Nategovanje Mercatorja

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Kot da ma Tuš, pa verjetno tudi LidlHofer drugačno mnenje o Slovenceljnih.
sprasujem se.gif

Glede na kvaliteto izdelkov, ki jih Tuš da ven v akciji, nas ma za Albance. Pa ne zamert. Da bomo vse pojedl, sam da je pocen. Ker včasih je kvaliteta sadja, zelenjave, mogoče tudi mesa, porazna.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
v zahodni evropi recimo imajo diskontne trgovine ogromne deleže, v nemčiji recimo skoraj 50%. Pri nas so šele na začetku pohoda. problem je da še folku zaenkrat ni prekloplo v glavi. Ko bo, kar se že počasi dogaja in bo hofer začel trojčku papat tržni delež, bodo tudi ti morali malo spustit svoje marže.

t3kknokat

Zelenc'
31. okt 2007
18
0
1
Citat:
Stroju za pranje se pa verjetno ne odpoveš (dvomim da pereš na roke) ampak ga greš kupit v prvo trgovino s tehnično robo... nekdo ki ima pa pika kartico gre pa v tehnični oddelek Mercatorja in tam kupi stroj po isti ali celo manjši ceni kot si ga ti in dobi zravn še bonus pik za 2 mesečna nakupa futra
wink-1.gif
Isto je s cunjami... če kupiš cunje v eni od trgovin kjer lahko kupiš na pike se ti na leto kar precej pik nabere...

OK, sicer stara tema, ampak tole me je pa nasmejalo ob misli na naše trgovce ki se nas trudijo dobesedno j.e.b.a.t v denarnico.
2 leti nazaj sem kupil LCD 42" v Avstriji, ker je bila cena skoraj 1000€ nižja kot pri nas z vsemi možnimi pikami in popusti itd (isti model).
Pred časom sem si naročil pralni stroj iz Nemčije po pošti, ker je s transportom vred cena nižja za pribl. 150€ od BigBanga in drugih (isti model). Zdaj naročam en pomivalni stroj, ki bo po pošti spet prišel pribl.100€ ceneje, pa še izbira je bistveno večja. Gume za avto so bile tudi ene 30% cenejše.
Pri cunjah sem dostikrat opazil da so nekatere znamke ki jih distribuira Sportina pri nas za ene 10-15% dražje kot v Avstriji (s tem da je originalna cena prelepljena...) Aja baje se dobi kartica za popust? No tudi v Avstriji ti jo dajo...

To so prave razlike, dajte si mal na netu pogledat preden zapravljate doma, to je edini način da trgovcem kapne da ni več meje, carine in drugih razlogov zakaj bi bile cene v Slo toliko višje. Za tistih par € na teden pri špeceriji se mi pa ne ljubi kaj dosti ukvarjat, itak imam spotoma Spar, Hofer in LeClerc, morebitne Tuše in Mercatorje pa ignoriram že zelo dolgo.

Ne vem no, zgleda da je nekje treba prinest noter za odplačilo kreditov za nakup Merkurja itd... Sam ne na meni, hvala.

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Kaj je pa v tem primeru z garancijo? Boš, ko ti kaj crkne pošiljal nazaj v Nemčijo?
Ok, razen če je sedaj že na vso belo tehniko, elektroniko, itd. evropska garancija.

Drugače pa zahajam v Spar, Lidl in Leclerc, drugje me ne vidijo.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
v zahodni evropi recimo imajo diskontne trgovine ogromne deleže, v nemčiji recimo skoraj 50%. Pri nas so šele na začetku pohoda. problem je da še folku zaenkrat ni prekloplo v glavi. Ko bo, kar se že počasi dogaja in bo hofer začel trojčku papat tržni delež, bodo tudi ti morali malo spustit svoje marže.

malo bodo spustili svoje marže, še bolj verjetno pa je, da bodo začeli preurejat svoje trgovine v diskontne. Pa še malo inside infota, Mercator misli ukinit Hura diskonte. Sicer jih nikoli niso dovolj resno razvijali, toda pomoje bo to napaka. Mercator preveč rine v premium trgovine aka. šiška hipermarket. Jih bo še vžgal nazaj.
Pa še nekaj. Treba bo mal dvignit plače delavcem v skladiščih, v trgovini. Saj noben več noče delat. Žigec temu faj nasprotuje, ma da bi on delal za tako plačo
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

t3kknokat

Zelenc'
31. okt 2007
18
0
1
Se ne obremenjujem kaj dosti z garancijo, do zdaj še nisem imel nobenega problema da bi kaj crknilo. Nekateri imajo evropsko, pri drugih pokličeš spletnega prodajalca in se zmeniš z njim. Sicer pa itak ne kupujem neke pofl cenene robe. Če mi bo slučajno na 5 nakupov eden crknil, bom še vedno na plusu tudi če ga vržem direkt v kanto.

BTW, razne extended garancije, upam da se zavedate da je to spet en veeelik nateg trgovcev, ki služi predvsem njihovemu profitu (npr. tiste fore s podaljšanjem garancije, ki jih je bigbang uvedel pred časom)

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Meni pa popolnoma. Hofer in Lidl naprimer imata zanič robo in pika. Ne v Hofru, Ne v Lidlu ne moreš kupiti:
- kvalitetnega mesa
- kvalitetne zelenjave
- kruha, ki ni pakiran u vrečke
- piva union/laško/guiness ali kakršnega koli nam znanega piva
- nobenega kvalitetnega vina
- v hoferju npr nimajo čisto običajne kisle smetane

in takole bi lahko našteval v nedogled. In meni se enostavno ne ljubi vozit sem ter tja levo in desno in pri vsaki štacuni zgubit en kup časa v vrstah in tako naprej. Moj čas je tudi nekaj vreden, definitivno več, kot tista 2 evra, ki jih profitiram z nakupom pofla če ne grem u merca ali špara. In zgleda, da veeeeeeliko ljudi razmišlja podobno

Hofer ima ZELO kvalitetno meso. Tudi slovensko.
Hofer ima bolj kvalitetno sadje in zelenjavo od Tuša in Mercatorja. Predvsem pa precej cenejše.
Hofer je vedno imel kislo smetano na svojih policah.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
popolnoma pravilno si tole spesnil. Kašn hofer, kjer ti še vrečke ne dajo...

Kitajci so zakonsko prepovedali zastonj vrečke v trgovinah. Razlog - onesnaževanje okolja. Kdo bi si mislil, da bodo Kitajci okoljsko bolj ozaveščeni od tebi ljubega Mercatorja?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Pa še cvetka iz Mercatorja:

KLIK

BTW, denar so dali brez vprašanj nazaj. Očitno se jim pogosto dogaja, saj imajo blagajno kar na info pultu.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
356
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:Kitajci so zakonsko prepovedali zastonj vrečke v trgovinah. Razlog - onesnaževanje okolja. Kdo bi si mislil, da bodo Kitajci okoljsko bolj ozaveščeni od tebi ljubega Mercatorja?
Mnjah, ne vem, če bi ravno to tako razglašal. A nimajo olimpijske igre nekaj s tem?
grims-1.gif

Sicer se pa strinjam.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:Kitajci so zakonsko prepovedali zastonj vrečke v trgovinah. Razlog - onesnaževanje okolja. Kdo bi si mislil, da bodo Kitajci okoljsko bolj ozaveščeni od tebi ljubega Mercatorja?
Mnjah, ne vem, če bi ravno to tako razglašal. A nimajo olimpijske igre nekaj s tem?
grims-1.gif

Sicer se pa strinjam.

To ne bi rekel, saj velja po celi državi.

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Pa še cvetka iz Mercatorja:

KLIK

BTW, denar so dali brez vprašanj nazaj. Očitno se jim pogosto dogaja, saj imajo blagajno kar na info pultu.

meni je namesto sosedovega peciva računala nek 2-kilski hlebec in ko sem ji rekla, da nisem kupila hlebca, me še prepričuje, da sem ga zihr kupila. šele poslovodja je razumela, da 2-kilskega hlebca ne moreš spravit v malo papirnato vrečko, v katero dajejo male žemlje in podobne kruhke
bonk.gif

naslednjič, ko mi je spet nekaj drugega računala, pa je bila kriva utrujenost in da že cel dan dela
bonk.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Kitajci so zakonsko prepovedali zastonj vrečke v trgovinah. Razlog - onesnaževanje okolja.

to je eden izmed razlogov

No, naj se tema ne sprevrže v debato o Kitajski. Dejstvo je, da oni imajo tak zakon, nekateri Slovenci pa kritizirajo trgovine, ki jim ne šenkajo vrečk. End of story.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Če leclerc drago prodaja salame zato da tehniko poceni prodaja mene kot kupca tehnike ne zanima.
Dokler dobim fotoaparat za ceno 111 evrov medtem ko je drugje najceneje okrog 140 me ne zanima.
0,33 piksna cocacole je v trojčku okrog 0,50 evra, v leclercu sem jo dobil za okrog 0,33 evra redna cena okrog 0,40.

Trojček ima ponavadi kako "akcijo" ki je dražja kot sicer.

Reklam imam preppovedane v nabiralniku, (ja tudi to je okoljevarstveno), vrečke v trgovini že dolgo nisem kupil(peljem z vozičkom do avta kjer imam škatlo-vrečke, oziorma s seboj vzamem vrečke, katere se mi vedno "valjajo" po avtu.
Ko je hladilnik prazen, vtipkam hofer.si in eleclerc.si in si ogledam kam se splača iti.
Nujne manjše stvari pa kupujem v mercatorju ker mi je blizu.(v pol leta sem s težavo zbral 90 pik)

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
grims-1.gif

Sicer se pa strinjam.
Enako je uvedla tudi Avstralija!

kar se vrečk tiče, se mi zdi, da ima Leclerc najboljšo politiko. Kupiš vrečko tam, če se ti strga (kar se bo zgodilo po zelo dolgo časa, ker je neverjetno trpežna) dobiš novo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
V leclercu se dobi v akciji sixpacka laškega ali uniona pod 4 evre.
Take cene trojček že dolgo ni več videl. Oni imajo super duper akcijo v kateri stane sixpack 4,5 evra

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Citat:

Enako je uvedla tudi Avstralija!

V Bilo in Colesu preverjeno še vedno talajo zastonj plastične vrečke, v katere ti robo zloži celo sam blagajnik. Lahka pa kupiš bolj okoljsko platneno po 2 dolarja.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
950
91
28
Ljubljana
Citat:
To so prave razlike, dajte si mal na netu pogledat preden zapravljate doma, to je edini način da trgovcem kapne da ni več meje, carine in drugih razlogov zakaj bi bile cene v Slo toliko višje.
Zanimivo. Jaz sem pa letos aprila kupoval kamero s HDDjem in sem rekel bom pa malo pogledal po Evropi, da me "naši" ne nategnejo preveč. Brskal sem po straneh pricerunner.at in ostalih in opazil, da bi lahko eventuelno prišparal cca. 100-150€. Ko pa sem hotel kamero naročiti, se je stvar občutno podražila (pakiranje in prevoz), tako da ni bilo več takšne razlike, zato sem jo na koncu raje kupil preko www.bof.si. Pa še garancijo imam v Sloveniji.