgovin kjer lahko kupiš na pike se ti na leto kar precej pik nabere...
OK, sicer stara tema, ampak tole me je pa nasmejalo ob misli na naše trgovce ki se nas trudijo dobesedno j.e.b.a.t v denarnico.
2 leti nazaj sem kupil LCD 42" v Avstriji, ker je bila cena skoraj 1000€ nižja kot pri nas z vsemi možnimi pikami in popusti itd (isti model).
Pred časom sem si naročil pralni stroj iz Nemčije po pošti, ker je s transportom vred cena nižja za pribl. 150€ od BigBanga in drugih (isti model). Zdaj naročam en pomivalni stroj, ki bo po pošti spet prišel pribl.100€ ceneje, pa še izbira je bistveno večja. Gume za avto so bile tudi ene 30% cenejše.
Pri cunjah sem dostikrat opazil da so nekatere znamke ki jih distribuira Sportina pri nas za ene 10-15% dražje kot v Avstriji (s tem da je originalna cena prelepljena...) Aja baje se dobi kartica za popust? No tudi v Avstriji ti jo dajo...
To so prave razlike, dajte si mal na netu pogledat preden zapravljate doma, to je edini način da trgovcem kapne da ni več meje, carine in drugih razlogov zakaj bi bile cene v Slo toliko višje. Za tistih par € na teden pri špeceriji se mi pa ne ljubi kaj dosti ukvarjat, itak imam spotoma Spar, Hofer in LeClerc, morebitne Tuše in Mercatorje pa ignoriram že zelo dolgo.
Ne vem no, zgleda da je nekje treba prinest noter za odplačilo kreditov za nakup Merkurja itd... Sam ne na meni, hvala.