Naložbe, vzajemni skladi...

brezkomentarja

Pripravnik
19. jul 2007
92
0
16
imela sem v mislih super depozit nlb-ja,...minimalna vloga 1.000,00 € za najmanj 12 mesecev,....podobne varijante imajo tudi druge banke, razlikujejo se v minimalnem vložku in trajanju, vendar so pogoji podobni med njimi.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
KSZ: a če vzameš preko enga zastopnika sklade, lahko zamenjaš potem zastopnika?

Ne razumem dobro vprašanja. Ti vplačuješ v sklade direktno, ne rabiš zastopnika. Oni te samo "včlanijo", da dobijo kak € od dzu-ja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
stein: no saj danes je že + tako da ne biti preveč hude volje
Ja, samo če bi en mesec prej vložil, bi zdaj imel krepki plus.
Če bo v prihodnje še šlo gor, pa je velko vprašanje. Z mojo srečo skoraj gotovo, da ne bo.
frown-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.337
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
KSZ: a če vzameš preko enga zastopnika sklade, lahko zamenjaš potem zastopnika?

Ne razumem dobro vprašanja. Ti vplačuješ v sklade direktno, ne rabiš zastopnika. Oni te samo "včlanijo", da dobijo kak € od dzu-ja.

a ne dobivajo teli zastopniku tud vsak mesec 1%, ko ti vplačaš baje?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Stein...ni še pravi čas!
Glede na današnje dogodke (no saj ta foruum ni namenjen dnevnemu dogajanju) ti lahko rečem, da gremo nazaj dol. Bi rekel nekje med polovico in celim "vračilom" do marčevskega borznega dna.

Narodnjak - ti verjetno mešaš vplačilo direkt v sklade (kjer ti "v pisarni" spišejo pristopno izjavo in potem lepo šopaš v sklad, kdaj se ti pač zljubi in plačevanje v katero od t.i. naložbenih polic (preko zavarovalnice, kjer ti zadevo odpre kak nadebudn zastopnik ki ima seveda od tega neko provizijo)

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Špekulacije z Istrabenzovimi delnicami za par k EUR? Da, ne? Zakaj ne?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.337
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Narodnjak - ti verjetno mešaš vplačilo direkt v sklade (kjer ti "v pisarni" spišejo pristopno izjavo in potem lepo šopaš v sklad, kdaj se ti pač zljubi in plačevanje v katero od t.i. naložbenih polic (preko zavarovalnice, kjer ti zadevo odpre kak nadebudn zastopnik ki ima seveda od tega neko provizijo)

pa oni samo dobijo % ko dobijo folk, al dejansko mesečno tud dobivajo ko ti vplačuješ?

jz mam recimo KD sklade...

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Posrednik vedno dobi, včasih je to en s.p., ki dela za zavarovalnico, včasih agencija....
pri enkratnih vplačilih pa dobi verjetno takrat, ko se vplača, ne mesečno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Kolikor vem imaš vstopno in izstopno provizijo (skupaj tja do 5%) katero ti odbijejo ob transakciji (vplačilu in izplačilu) in potem še upravljalsko provizijo ki si jo upravljalec obračuna od "vrednosti točke" in jo ti neposredno ne dobiš obračunane.

Da bi komu dodatne % plačeval se ne spomnim.
Pa sem v preteklosti pri raznih "finančnih" točkah hendlal s temi skladi (tudi skladi katere niso bili oni upravljalci recimo na FT od KD sem prodajal MK od Ilirike.)
Vse je odvisno kako imajo to med seboj poštimano "finančne točke"

V kratkem bo očitno spet mal začet.....

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Pri nekaj skladih sem videl, da izstopne provizije ni, je pa še provizija banke, ampak manj od odstotka...

Luckana

Pripravnik
29. apr 2009
66
0
6
Pozdravljeni

Pripravljam se na izpit za pridobitev licence za trženje vzajemnih skladov. Če je tukaj kdo, ki je ta izpit delal, bi ga lepo prosila, če mi lahko namigne kako ta stvar sploh izgleda, kakšna so vprašanja, zahtevnost...

Zelo bom hvaležna za vsako pomoč.

Lp, Lučkana

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
stein: no saj danes je že + tako da ne biti preveč hude volje
Ja, samo če bi en mesec prej vložil, bi zdaj imel krepki plus.
Če bo v prihodnje še šlo gor, pa je velko vprašanje. Z mojo srečo skoraj gotovo, da ne bo.
frown-1.gif
Evo, kaj pa drugega. "Drgeta" na istem nivoju. Sklad slovenskih delnic (ki sem ga imel v ožjem izboru, a potem nisem vložil) pa je v istem času narastel za 10%
cry12bpy.gif

Torej pobje: sklad svetovnih delnic* ne bo nič rasel. Vse drugo pa sigurno bo...
(stavim, da se bo rast SBI20 ustavil takoj nasledni dan, če vložim
crazy1.gif
)

* - natančno : NLB Skladi - Svetovni razviti trgi delniški

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Lej...sej te nočem v slabo voljo spravljat
smirk-1.gif

Po mojem skromnem prepričanju te naj ne preseneti kak -20% v naslednjih mesecih.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Js osebno bi se kr umaknu na tvojem mestu...

Dokler še ne zgrmi enkrat ne mislim hodit v investicije oz. sem celo v nekaj short pozicijah (torej "stava" na padec, a to je že druga zgodba)
cool-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Kolikor vem skladi niso namenjeni prvenstveno tedenskim špekulacijam!
Potem raje direkt delnice kupujte.
Sicer pa če bi bili pametni potem ne bi bili reveži (marca prodajali in sedajle po 30% višji vrednosti kupovali).

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
http://seekingalpha.com/articl...ticle_lb_author

Stocks Will Fall 37% or Gold Will Rally 60%

Priporočam tudi ostale prispevke tega avtorja. Zelo črnoglede, a dobro utemeljene.

The Coming Economic Collapse, Part 1

http://seekingalpha.com/article/141605-the-coming-economic-collapse-part-1?source=article_lb_author

The Coming Economic Collapse, Part 2

http://seekingalpha.com/article/141851-the-coming-economic-collapse-part-2?source=article_lb_author

We're Due for a Serious Pullback

http://seekingalpha.com/article/141326-we-re-due-for-a-serious-pullback?source=article_lb_author

Razmišljam, da bi vzel vse skupaj iz skladov in dal pol na banko pol v zlato.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Je še kdo dobil tale dopis?
untitled-1.jpg

Ker sem na "delniškem" področju totalni butelj prosim za kakšen komentar, nasvet ...

Sliši se mi dobro, tole kar piše ... da lahko postanem delničar v Krki, sam nimam pa niti približno pojma, koliko delnic lahko za 220 € sploh dobim. 220 € naj bi bila vrednost mojih delnic, ki so trenutno naložene v Aktiva naložbah. Ali bi bilo bolje vse skupaj pustit tu kjer je oz. mogoče vse skupaj vzeti ven in jih zapravit za kakšno razvajanje. Bom imela morda več od tega.
grin1.gif

tnx