Nakup zlata - na hitro

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
dunajske filhramonike kupi, je v bistvu likvidno zlato, in ga lahko zamenjaš za šuške povsod po svetu... ,tudi čistoča je 99,999% kar pomeni da ga ne more noben ponaredit... tisti 31 gramov in izmerjene mere morajo štimat, za ponarejanje bi morali uporabit dražje materiale, kar potem ni več računice
wink-1.gif

sam sem pred časom kupoval v moro, in sicer po takšni ceni kot je nekje danes, potem je spet padlo, zdaj je spet nazaj itd... korektno, dobiš zlatnike ponavadi kovane, v tistem tednu prej ko si ga narocil, nove še dišeče, plačaš po prednaročilu greš tja, ti jih prinese podpišeš in se greš mr.goldfingerja... to pa je tudi vse... je pa zlato daljša naložba, vsaj leto in več, kar je manj je nežno pušenje.

na srebru je davek, nein danke.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Davek je na srebro, dokler si majhen pa zelen.
Kot prvo se ga dobi ceneje in proda bolje, kot pri uradnih prodajalcih.
Kot drugo, je v zadnjem letu srebro naredilo +100%. Zlato pa nekaj drobiža. Kje si na boljšem?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kot drugo, je v zadnjem letu srebro naredilo +100%. Zlato pa nekaj drobiža. Kje si na boljšem?

Če bo šlo tako naprej, se bo ponovila zgodba bratov Hunt.
evil.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.909
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
... je pa zlato daljša naložba, vsaj leto in več, kar je manj je nežno pušenje.

A niso tako govorili tudi za delnice in sklade? Me ne skrbi, vlagam dolgoročno, na dolgi rok pa ne more drugam kot navzgor. je to samo butasta primerjava?

Kako je s hrambo zlata? Ga imate doma? So ploščice, zlatniki kaj označeni? Gre tat lahko enostavno v poslovalnico morota in se znebi zlata nabranega prejšnjo noč? Ga kdo vpraša o izvoru?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Če bo šlo tako naprej, se bo ponovila zgodba bratov Hunt.
evil.gif

Včasih sta bila samo 2 brata. Danes nas je veliko več, pa držimo fizično. 40$ smo že prebili. :p

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Bodi faca in mi kak kontakt spusti na zasebno...

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Pravite, da dobite certifikate zraven zlata... Kaj pa æe tisto, kar piše na certifikatu, ne drži? Da zlato ni takšne čistosti. In to ugotoviš šele takrat, ko zlato prodajaš? Se lahko obrišeš potem. Pa ne mi zdej o tradicionalnih kovnicah in podobnim... človeški faktor je v igri tudi tam in marsikaj se dandanes dogaja... Ti kot investitor oz kupec pa nimaš možnosti preverjati pristnost zlata pred nakupom.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Čistočo boljših palic preverjajo neodvisni laboratoriji, za tako previdne kot si ti, so palice z 'Melter assayer' žigom.
45453_Slab.jpg

Kvadrat v predzadnji vrstici na palici.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
Od kod ideja, da zlato ohranja realno vrednost? Tisti, ki so ga kupovali pred 25 leti so dolgo čakali na pozitivno nulo...dajte si pogledat inflation adjusted grafe...
Zlato NI zatočišče pred inflacijo, ampak zatočišče med krizami, ko gredo borze (in dolar) u maloro...

Srebro pa...dajte si pogledat 40 letne grafe...se vam na double topu zdi pravi čas za nakupe?

Sej ne rečem, da ne more še par mescov rastit, ampak...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Če samo gledaš grafe, še ne veš vsega. Sploh pa gledaš zadeve v dolarjih, kje smo bili 25let nazaj? V jugi. Če bi v jugi kupil zlato, bi bila to napaka?

Cene srebra še prilagodi inflaciji, pomisli koliko je bil dolar vreden 40 let nazaj in koliko danes, pa boš videl, da je srebro še vedno nesramno poceni.

Srebro se porablja v industriji, čezdalje manj ga je na voljo, to so stvari katere gledam jaz, ne pa grafe. Grafi ne povedo nič. Če pa znaš ti iz starih grafov napovedati prihodnost, pa vsa čast.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
Ne, na podlagi grafov se ne da napovedati prihodnosti, dostikrat pa se iz njih lahko razbere cenovne suporte in odpore - kjer srebro sedaj zagotovo je.
Pa srebro se mi še zdi nasplošno nek logičen nakup...kot si napisal se ga marsikje potrebuje.

Pri zlatu pa se zagotovo dela balon...ko v Dubaju ponujajo nakup zlata v avtomatih, kot da kupuješ kondome, abanka pr nas folku šenkuje gram zlata æe uletijo v depozit in že vsak ko ima 3 minute časa promovira kako je zlato oh in sploh, veš, da bo počasi prišlo do vrha...

Kakorkoli...osebno se mi trenutno ne zdi pravi čas za nakup...

lp

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Zlato sem tudi sam opustil kako leto nazaj, prepočasi gre gor proti srebru, pa še porablja se ne.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
ksz

Zlato ima eno zanimivo lastnost. Neizkopano je prodano za več kot leto naprej.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Zlato ima eno zanimivo lastnost. Neizkopano je prodano za več kot leto naprej.

Zato je bolj pametno imeti fizično kovino pri sebi kot certifikate. Pri srebru je isto sranje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
lahko imaš tudi 500 ton aluminija doma, če komu paše. surovina je surovina...taka ali drugačna. Zlato bo imelo vedno vrednost, ko bo vse skupaj šlo v 3pm, se bo zlato še vedno šajnalo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
... ko bo vse skupaj šlo v 3pm, se bo zlato še vedno šajnalo.

Ce gre soditi po dozdajsnjih takih dogodkih, kjer je slo vse v tri pikice, bodo takrat od kovin imele najvisjo ceno ribje konzerve (polne) in svinec v medeninasti srajcki. V bistvu bo ravno takrat izjemno ugoden trenutek za nakup zlata, saj ga bo marsikdo dal ze za to, da ne bi dobil v zameno nic svinca.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
tako je
smile-1.gif
radioaktivna tuna in ostarel kalašnik ali zastava bo prišel še kako prav, pa nekaj rumenega šajni šajni. pa boš glavni na vasi.