Nakup zimskih Gum

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Bloke oz. proti Kocevju ?
smile-1.gif

Save tako ali tako ne delajo vec pri ans, da ne bos imel kaj slabe vesti zaradi lokalpatriotizma. Pri ans se delajo zanic dizajni gum (Goodyear), "manj vredno" znamko so pa Ameri preselili drugam - bojkda se zdaj Sava izdeluje v Nemciji, kjer je pac nizja kvaliteta proizvodnje. Od prehoda tehnologije iz Semperit/Continental (konec 80ih / zacetek 90ih) na Goodyear je slo tako strmo navzdol, da je zalostno. Vcasih smo vsi mislili, da so zahodnjaki res kralji, zdaj sele lahko vidis kako je to en krs (dajo ga delati k nam, kjer je se najmanj slabo kar se tice celega koncerna, a sele po tem, ko so mocno oklestili kriterije od prejsnjega nivoja prizvodnje - samo da so cimmanjsi stroski). Naso znamko seveda ob tem flegma posljejo na slabse (v Nemcijo), ker je v koncernu pozicionirana se nizje kakor vrhiovni Goodyear in si torej zasluzi za en drek prozivodnjo ...

?? Sava S3+ Made in Slovenia

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Pa da še jaz svoj lonček pristavim.

Rabim dimenzije 205/60/R16 H hitrostni indeks. Izbiram med Michelin Alpin A4 (107€ komad) in Continental ContiWinterContact TS830P (117€ komad)

zdaj testi niso za mojo dimenzijo (so za 15 in 17 colske). Zdaj Michelinke bojo dalj časa zdržale, samo so pa glasnejše in več benza kurijo... ma kdo izkušnje? Čeprav menim, da z nobeno ne morem falit.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz kupujem isto dimenzijo in bom raje vzel GY UG7+ za 92 EUR, ker so Michelinke in Continentalke predrage, razlika med njimi pa je minimalna. V razmislek.

LP

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
za Goodyear UltraGrip Performance 2 - te ki so nove je dost slabš ocena, pa slabosti v dežu in na snegu
bonk.gif

pa tud obrabo majo 5x slabše (oz. relativno gledano, Michelinke majo 0.5 oceno, GY pa 2.5)

js bom vzel Alpinke skoraj sigurno, ker če mi držijo 5kkm dlje za 60 eurov več...

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.069
128
63
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Bloke oz. proti Kocevju ?
smile-1.gif

Save tako ali tako ne delajo vec pri ans, da ne bos imel kaj slabe vesti zaradi lokalpatriotizma. Pri ans se delajo zanic dizajni gum (Goodyear), "manj vredno" znamko so pa Ameri preselili drugam - bojkda se zdaj Sava izdeluje v Nemciji, kjer je pac nizja kvaliteta proizvodnje. Od prehoda tehnologije iz Semperit/Continental (konec 80ih / zacetek 90ih) na Goodyear je slo tako strmo navzdol, da je zalostno. Vcasih smo vsi mislili, da so zahodnjaki res kralji, zdaj sele lahko vidis kako je to en krs (dajo ga delati k nam, kjer je se najmanj slabo kar se tice celega koncerna, a sele po tem, ko so mocno oklestili kriterije od prejsnjega nivoja prizvodnje - samo da so cimmanjsi stroski). Naso znamko seveda ob tem flegma posljejo na slabse (v Nemcijo), ker je v koncernu pozicionirana se nizje kakor vrhiovni Goodyear in si torej zasluzi za en drek prozivodnjo ...

?? Sava S3+ Made in Slovenia

Kupil Sava Eskimo HP, made in Germany...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
ker so Michelinke in Continentalke predrage, razlika med njimi pa je minimalna. V razmislek.

LP

Še en razmislek. Sicer je govora o zimskih, ma bom dal primer letnih. Michelinka je bila 65€. Ena druga, pa samo 47€. Bolj se mi je splačala Michelinka ker sem z njo, lih da ne, naredil 3x več kilometrov, pa še več užitka mi je dala.
wink-1.gif

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
pa jih sploh dobiš z novim DOTom? ker jih niso nikjer testirali letos

če govoriš o Goodyear UG 7+ sem jaz pred dobrim mesecon kupil pri avtogume.com in imajo oznako DOT011

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
super, torej si kupil gume iz prihodnosti? ali si kako številko izpustil, ker so načeloma 4?

če si dobil 0110, potem so praktično eno leto stare, če ne pa jih še niso naredili?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.092
-8.771
113
Je Fulda iz Poljske ok? Enaa ima za mojo dimenzijo kristal montero 3 z DOT 4310

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Za katere gume sprašuješ?
Jaz sem 10 dni nazaj kupil pri avtogume 14" GY UG 7+ dot 3310
Za GY UG P2 pa ne bi vedel.

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Citat:
super, torej si kupil gume iz prihodnosti? ali si kako številko izpustil, ker so načeloma 4?

če si dobil 0110, potem so praktično eno leto stare, če ne pa jih še niso naredili?

pardon, seveda, neumnosti pišem
rolleyes-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Za katere gume sprašuješ?
Jaz sem 10 dni nazaj kupil pri avtogume 14" GY UG 7+ dot 3310
Za GY UG P2 pa ne bi vedel.

za UG 7+

zakaj pa jih ni nihče letos v teste vključil? ne AMZS ne ADAC?
confused-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
aha, za tamale dimezije je testirana za večje pa ne, pri obeh

jebeštrga moje so po obsegu skoraj enake 225/45/17

bom kar Alpine A4 vzel, ker imajo najboljšo obrabo

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Koliko km pa narediš z zimskimi gumami. Jaz jih okoli 18.000, pa imam na Stilu UG7+ (195/65 R15) sedaj tretjo sezono. Ob koncu letošnje zime bodo za odpis.
Se pravi cca. 50k km normalne vožnje, 90% ravnina brez ekstremnih vzponov in s tremi odraslimi v vozilu.
Ne zdi se mi, da imajo pretirano obrabo.

Itak pa z nobeno gumo ne boš falil (GY, Mišelin, Fulda, ipd...). Če se res velikooo voziš po snegu potem je tudi Sava dobra. Samo bi moral vsako zimo 2 nove kupit
smile-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
bom kar Alpine A4 vzel, ker imajo najboljšo obrabo
men so Alpinke (215/55/16) zdržale 130Kkm v štirih letih, vožene nonstop...

res pa je, da so bile za zamenjat leos enkrat aprila - pri cca 110Kkm.....