Naložbe, vzajemni skladi...

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Hja...kot rečeno - če bi šli pod 880 bi padalo, a se to ni zgodilo. Gibljemo se med 880 in 960 in tako velja tudi kontra - ČE prebijemo 960 se zna nardit da gremo še višje (čeprav kontra marsikateri fundamentalni logiki).

Bodoči scenariji:
- Če prebijemo 960 gremo še višje...
- Če se odbijemo od 960 gremo do 880 in velika verjetnost da prebijemo tudi to (ker potem imamo že 2X neuspeli naskok na 960) in če prebijemo 880 pa sledi pospešen padec...
- Lahko pa se veliki fantje spet poigrajo z nami in bo čist nekej tretjega
tongue-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Evo ravno pred dopustom pa vse podivja
tongue-1.gif

Čeprav brez temeljev je očitno volja ljudstva da gremo gor??!

Ne vem če je to ravno dobro...dvomim da lahko ta "balon" traja večno...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Z velko gotovostjo lahko rečem da se bo od danes dalje začela pot proti "jugu"...po moje bosta ključna naslednja 2 tedna...ko bo (če bo) indeks S&P 500 (kot primer) padel pod 880 točk bi znali videt padec do marčevskih vrednosti...

lp

Saj ne da bi šimfal, ampak tokrat si ga pihnil.
Mogoče si bil za kak mesec prehiter?!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Z velko gotovostjo lahko rečem da se bo od danes dalje začela pot proti "jugu"...po moje bosta ključna naslednja 2 tedna...ko bo (če bo) indeks S&P 500 (kot primer) padel pod 880 točk bi znali videt padec do marčevskih vrednosti...

lp

Saj ne da bi šimfal, ampak tokrat si ga pihnil.
Mogoče si bil za kak mesec prehiter?!

Požrešnost ljudi je brezmejna zgledav
crazy1.gif
Pomoje se bo res ponovilo lansko leto.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Aloha...

Poglej kaj sem napisal 4 poste višje od tvojga...ob padcu sem dal tudi možnost rasti če na SP500 prebijemo 960 kot pomembno "oviro" pri rasti...

Smo pa trenutno zopet na "prelomni" točki...SP na 1000 pik...pa da vidimo...
lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Jaz telim "finančnim" svetovalcem ne verjamem čisto nič.
Sploh ko mi žlahtnik- finančni svetovalec izjavi da je v zadnjem letu pušnil večsobno stanovanje v LJ. In takemu naj bi zaupal svoj denar?! (pa sem prepričan da niso mio v igri, ker potem bi najbrž nehal delat, ali pa samo naklada in išče opravičilo za svoje stranke)
Saj vem da je praktično težko napovedovat vnaprej. Lahko se ti pač rata z napovedjo...
Sicer pa smo mi tako majhne ribe , ki največkrat ostanemo na suhem.
Velike ribe pa že lahko nekoliko vplivajo na obnašanje "majhnih" rib in na "temepraturo" vode.

Nazadnje urejeno:

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Potem pa je boljše, da denar nalagaš v štumfe. Ni vsak za vse...

EDIT: Kako pa je tvoj kolega pušnil večsobno stanovanje v LJ? A je gemblal?

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Hja, ker če jaz tako razumem kot ti, je Hanzijev kolega šel prodajat vrednostne papirje, ko je bila njihova vrednost najnižja. Če je tako, je pa res lolek... Vsak pravi vlagatelj z nekaj viška eur si v takih primerih še dodatno nakupuje vrednostne papirje, ne pa da jih prodaja...
Izgubo si pridelaš šele ob prodaji, prej ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Ah tile "svetovalci" so...
Nisem točno ga razumel ampak njegove besede si razlagam tako da bi na višku balona imel 400k€, na dnu pa 200k€.
Ne pove pa kako je prišlo do 400k€.
Koliko jih ima sedaj ne vem niti ne sprašujem.... ker si poslušam tudi kak drug nasvet, predvsem pa svojo intiucijo.
Večina svetovalcev najprej gleda na svoj zaslužek, šele potem na naročniovega....

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Hja, jaz ne bi rekel, da večina svetovalcev gleda najprej na svoj žep... Tisti, ki si želi dolgoročno sodelovanje s stranko in ki si želi pridobiti še kakšno stranko iz njegovega kroga, bo delal najprej v prid stranke, šele potem za svoj žep.
Zaslužek je pomemben, nihče ne dela zastonj, vendar bo ta zaslužek pri "svetovalcu" kratkoročen, pri svetovalcu pa dolgoročen.. Svetovalec, ki s stranko vzpostavi sinergijo, bo imel dolgoročno zagotovljen posel v nasprotju s tistimi manjšinjskimi "svetovalci". Eno stranku bistveno težje pridobiš kot jih pa 10 izgubiš, tako je to.

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Zdravo!

Prosil bi za nasvet glede vlaganja v sklade od tistega ki se kaj psozna na to.

Prosim za kontakt v ZS.

Bom hvaležen - častim pir
smile-1.gif

Hvala!

lp

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
nekateri pravijo da ne reskiraj preveč... vsaj trenutno....
jaz imam trenutno cca 10% v skladih.....ostalo raje držim na 5% na banki....

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
Kva je zdej sploh s skladi?

Jz sm lansko leto vzel KD sklade, baje zdej vse v minusu, a rajš pustim in počakam al poberem vn?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ali rabis gotovino pod neugodnimi pogoji ?

Izguba ni izguba, dokler je ne realiziras. Jaz sem ob mojem nakupu tudi "ujel" obdobje, ko ni slo nikamor (ce ze kam, potem navzdol), a se eventuelno zadeve popravijo.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
Ne, ne rabim še.

Sam, da nebom na koncu še več pušnil
wink-1.gif
Eni pravijo, da pri skladih šele po cca. treh letih prideš v +?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jah, odvisno od trenutka nakupa in prodaje, take pavsalne ocene so popolna bedarija. Jaz sem recimo prodal malce prej kot po dopolnjenih treh letih, ker sem potreboval denar za nakup stanovanja. Razlike je bilo cca. 40% v mojo korist pred davki, potem so pobrali 20% od te razlike, tako da je ostalo dobrih 30% cistega. Ce bi se cakal, bi lahko dobil se nekaj vec, ce bi potem se cakal, bi dobil bistveno manj (v mojo skodo). Je bilo pa tako, kot sem ze zgoraj napisal: na zacetku ni slo nikamor, eno leto je bil en sam obup, v preostalem casu pa je nastala vsa razlika.

Gleden na zdajsnje (slabo) stanje, je razumno predpostaviti, da bodo sle te stvari spet gor, tiste, ki so pa trenutno z visoko ceno, pa dol.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Mene pa zanima glede privatnih finančnih družb ala MedvešekPušnik, kolikšna mora biti minimalna vsota za odprtje sklada? Baje je ok. milijon€, nisem pa siguren!

Najbrž gre za zelo bogate posameznike z znanjem, ki se upajo vlagati v vrednostne papirje??

Oni potem z denarjem drugih še bolj plemenitijo svoje lastno že tako ogromno premoženje??