Nakup zlata - na hitro

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Točno tako kaj si nazadnje napisal. Sprašujem se zakaj bi nekdo sploh moral vlagat?
Ma kaj pa vem... mogoče, da grem pri 40 v "penzijo" ? Ker da bom delal do 65 leta mi nekako ne diši... Potem pa na neko poceni destinacijo in je to to!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Točno tako kaj si nazadnje napisal. Sprašujem se zakaj bi nekdo sploh moral vlagat? Ok razumem da imaš miljone in miljone ampak če imaš keš si prvo reši svoj bivanjski problem (torej kupi hišo ali stanovanje kjer boš lastnik). Ko imaš to urejeno pa investiraš vase ter v luksuz v kolikor imaš takšna sredstva. V kolikor ti denar redno priteka ne vidim težave. Zakaj bi se obremenjeval? Idi na potovanje, uživaj...

Jaz vlagam v kovine, da zaščitim premoženje. Tipično mišljenje "danes mi gre dobro, torej mi bo šlo vedno" je razlog za kupe zaplenjenih avtomobilov pri leasing hišah. Pa avto je še najmanj, kar ti lahko vzamejo.

Ker bi mi pa pasalo poleg zaščite premoženja tudi kaj profitirati, sem pa namesto zlata izbral srebro.

Vsak naj pač počne tako kot mu paše. Jaz ne uživam v potovanjih in preseravanju, uživam pa v zavedanju, da tudi če jutri nimam več pritoka denarja, da sem vseeno preskrbljen za kakih 10 let.

bruco21

Pripravnik
10. maj 2008
106
0
16
Tuje delnice so večinoma že na ravni izpred krize oz. še v fazi okrevanja, tako da se ne strinjam s tem, da gre vse samo dol. Taka je situacija samo pri nas v Sloveniji kjer imamo povsem nelikviden trg - edina delnica, ki jo upam kupiti je Krka.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Dokler je višja sredstev za vlagat, sploh nimate tega, čemur pravite problem.
wink-1.gif

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Če ti bo kaj pomagal graf na temle linku
primerjava naložb na dolgi rok
pri čemer velja opozorilo, da donos v preteklosti ne narekuje donosa v prihodnosti.

Škoda, da ni zraven še krivulje kakih relativno varnih obveznic. Bi marsikoga znala presenetiti.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
IGI: kaj misliš biti 30-40 let v penziji?

Hja jst sem dal "penzijo" v narekovaje....

"Penzija" bi zame pomenila, da ne vstanem več ob 6.00 in grem delat. Vsak dan. Tudi pozimi pa čeprav sovražim zimo.
Ampak vstanem ko mi zapaše, grem odtečt svoj krog, potem pa grem nekaj delat, kar mi bo v veselje in delam dokler mi paše. Da ne bo več neke obveze. Sej če ne bi nič delal mi bo dolgčas.

To je moja želja. Ne pa hud avto!

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Nič na tem svetu ne ohranja vrednosti. Kaj se zgodi v primeru, ko pride do krize, vojne po celem svetu, se sistem začne sesuvati ali pa rajši, ko zaradi takšnih razlogov začne primajnkovati hrane, vode, ostanejo pa ti samo še zlate palice. Tiste palice boš dal takrat za en sendvič, samo, da boš lahko jedel in s tem preživel.
Bogat je tisti, ki bo takrat imel hrano in vodo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Nič na tem svetu ne ohranja vrednosti. Kaj se zgodi v primeru, ko pride do krize, vojne po celem svetu, se sistem začne sesuvati ali pa rajši, ko zaradi takšnih razlogov začne primajnkovati hrane, vode, ostanejo pa ti samo še zlate palice. Tiste palice boš dal takrat za en sendvič, samo, da boš lahko jedel in s tem preživel.
Bogat je tisti, ki bo takrat imel hrano in vodo.

Upamo, da ne bo prišlo do tega, kajne? Je pa res, kar praviš. Zelo lepo se je to videlo v filmu Schindler's list, ko Židom med 2. SV ni pomagalo niti zlato.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Smo ze govorili o tem. V trakem primeru je najboljsa investicija v kovine v svinec in konzerve (polne)
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Svinca bo baje dejansko primanjkovalo.... Samo se ga dosti reciklira, tako da mu ne raste cena.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
A pol rabi kdo kaj zlata ali ne a zanima koga rečmo varčevanje v zlatu, pa ne tako, da nekam nekaj plačuješ pa zlata nikoli ne vidiš, ampak fizično varčevanje v zlatu torej odvajam vsak mesec nekaj za zlato in to primem v roke si ga shranim kjer meni paše, ker ga dejansko dobite in imaste doma ali v banki v sefu vaša odločitev

Če je kdo interesent za tovrsten način šparanja se mu priporočam za pomoč in da dejansko zlato lahko kupite tudi večjo količino nudimo tudi odkup starega polamanega nakita tako srebrnega kot zlatega. Več vsekakor pod PM.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Samo glejte, da dobite likvidno zlato. Ne kakšne turške mini paličice teže 1gram, kjer preplačaš zadevo 50%.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Zlato je likvidno B.P. Obrnite se vsi na moje Zlato d.o.o. pa rečte da vas je Boris napotil in to je to. Program majo odličen se vam splača. www.mojezlato.si.

Nazadnje urejeno:

ForexTrader

Zelenc'
28. jun 2011
4
0
1
Zlato, srebro, nafta, lahko kupiš preko Forex platform..

Priporočam dve platformi, prvo si lahko pogledate tu v slovenskem jeziku: http://www.forexprowebtrader.com

Platforma omogoča tudi začetnikom donose, saj je edina platforma, ki omogoča da v živo spremljate najbolje traderje na svetu in kopirate od njih, dobite tudi osebnega account managerja, ki vma bo pomagal... več na strani.

druga platforma pa deluje na zadnje čase kar modernem binarnem sistemu, podobno kot pri ruleti , črna ali rdeča, pri tem je zelo enostavno tradat. saj je sistem DA ali NE, VIŠJA ali NIŽJA,..več na http://www.fairoptiontrading.com registracija BREZPLAČNA, BREZPLAČEN DEMO račun in bonusi !!!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
WOOHOO, najprej BREZPLACEN, pa za povrh se RULETA in BONUSI !!! Da, NE, to ni vec VPRASANJE !!!