Nakup zlata - na hitro

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
No, to zobno zlato pa nakit, to se pa res mizerno plača, če prodajaš. Se res ne splača prodajat, razen če si v finančnih škripcih.

No še to, pri zlatu je hud problem: če na kitajskem najdejo novo bogato nahajališče, bo cena, jasno hudo padla. Isto, če bodo kemiki po ne vem koliko stoletjih iznašli način umetnega pridobivanja zlata:)))

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
No, to zobno zlato pa nakit, to se pa res mizerno plača, če prodajaš. Se res ne splača prodajat, razen če si v finančnih škripcih.

No še to, pri zlatu je hud problem: če na kitajskem najdejo novo bogato nahajališče, bo cena, jasno hudo padla. Isto, če bodo kemiki po ne vem koliko stoletjih iznašli način umetnega pridobivanja zlata:)))

Res sami resni razlogi proti. In tako se držiš papirnatega denarja, ki ga tiskajo vsak dan več?

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Ne, ne držim se; povem edino, kje je pri zlatu tveganje da spušiš denar. Nič drugega.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Če se tovarna podere, pogori, jo odplakne čez noč so tudi delnice slabe. Če banka propade so tudi depoziti slabi. Če hočeš, se da za vse najti kakšne grozljivke.

Rudniki se odpirajo po 10let, preden se dobi vsa dovoljenja, prepriča zelene, zbere denar za investicijo in potegne infrastruktura. Pa še potem ne bodo trga preplavili z zlatom, ker bi sami sebi uničili biznis.

Tisto o alkimistih je pa spet pravljica, če se uresniči je pa ista zgodba kot z rudniki. Se boš mučil ugotoviti kako pridobivati zlato, zato, da ga boš potem spremenil v ničvredno kovino?

Pa pozabil si še štorijo o tem, če morda zlat komet pade na zemljo in bo potem ful zlata. Seveda ga bo malce težko zapraviti, če bomo v obliki pepela, ampak to so že detajli.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
No, izdelati zlato iz drugega materiala je seveda mogoce, le nobene ekonomije ni za tem. Ce odmislis ljudi, ki v kovine investirajo, je zlata vrh glave dovolj za vse neumnosti, katere trenutno pocnemo, pa se vsak dan ga je vec.

V bistvu je zanimivo: tebi je recimo srebro super-vsec, pa je v bistvu samo nepomemben ostanek vrednosti pol k. pri pridobuvanju dragih kovin s transmutacijo iz drugih materialov
smile-1.gif
Vse drugo je vredno precej vec, srebro je samo "za zraven", ker pac tudi nastane v procesu.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Ljubi bog,kak bi se eni radi prepirali za prazen nič. S čem sem dosegel tako burno reakcijo? Ker pač filozofiram, zakaj bi lahko cena zlatu padla? Mimogrede, sem že zgoraj navedel, da nabavljam zlato.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Od marca dalje se lohk kupi zlato tudi v Hypo banki. Prebral sem, da zlato prodajajo v obliki zlatih palic – ploščic in naložbenih kovancev s čistino 999,9 tisočink (24 karatov). Ploščice imajo serijske številke, ki zagotavljajo njihovo sledljivost. Mislim pa da storitev opravljajo kot posrednik za družbo Auraria, ki dobavlja zlato avstrijske kovnice Münze Österreich.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Te finance se javijo samo kadar cena pade. Ko je pa v zadnjem letu zraslo za več kot 100% so pa tiho

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.119
6.948
113
pri taščici
so lepo napisale da je od januarskega dna zraslo za 73%, tudi jaz sem povzel cifro... hkrati so napisale da je trenutno na "absolutnemW vrhu (višje do sedaj še ni bilo)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Bilo je že višje, res pa kratek čas. Sicer me pa to ne preseneča, vse surovine rastejo in bodo rasle. Srebro je meni najbolj praktična surovina za shranjevanje, pa ogromno uporab ima.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Zasede manj prostora kot baker, cink itd..

Vem da zlato, platina in paladij vzamejo manj prostora, vendar so to kovine, kjer ne vidim posebnih možnosti za rast cen. Pa zadnja dva sta še slabo likvidna, medtem ko srebro lahko prodam v pet minutah.

Nazadnje urejeno:

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
Srebro je včeraj bilo cisto divje...ob odprtju ob polnoči je v par minutah padlo več kot 10%...se potem za polovico pobralo in proti večeru spet štrbunknilo do -8%
tongue-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
V bistvu so že drugič v par dneh povečali stroške za držanje papirnatega srebra in tedaj je vedno osip špekulantov.