Naložbe, vzajemni skladi...

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Ne me narobe razumet, samo z 200 eur se it neke naložbe se ne splača. Ponudniku se pač gre za tisto njegovo provizijo pri poslu in to je to...pri takem znesku nardiš najvecji "donos" če kupiš kako reč na razprodajah - 20% profitiraš v momentu
wink-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Malo za šalo, malo zares: Bolje it na razprodaje
grims-1.gif

Dejansko ne spremljam teh slovenskih zabluženih zadev, ker celotna borza bolj spominja na peskovnik v katerem se igra pešæica velikih otrok, ki jim ekonomsko znanje sega samo do poglavja kako nategnit narod in cuzat državni denar. Ljudi, ki pa so sposobni uspešno vodit firma pa ali jih ni, ali pa se jih ne spusti na položaje...

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
če imaš dvesto evrov v igri bo res na koncu ena sama "provizija" ti pa boš lepo "nategnjen".
Ne vem pa kako se je obnašala in kakšno prihodnost ima tvoja sedanja aktiva.....

KOnkretno: spomladi sem po dolgem času lahko prodal KSFR.... po 1,5 evra... (nekoč je bila baje precej višje do 4 evre predd dobrim letom), danes je samo še 0,5 evra. Kako pa se šrotko obnašal v prihodnosti pa je? (mene ne zanima več, me je dovolj nategnil)

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Takole piše:
enotni borzni tečaj na dan 10. 6. 2009
za delnice: aktiva naložbe (ATPG) je 5 €

skupna vrednost vaših delnic je 220 €

Zakaj misliš da sem jo dobro odnesla, v primerjavi s čem
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
z aktualno recesijo....
tvoja delnica v zadnjih 3 letih ni bila nikdar bistveno manj vredna kot 4 evre, v desetih dneh je dobila 20%. 19.6. je bil tečaj 6€ (3.6. pa 3.7 evra). Na zgornejm linku najdi tvojo delnico pa si izriši graf vrednosti, pa tabelo prometa. letos je bila kar nekaj časa po 6,5. je pa res da lahko precej niha. zakaj pa mi ni jasno
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Stein...ni še pravi čas!
Glede na današnje dogodke (no saj ta foruum ni namenjen dnevnemu dogajanju) ti lahko rečem, da gremo nazaj dol. Bi rekel nekje med polovico in celim "vračilom" do marčevskega borznega dna.

Se mi zdi, da si imel spet prav!
aplauz.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Na borzi je zlo drago motiti se
wink-1.gif

Še kak % gremo v minus in se bo res z gotovostjo lahko reklo orng bo padlo...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Na borzi je zlo drago motiti se
wink-1.gif

Še kak % gremo v minus in se bo res z gotovostjo lahko reklo orng bo padlo...

Praviš torej, da če bo padlo še par %, da bo zatem padlo konkretno?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Tak ja...prvo se je govorlo to je pa zaj konec sranja in gremo gor, potem se je zacelo malo krhat a še vedno si kdo misli "eh, sej to je samo mala motnja" in če pade še nekaj obupajo še zadnji optimisti in si rečejo "uf ni še konc hudega, hitro prodam preden spoka" in ko začne tak razmišljati množica že maš lepe možnosti da se zapeljemo po topoganu.

Malo na hitro in po domače...
wink-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Z velko gotovostjo lahko rečem da se bo od danes dalje začela pot proti "jugu"...po moje bosta ključna naslednja 2 tedna...ko bo (če bo) indeks S&P 500 (kot primer) padel pod 880 točk bi znali videt padec do marčevskih vrednosti...

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Pa da vidimo.. če ti uspe dobiš alte, pa še zvezdice...
To ne pomeni da pravim da ne bo šlo dol
wink-1.gif

Samo danes gre amerika cca 2% dol...

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
No, kam po tem padcu, ki sledi vložit 40-50k€. Zgleda. da špekulantov ni nič naučilo.

Krka?
Kakšen vzajemni sklad od Kitajske? ( ni velik padla, torej tut ne bo velik zraslo)
Kakšen vzajemni sklad od Južne Amerike? ( opomogla si je že za 40%
crazy1.gif
, še 30% lufta)
Zlato?( če bo vse šlo k vragu, bom za zobe imel
tongue-1.gif
)

nkbm, istrabenz
hysterical-1.gif

Pa ne mi pisat od razpršenja pa ne vem od čega.
tongue-1.gif

Jaz tole gledam in ne kaže najboljše
current-bear.gif

No po trenutni analizi zgornjih postov se najbolj k 2kg zlata nagibam, če bo res kaka depresija
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Bi mi lahko kdo od tistih, ki zdaj redno spremljate dogajanje (jaz sem 'out' od nakupa stanovanja) lahko svetovali s konkretnimi imeni glede sledecega, torej da so sposobni upravljalci oz. da ima perspektivo tisto, kar pocnejo:

- bolj tvegan delniski sklad z nasim upravljalcem (kaksen BRIC ?)
- srednje tvegan delniski sklad z nasim upravljalcem
- katerim nasim podjetjem (v mislim imam predvsem prvo kotacijo) se je smiselno izogniti v sirokem loku

Gre pa za 3+ letno obdobje, ne za kratkorocno spekuliranje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
No po trenutni analizi zgornjih postov se najbolj k 2kg zlata nagibam, če bo res kaka depresija
rolleyes-1.gif

V elementum ne moreš kar uleteti, ti pošljejo potnika. Potem pa čakaš lep čas na svoje kovine.

Če hočeš cash and carry pol pojdi raje v moro. Tam boš dobil takoj ali v nekaj dneh.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Bi mi lahko kdo od tistih, ki zdaj redno spremljate dogajanje (jaz sem 'out' od nakupa stanovanja) lahko svetovali s konkretnimi imeni glede sledecega, torej da so sposobni upravljalci oz. da ima perspektivo tisto, kar pocnejo:

- bolj tvegan delniski sklad z nasim upravljalcem (kaksen BRIC ?)
- srednje tvegan delniski sklad z nasim upravljalcem
- katerim nasim podjetjem (v mislim imam predvsem prvo kotacijo) se je smiselno izogniti v sirokem loku

Gre pa za 3+ letno obdobje, ne za kratkorocno spekuliranje.

KD Indija+Kitajska ali Infond BRIC
Publikum Primus (trenutno 57% v delnicah, pretežno slovenske delnice)
Sam bi se ognil predvsem Intereuropi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Citat:
Z velko gotovostjo lahko rečem da se bo od danes dalje začela pot proti "jugu"...po moje bosta ključna naslednja 2 tedna...ko bo (če bo) indeks S&P 500 (kot primer) padel pod 880 točk bi znali videt padec do marčevskih vrednosti...

lp

dva tedna je mimo,
kje je S&P?