Nakup zimskih Gum

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Jaz sem takrat kar obupal, ker dobrih zimskih pnevmatik te dimenzije (195/60/14) nisem našel. Sem si takrat raje omislil takrat čisto nove GY UG7 v dimenziji 185/65/14, ki mislim, da je tudi dovoljena na dotičnem vozilu. Obseg ustreza.
smile-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Jaz sem takrat kar obupal, ker dobrih zimskih pnevmatik te dimenzije (195/60/14) nisem našel. Sem si takrat raje omislil takrat čisto nove GY UG7 v dimenziji 185/65/14, ki mislim, da je tudi dovoljena na dotičnem vozilu. Obseg ustreza.
smile-1.gif
Hja, gre za 13 let starega Hyundai Coupeja, kateri ima vpisano v kartončku samo to dimenzijo
frown-1.gif
.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Tudi jaz sem imel pred leti na lantri to dimenzijo. Sava eskimo S2 se še sedaj izdeluejo
smile-1.gif
in so na zalogi.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Tudi jaz sem imel pred leti na lantri to dimenzijo. Sava eskimo S2 se še sedaj izdeluejo
smile-1.gif
in so na zalogi.
Mogoče kakšen hint kje so na zalogi?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Od sestre mož je naredil nekaj drugega.....glede na to da ga je zimska guma (ena cenejših) stala skoraj 70 eurov ,se je odločil in dobil druge feltne z manjšo dimenzijo (rabljene) in dal nove (ene boljših ) zimske gume gor in ga je vse skupaj prišlo ceneje kot pa bi kupil le gume.....edino dobro pri vsem skupaj je blo to ,da je imel že vpisano v homologaciji.....drugače pa homo stane menda 20 eurov za vpis.

Sem pa jaz imel že od novega napačno vpisano dimenzijo ,oziroma napačne gume na avtu...........on pa tudi..in pri nakupu avta jih je opozoril in so mu vpisali še nekaj dimenzij ,ki ustrezajo.

Tako ,da vsi ki kupujete nove in rabljene avte si dajte pogledat v homologacije kaj je vpisano in kaj imate gor ,ker tudi na novih je problem..lahko povem da je bil pri bmw gt problem ravno s homologacijo in gumami in to na službenem vozilu (pa ne na mojem,ker ga nimam).

Aja....imam pa firmo maxis na kombiju (zimske) in zame so kar u redu gume.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
sodelavec je tudi kupil 15 colski komplet. Ker je guma cca 40 cenejsa so feltne bile prakticno zastonj-nove original
sam imam tudi samo eno dimenzojo vpisano. Kje izves katere so se mozne? Uvoznik, prodajalec, lpp, ali kdo drug.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
sodelavec je tudi kupil 15 colski komplet. Ker je guma cca 40 cenejsa so feltne bile prakticno zastonj-nove original
sam imam tudi samo eno dimenzojo vpisano. Kje izves katere so se mozne? Uvoznik, prodajalec, lpp, ali kdo drug.

Ponavadi so vse dimenzije za posamezne verzije določenega modela avta vpisane v navodilih od avta.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ker boš moral homologirat, si najdi feltne (litke), ki so ti lepe in preveri za ustreznost na tvojem avtu (ti piše katere dimenzije).
Jekleno feltno boš izredno težko (skoraj nemogoče) homologiral...

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
A bo Sava S3, DOT 31/03 z 6 mm profila, prevoženimi ca. 15km še dobra za letos? Profil in km me ne skrbi, edino leto proizvodnje je zaskrbljujoče. Sem pa prvi lastnik gum, vožene so normalno, pa tudi skladiščene so ok (vedno so bile namazane z glicerinom). Sam računam, da ne bom naredil več kot 2-3 km to zimo, tako da....

hvala

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
A bo Sava S3, DOT 31/03 z 6 mm profila, prevoženimi ca. 15km še dobra za letos? Profil in km me ne skrbi, edino leto proizvodnje je zaskrbljujoče. Sem pa prvi lastnik gum, vožene so normalno, pa tudi skladiščene so ok (vedno so bile namazane z glicerinom). Sam računam, da ne bom naredil več kot 2-3 km to zimo, tako da....

hvala

Jaz sem imel do letos tudi Sava S3 letnik 03 s cca. 5 mm profila in sem jih brez pomislekov zamenjal z GY UG7+. So bile že zadnje dve leti na robu obupa, sploh na mokri cesti so drsele ko hudič. Tako da jaz na tvojem mestu ne bi reskiral, saj so gume edini stik avta s cesto in še to samo za površino 4 dlani...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Katera dimenzija?

Če je vsaj 15", doniraj na bmw forumu, bo vzel kdo za žg't.
smile-1.gif

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Včeraj sem kupil nove zimske pnevmatike...
zmaga.gif

Goodyear Ultragrip 7+, DOT3710, Made in France

Po prebiranju nekaterih forumov so se uporabniki "pritoževali" nad Goodyear gumami, ki so bile izdelane v Sloveniji.
confused-1.gif

Večina je priporočala, da vzameš tiste, ki so izdelane v Nemčiji, jaz pa sem dobil te iz Francije. Upam, da bodo v redu!