nakup sup-a

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Sem upal, da letos na morju ne bom nobenega sektaša SUP cerkve srečal vendar sem se motil. Dobro vam gre tole pranje glave.
grims-1.gif

MarjeticaM

Zelenc'
11. jul 2016
12
0
1
Pa smo pri veslu.
Starboard Enduro TufSkin ali Enduro TikiTech? 2delno ali 3delno? Velikost lopate M ali L?

Prosim predvsem s stališča uporabe; občutljivost na udarce itd.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.546
113
Emona / Carnium
Jaz sem probal 2 in 3 delno in nisem zaznal neke občutne razlike. Sam imam Tuf Skin (L) veslo. Pri izbiri vesla se gleda še dolžino (min - max). No, jaz sem gledal še ceno
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.546
113
Emona / Carnium
Sem probal karbonsko veslo in je občutno lažje. Sem pa s tufskinom delal cca. 10km fure pa nisem imel težav s težo vesla. Vsekakor je lažje v€slo bolj$€...pri meni je, kot sem že napisal, tudi cena igrala vlogo.

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
kupi najboljše veslo ki si ga lahko privoščiš

2 delno vs 3 delno .... eno je samo nastavljivo, kar pomeni da je možno nastavljati po višini, drugo - 3 delno, pa ima polega nastavljivosti se možnost da se odstrani spodnji del ( lopata ) kar je zelo dobrodošlo pri transportu, saj je 3 delno precej manjše ko je zloženo. Glede razlike v teži ... zanemarljiva

TufSkin vs TikiTech

TF je za tiste ki so popolni začetniki in se jim ne da dopovedati da je veslo za veslanje, ne pa za odrivanje od tal, skal, pomolov itd ali pa so med uporabniki tudi otroci ki bodo veslo uporabljali namesto lopatke za premetavanje peska, ga vlekli za seboj po tleh .......

Izdelava - ročaj je pri obeh izvedbah izdelan iz kompozita ( mesanica steklenih in karbonskih vlaken)
lopata pri TF je izdelana iz ABS plastike in praktično neuničljiva ( se nisem videl zlomljene ) pri TikiTech pa je tudi lopata izdelana iz kompozita, zaradi česar je veslo opazno lažje, vendar tudi bolj občutljivo, saj ga z odrivanjem od trdih predmetov lahko poškodujemo.

se en predlog .... če si zadovoljen z veslom ki ga imas, potem ne preizkusaj boljših vesel, saj se tovrstni podvigi vedno končajo z obiskom trgovine in nakupom novega vesla ....

mesec nazaj smo se odpravili po reki Vipavi, z nami je bil tudi nekdo ki si je lastil Aqumarin sup in veslo, med izletomn smo mu omogčili preizkus tudi desk renomiranih znamk in po koncu je skoraj da pustil tisto alu veslo na bregu reke, sup je se nekako pospravil v avto, za veslo pa tud slisat ni vec hotel

Nanox

Zelenc'
6. jun 2009
6
0
1
No jaz sem letos šel na tečaj supanja k Bananaway, kjer so mi vse lepo razložili glede tehnologij, oblik itd. No predvsem smo delali na tehniki supanj, zdaj vsaj malo bolj boljše veslam. :D Priporočam vsem, tudi tistim, ki kao že znate veslati.
cool-1.gif

Za na morje smo si pa izposodili Red Paddle 11 Šport, novi model z MSL tehnologijo in bli res zadovoljni! Malo hitrejši od 10.6 Ride a še vseeno stabilen. Če ga primerjam z staboardom od kolega, je bil ta stabilnejši, trši in predvsem lažji za nosit. Zdaj čakamo konec sezone, da začnejo prodajati rabljene.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Kako je s plačilnimi pogoji za starboard supe,.. jih je možno vzeti na American expres na obroke? Kartica je med plačilnimi pogoji,.. je pa nekoliko dvoumno napisano,.. Mogoče kdo iz prve roke,..
b

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.546
113
Emona / Carnium
Intersport - pika - obroki. Za American nisem uspel pridobiti inf. Če sprašuješ za wasup.si, najbolje, da pokličeš v računovodstvo v dopoldanskem času.

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
518
174
43
Če koga zanima, prodajam dva supa (trda) skupaj z vesli. Oprema stara 3 leta, dejansko uporabljena 5x.

- JP Australia Allround 10'8'' x 30'' - 750€ ( http://jp-australia.com/2013/sup/products/sup-boards/allround/#product-long-description )

- JP Australia Allround 11'2'' x 30'' - 750€ ( http://jp-australia.com/2013/sup/products/sup-boards/allround/#product-long-description )

- veslo NP surf Full carbon (NP Surf SUP Paddle INFINITY Pro - za višino cca 180-184cm) - 150€ ( http://www.xy24.de/shop/product_info.php?info=p3294_np-surf-sup-paddle-infinity-pro-105.html )

- veslo NP surf delno carbon nastavljiva višina - 120€

Pri SUPih dodan še leash Dakine. Sem prvi lastnik in imam račun za vso opremo.

Za več info ZS

PS: Se opravičujem za oglaševanje v temi, če moderatorje moti se lahko prestavi

Nazadnje urejeno: