Kriza in recesija

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
V zelenem prehodu vsekakor so, je pa ta % zaenkrat majhen.

Ne niso. Namesto praznega brezpomenskega lapanja po političnem diktatu o nekem prehodu, dajmo malo logično razmislit.
Prehod v kaj? Tiste net zero, carbon free 2050 floskule? Tega ne bo, ker enostavno ni mogoče. Nemci nam to ravnokar dokazujejo v živo.

Kako so kitajci v nekem prehodu, če istočasno povečujejo investicije v termoelejtrarne in od Vladota uvažajo vedno več plina? Bodo vse to čudežno 2050 ugasnili?

Kitajci so v diverzifikaciji. Povečujejo delež obnovljivih virov in dodajajo JE...vse v nekem razumskem obsegu, da ne doživljajo dunkelflaute in ne ubijejo industrije s previsokimi cenami.

Saj ne rabiš bit neki genialac da zgoraj napisano dojameš, samo čisto malo logičnega razmišljanja je potrebno. Ampak to več ni v modi. V modi je nekritično ideološko ponavljanje političnih floskul.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.051
455
83
tam ko se terc po tori rola
Eh, kakšna pomoč.
Naj odpustijo, bodo tujci šli domov, stanovanja bodo prosta, sociala bo v plusu, pa delodajalci bodo spet lahko delavcem zabrusili, če pa te ti ne boš delal za drobiž, jih je pa 100 zadaj v vrsti.
Kdo bo šel domov -tujci? Ja, ja.. vse na socialo, s komplet družino, od spodaj sem privlečeno....

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.584
3.948
113
Treba pa razjasnit kaj je to "drobiž".
Drobiž je praviloma odvisen od tega koliko ljudi čaka za tabo na delovno mesto.

Praviloma zato ker je FDVjevcev pa profesorjev telovadbe malo več kot so trenutno njihove cene na "trgu", strežnikov v domovih za ostarele pa profesorjev matematike in fizike pa manj. Ampak načeloma je to to.

Razen če uvažamo iz Filipinov.

B81

22. jul 2007
37.681
10.963
113
Delavec ki dela za "drobiž", si je sam kriv.
Treba pa razjasnit kaj je to "drobiž".
Hmm....poznam ljudi, ki si niso sami krivi. Menjava pri 2 malih otrocih in zeni, ki tudi dela za kurcevo placo, odpade. Zakaj? Ker omenjena povprecna slovenska familija nima niti 10k eur na lagerju, da stiskajoce prezivi pol leta, ce se zgodi kaj hujsega. Ponavadi so to blokovske druzine. One s hisami so malo boljse.

Na realnih tleh dejansko vidis, kaksen je svet v resnici. Nimajo pa vsi prilike, da lahko goloba pocukajo za sluzbo, ce jim ne rata.

Aja drobiz je minimalna placa, ki je dovolj za osnovo, ce zivita dva skupaj. En "crkuje".

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.606
2.419
113
Pomurje
Recimo....da ima plačo tako, da si ne more brez problema nabavit in vzdrževat Lexusa...
Višek intelekta.
Menjaš z mano za pol leta? Dobiš vse + in -, razen otrok in žene!
Vsi moji najožji prijatelji so mi rekli, da ne menjajo. Jaz sem se navadil in predelal vse -, ker so mi od malega vcepljali, da delo krepi človeka. :)

Dnar za življenje, ki ga živid imam od dela na prostem trgu. Nič države, občin itd., se izogibam, ker se mi gnusijo.