Ali pri nas katera firma prodaja več firm supov, da bi lahko sprobal/primerjal vse naenkrat in da bi ti tudi prodajalec lahko svetoval širše? Npr. JP, Fanatic, Starboard, Redpaddle...
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Danes sem paddle-al v malo večjih valovih in sem se v enem trenutku vprašal: ali lahko kompozitno veslo poči?Čutil sem namreč rahlo upogibanje...
Citat:
Uporabnik Grestr pravi:
Citat:
Uporabnik tajda111 pravi:
Grestr, Hvala, po napisanem je torej RRD dobra izbira, kaj je torej narobe z mojo zg. izbiro, da si mi omenil Firefly kot kakovostnejšo zadevo ?
RRD vs Firefly .... veslo pri Firefly je veliko boljše kot pri RRD. Firefly ima veslo ima ročaj iz kompozitov (kombinacija steklenih in karbonskih vlaken) in lopato iz čiste ABS plastike in je praktično neuničljivo in pa na sklopih, tam kje se veslo nastavlja in razstavlja je pri Firefly boljša sponka zgoraj in sponka + pin spodaj. veslo pri RRD je aluminij za ročaj in isto plastika za lopato. problem ALU vesl je da oksidirajo in se kaj hitro pripeti da jih ne mores vec razstaviti (obvezno razstavljanje in sušenje vsakokrat po uporabi) in pa zgoraj se uporablja sponka na zatiče kar pomeni navrtan ta nastavljivi del zaradi česar gre v veslo voda. spodaj pa ima samo zatič brez dodatne sponek zaradi česar spoj ni fiksen in se veslo na tem delu premika kar je pri veslanju zelo moteče. glede RRD vesla govorim na podlagi izkušenj in tega kar vidim iz slike, čisto možno je da je v kompletu že kakšno izboljšano veslo. Glede Firefly v opisu piše da je alu veslo iz izkušenj vem da ni je kompozitno (napaka pri sestavljanju opisa
RRD vs Firefly gledano samo sup .... RRD ima sicer 15 cm Firefly 12 cm debeline. vendar si upam stavit da je Firefly bolj tog navkljub temu da je tanjši, saj sedaj že veste da ni vse v debelini ampak v nitkah katere so v supu ane