Napad psa!

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Nekatere pasme so pač take, da uporabljajo malo bolj grobe prijeme. Če je bil pes 5 let povsem miren, mu je mogoče primanjkovalo igre, kar pomeni, da je zanimanje zanj na nuli (ugibam). Ko je bil moj pes še mlajši, sem imel potrgane vse trenirke in popraskane ter pogrižene roke, pa kaj, saj sem ga sam provociral, to je pač njegov način igre. Tako da ti res priporočam, da se malo bolj potrkaš po buči in vprašaš, ali je šlo res za napad (iz agresije, zlobe) ali ne. Sicer pa ... ko se znebite tega psa, vam naslednjega resnično odsvetujem.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
sam res, najprej rečeš, da ni bil pravi ugriz, potem pa govoriš že o napadu???

Če si ga imel 5 let, in si se z njim kej igral, verjetno veš, da pes kdaj tud skoči! In ti si ga ujel, tamal ga pa ni mogu, ker pač ni dost močan. Čudno je edin to, da ga je za glavo prijel...
17758-icon_confused.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
Pyzda ne znate brat..... še enkrat, zadnjič: pes je ležal pri mojih nogah, mali je bil 5 metrov vstran in se sploh ni zanimal za psa in je tudi gledal vstran, pes se je mirno vstal, šel do njega, skočil na njega in seveda je mali pado, ko je pado je pa ugrizno, potem še pošteno zarenčal, ampak na srečo kot bi bilo samo opozorilno, na koži se mu pozna nekaj zobov ki pa kože niso predrli. Imeli smo že nekaj psov, enega čuvaja da si ga iščeš, pa noben ni naredil česa takega.

Glede na to da se pesa šeta 3-5 krat na dan in da v bajti z fotrom gleda TV mu ni glede tega kaj veliko primanjkovalo, ketne ne pozna, njegov prostor je dokaj veliko grajeno dvorišče,nikoli uporabljal grobih prijemov. Kaj pa zdaj, Dr. Doolittle? Kako ga v pasjem jeziku vprašam kaj je bilo narobe? Svetuj mi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.885
6.961
113
Psi so udomačene zver. Kar pomeni, da še vedno imajo v sebi tisti nagon in divjino. Zraven otroka ne bi imel nobenega psa, za čuvanje pa so dobri.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Psi so udomačene zveri, kot je dejal Darjan. A to ne pomeni, da imajo v sebi isti nagon in divjino, saj so se v več 10.000 letih, ko živijo s človekom bolj privadili našemu okolju kot pa divjini.

Je pa dejstvo, da so lahko psi nepredvidljivi v nekaterih situacijah in so SIGURNO nepredvidljivi v njim novih situacijah. In lastnik se mora tudi tako obnašati.

Jaz sem pri moji psici recimo eno leto pazil in popravljal njeno obnašanje do otrok (v njihovi bližini se mora umiriti, mora se jim umikati, ne sme skakati,...) in ji sedaj zaupam - pa še to le pri otrocih, ki jih pozna. Sicer me ne skrbi, da bi otroka ugriznila, ga pa lahko npr. mahne z repom, kar je za malčka tudi zelo neprijetna izkušnja.

Pes je pes in lastnik mora biti vedno pozoren, pa če je spuščen ali na vrvici. In Viper... isto je tudi z vašim psom. Znebiti se psa, ker je naredi nekaj, kar ga niste naučili, da ne sme je blago rečeno neumno.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
Pes je bil naučen da pusti otroke na miru, ker je kar velik in bi že v navalu veselja ali 3- letnega otroka z lahkoto podrl pol pa se ti kam z glavo udari...... nečaka smo pa tudi naučili da ga pusti na miru in je tako tudi bilo, vem kak je pri sosedih, mali froc psa vleče za uhe, rep in ga grize v nos, frocu se pa vsi smejejo
bonk.gif

Napake gor ali dol (menda že so, še pri vzgoji otroka vsak nekje dela napake, kako jih nebi pri psu) , pes je očitno postal nevaren, zakaj bi bilo neumno?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Hm en predlog.
Pohana vileda
evil.gif

Resno. dobesedno spohaj (spaniraj) ene dve viledi magari eno šunkico noter da še bolj diši, cucek bo z veseljem komplet z viledam pojedel, kaj se bo zgodilo z prebavo in posledično njim pa lahko le ugibaš.
Sicer nisem za take metode in sem se križal ko je nek znanec to naredil ampak pač v nekaterih primerih si prisiljen v marsikaj, žal.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ja ti težko povem, sam tega nisem prakticiral (in tudi nebi) ampak pomoje da bi bila tista druga kar vredu.
Ponavljam - k tovrstnim metodam se ni fino zatekati vsaj jaz nisem pristaš, ker obstajajo tudi milejše oblike odganjanja psov ali mačkov. Dobijo se tudi razni spreji kateri jim zelo smrdijo, lahko tudi piščalke in še marsikaj...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
hja.... veš kako je to pol. Naš pes se tud ni dobro počutil v družbi otrok, đubusa,... Kr živčen je ratal. se mu je videlo! In takrat sm ga tud jest raje kr pri miru pustu, oz. sem ga zaprl v drugo sobo

Tko da, jest bi ga naslednjič raje zaprl v drugo sobo, dokler so uni na obisku. Ne prenašajo vsi psi otrok in njihovega cvilenja in skakanja...

In kakorkoli, tisti ljudje so na njegovem terenu, in ga pes tud mal pazi. Jest ne poznam psa, k bi bil sproščen, če je kdo na obisku! Kolega je imel kokršanjela, pa je bila hudo živčna, ko je bil kakšen tam. Bognedej da jo je hotu kdo kej božat pa to...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Samo zanima me.

Ne vem kako odgnat cucke s parcele.
10.gif

Pridem delat k bajti pa že v štartu stopim v pasji drek.
cry12bpy.gif

Za zdaj sem prišel do viled, antifriza, elektronskega odganjalca, za mačke mi je danes eden rekel da pustiš surove piščančje perutničke na soncu par dni pa jih potem nastaviš.
evil.gif

Ma bližnja soseda ene 15 mačkov.
10.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kdor koli ima probleme s tujimi psi, bo na koncu zmeraj prišel do zaključka, da ne nuca druzga kot zastrupit. Žal ne gre drugač. Tisti lastniki, ki so dobri skrbniki svojih psov, imajo svoje pse pod kontrolo, in s temi ti in nihče nima problemov. Če pa se pojavijo pasji dreki tujih psov in to pred tvojo hišo, moraš vedeti, da je to storil pes nevestnega, pokvarjenega in nesramnega ščenetarja. Take pse mirne duše nafotraj s čevapi, saj njihov bedasti lastnik ni vreden da ima psa.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
Hja, eni psi res ne prenašajo dobro đumbusa, mi smo kostanje pekli, pogovarjali smo se, otrok je bil blizu in gledal ptiče in našo mačko kako se podi okrog, ni blo vrtca pri nas oz. je bilo ozračje zelo mirno. Niti najmanj mi ni jasno kaj je bilo psu. Ko sem bil mali je tudi pes mene ugriznil, pa je bil sosedov in priletel name, pa mi je bil zadnja briga na svetu. Pes ima kosmate uhe pravijo, pa je res.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kdor koli ima probleme s tujimi psi, bo na koncu zmeraj prišel do zaključka, da ne nuca druzga kot zastrupit. Žal ne gre drugač. Tisti lastniki, ki so dobri skrbniki svojih psov, imajo svoje pse pod kontrolo, in s temi ti in nihče nima problemov. Če pa se pojavijo pasji dreki tujih psov in to pred tvojo hišo, moraš vedeti, da je to storil pes nevestnega, pokvarjenega in nesramnega ščenetarja. Take pse mirne duše nafotraj s čevapi, saj njihov bedasti lastnik ni vreden da ima psa.

Ampak res mi ni jasno, kako so moderatorji lahko taki kre.teni, da idi.otom kot je stardec pustijo pisati take post-e. Če nič drugega bi se lahko bali zakonodaje, saj dopuščako pozivanje k kršenju slovenske zakonodaje.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
a) psa odstraniš (ni nujno na oni svet)
b) psu daš še eno možnost
Razmisli, kakšne bodo posledice v primeru napačne odločitve.
smirk-1.gif

(prvič izguba hišnega ljubljenčka ali drugič recimo v najboljšem primeru brazgotina za vse življenje na licu otroka )
Boš tvegal, rad hazardiraš?
confused-1.gif

Pes mora biti najnižje v krdelu, vsi družinski člani morajo biti višje rangirani!
Obvezno zatret vsak poskus dviga po hierarhični lestvici.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
Torej, boš kot vedno samo mlatil prazno slamo ali boš odgovoril na vprašanje? Resno sem te vprašal ker vidim da se spoznaš kao.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ampak res mi ni jasno, kako so moderatorji lahko taki kre.teni, da idi.otom kot je stardec pustijo pisati take post-e. Če nič drugega bi se lahko bali zakonodaje, saj dopuščako pozivanje k kršenju slovenske zakonodaje.
Pasjeljubec, žališ.
Daj ne seri! Si kot vsak ščenetar. Skregan z realnim in zdravim pogledom na svet. Cucek je zate sveta stvar. A če bi reku, da je treba psa odstranit bi se pa lepo slišalo in bi blo vse OK? Kaj pa misliš da odstranit, pomeni druzga kot ubit?
A pozivanje h kršenju slovenske zakonodaje? Pol moderatorji komot ukinejo kompleten avtomobilski forum. Tam se prekrškarska mularija in cestna drhal kar naprej dogovarja, kako zakonodojo in predpise kršit in to tako, da ne bodo odgovarjali za svoje prekrške. V avtomobilskem forumu je vsak dan na dnevnem redu kako prekršiti zakonodajo in cestno prometne predpise. A to te pa ne moti?
Za svojga psa poskrbi, da ne boš z njim delal sitnosti drugim ljudem, pa se ti ne bo treba sekirat za svojga cucka.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Da, imam psa. Sem že 100 x povedal. In ta pes se podi v 10 hektarski ogradi skupaj z konji. Uživa svoj živalski nagon in živalsko življenje, ki mu pripada in do katerga ima pravico. Vse ščenetarje, ki imajo svoje pse za družinske člane in jim vsiljujejo svoje človeške navade, jih oblačijo, vlačijo v avtomobilih, sprehajajo po betonu v mestu in razgretem asvaltu itd....bi blo treba sankcionirat in tretirat kot mučitelje živali.
Taki ščenetarji imajo psa zato, da se izživljajo nad njim, ne pa zato, ker imajo žival zato ker je žival. Žival mora bit žival in kot tako jo moramo imeti radi in jo občudovat, ne pa lutka ali robot, ki bo delal nadresirano tako kot bomo mi hotli. V take namene se kupi stroj.

Nazadnje urejeno: