Nakup zimskih Gum

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Sicer sem želel nabavit Hankook w440 ampak sem dobil "hankook i*cept evo" Malo gledam po netu in ugotavljam da gre za novo gumo, ampak testa pa še nobenega. Glede na to da je bla w440 odlično ocenjena predvidevam da je tudi ta guma OK, glede na to da naj bi bla namenjena športnim avtom. Je že kdo kaj bral o tej gumi?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Glede na to, da je po testih en model Nankang gume zelo dobro ocenjen, je pa drugi model totalno zanič.
Celo zveza potrošnikov je v VIPu odsvetovala nakup. Ni vse zlato kar se sveti...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
A te kaj potolazi dejstvo, da nekatere gume prilezejo visoko na testu v eni kategoriji, v drugi pa pristanejo na dnu ? Glej vsakoletni test (skopiran od ADACa ?) v Motoreviji, imajo dve velikosti gum, nekateri modeli se ponovijo v obeh kategoruijah in rezultati so pogosto bizarni.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
HM...saj res da mam nick HEPAN, samo nisem glup...gledam ADAC teste (pa še vse ostale tudi), vem da so razlike že med različnimi dimenzijami kaj šele med različnimi modeli...nisem pa našel še nič o dotičnih gumah, zato me zanima če kdo ve kaj o njih..lahko da so totalno zanič. lahko pa do so super...meni je važno da so na mokri cesti Ok, drugo mi dol visi, ker tam ko se vozim celo leto ni ravno nekak ful zasnežena cesta v rovtah...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
mislim da boš težko tukaj našel objektivne odgovore, glede na to da so recimo sava in nankang zelo hvaljene
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
ne večina (95%) Dota je letošnjega.
sem pa našel neke ozke, ki so bile stare 3leta.... te se najbrž že po mercatorjeu ves čas valjajo

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Niti niso bizarni. Marsikateri model ima precej različen dezen pri širših pnevmatikah. Pri nekaterih se ponekod pojavi kanal več, kar spremeni obnašanje pnevmatike na mokrem, itd...

pikoli

Pripravnik
13. avg 2008
73
0
6
Vredestein Snowtrac (BREZ 3!) ali Dunlop SP Winter Sport M2 za dimenzijo 155/80 R13? Kakšne druge? Hitrostni razred vsaj R.
Pomembno je predvsem, kako se drži na mokrem, sneg ni tako pomemben.

lp

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Kaj pravite o tejle zadevi? Pirelli W 190 Snowcontrol 185/55 R16 ... malo čudne dimenzije so in posledično precej slaba ponudba na trgu

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa kaj ti pomagajo njihove cene če bebci pol sploh na zalogi nimajo, rečejo naj pokličeš nazaj, pol al se ne javijo al pa komaj enkrat decembra.

res je malo zavajujoče vse skupaj. Nikjer ne piše če so na zalogi ali niso in če niso, kdaj bodo
stupid-1.gif
pazi da bom čakal do takrat, ko bo zaradi gužve po vsej verjetnosti dobava še prestavljena za kaki tedn ali 2

povedal sem vam že 1000x vsem, taki one man bandi si pač lahko privoščijo napisat tako ceno, dobavijo pa itak ne, vsaj ne po taki ceni, samo slovenija kot slovenija ... če piše da je poceni folk navali ko mutav na čokolado
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
no ni čisto tak. mož je ponudil alternativo, ki je bila cenovno še vedno pred ostalimi in na zalogi. gume pa so ble ob prevzemu dobesedno še skoraj tople
smile-1.gif
morajo pa res še malo izpilit sistem obveščanja o zalogi in po možnosti uvest plačevanje z kreditno kartico preko spleta.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
sam si lepo opisal kak poslujejo, privabijo te z nizko ceno za top produkt po kateri ga itak ne morejo dobavit, pol pa ti ponudijo "alternativo"
grin1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
malo si me narobe razumel, alternativa je ravno tak bila top guma po zelo nizki ceni

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa kaj ti pomagajo njihove cene če bebci pol sploh na zalogi nimajo, rečejo naj pokličeš nazaj, pol al se ne javijo al pa komaj enkrat decembra.

res je malo zavajujoče vse skupaj. Nikjer ne piše če so na zalogi ali niso in če niso, kdaj bodo
stupid-1.gif
pazi da bom čakal do takrat, ko bo zaradi gužve po vsej verjetnosti dobava še prestavljena za kaki tedn ali 2

Sej a mislite da je v Mercatorju kej drugač! Se grejo kao akcijo -40% pa brezplačna premontaža in centriranje, pol pa nimajo zaloge oz. gume niso dobavljive!
bonk.gif

Skratka zdej sem imel tega zadost in sem jih pri lokalnem vulkanizerju naroču, pa še več kot 2 € cenejše so po kosu.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Letos je baje ful kriza z zalogami zimskih gum tudi v tujini pri dobaviteljih. Ne vem zakaj ampak baje ima finančna kriza prste vmes in firme niso delale velikih zalog. Tako meni razložil dostavljalec ki mi dostavil gume po ugodni ceni (gume-takoj-si).

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz sem jih pri Španu takoj dobil, pri Sitarju v Kamniku bi jih pa naročali,.. ne vem kako si predstavljajo poslovanje, ene 6stez, gum pa ni na zalogi. lol.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Iščem zimsko pnevmatiko velikosti 235/45 R18. Je kdo kupoval zadnje dni to velikost? Kaj ste izbrali? Nekih testov za ta razred nisem našel, pa tudi veliko izbire ni.

Odločam se med:
Dunlop SP Winter Sport 3D
Continental WinterContact TS 830P

Nazadnje urejeno: