nakup sup-a

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
MM .... Whopper, Blend, Atlas, Ride 10.6 10.8 in preostali AllRouderji so vsi precej ista pašta. OK res da Whopper in Atlas izstopata, prvi zaradi širine, drugi pa zaradi dolžine. Whopper je širok 35'' in je fajn za višje rasle uporabnike 185 cm +, nižje rasli naj raje posežejo po deskah širokih okoli 32'' +/-

Če hočeš res naredit en korak naprej so edino Race, Touring in podobno poimenovane deske dolžine 12'6'' in več .... tukaj se opazi razlika ....

drugače pa ja supanje je lahko tudi skupinski šport
smile-1.gif
16'0'' x 32''
skupinsko supanje 2

aja in pa še ena skupinska na supih sup polo .... če ne bo preveč mokr vikend 23.7.-24.7. ga lahko pridete igrat na Zbiljsko jezero sup polo

Nazadnje urejeno:

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Jaz sem si pri wasup.si enkrat sposodil Kina, enkrat pa Starboarda in moram reči, da mi je bila razlika več kot opazna...pri Starboardu (model Whopper Zen) je opaziti veliko boljšo stabilnost in trdnost. Čeprav je bil tanjši model sva bila z ženo lahko oba naenkrat na supu...

Po najemu sem sup tudi kupil in četudi je cenovno mogoče malo dražji, se mi zdi Starboard vreden svojega denarja.

tajda111

Zelenc'
12. nov 2010
27
0
1
... eno telebansko vprašanje, ali se dobijo kje kakšni adapterji za to pumpo, da bi bila uporabna tudi za ostale napihljive zadeve ?

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
685
51
28
ksz, a tile supi, o katerih se tukaj pogovarjate imajo moznost pritrditve surf jadra? a je komu to sploh pomembno? meni bi bilo ful, ce bi kupoval sup.
lp!

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
ni to mišljeno da daš jadro gor in žgeš ko budala. To je za tiste dni brez vetra oziroma, ko je premalo za normalno srfarijo in se malo igraš v zalivu. oziroma za uporabo kot šolska deska.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Slučajno opazil na FB, če slučajno kdo ravno kupuje:
2459895-supl.png

Kar se tiče surfanja s supom, smo pa letos doma nabavli JP AllroundAIR LE WS 11'0"x34"x6" ravno zato, da je SUP uporaben še za igranje v manjšem vetru in učenje.

Odvisno je kaj dejansko iščeš, za neko resno SUPanje bo vrjetno boljši namenski in manjši touring SUP, za vsestransko zabavo se je pa tale obnesel super in je bil praktično cel dopust v pogonu. Tastaredva sta vsako jutro supala, no pa tudi ostali, v manjšem vetru se je moja učila srfat na njem, pa tudi za igranje takrat, ko ni nekega pravega vetra je čist kul, kot je omenil že @luka51 (za neko resno surfarijo seveda niti ni mišljen). Tako mi nadomesti tudi neko večjo dilo, ki je nimamo in je niti ne bi meli več prostora s sabo vlečt.

Edini problem, ki sem ga opazil za učenje je to, da dotični model nima gredla ampak nek dodaten manjši smernik na sredini, ki ne daje takšne stabilnosti in ne drži tako dobro smeri kot klasičen gredel pri običajnih šolskih deskah. Načeloma, ko se vsaj malo pelješ ni problem in nekdo, ki že zna srfat vrjetno ne bo imel težav, pri prvih korakih v srfanju pa znaš imeti problem z držanjem višine (odnašanjem z vetrom) vsaj na začetku, sploh če je zelo malo vetra in valovito morje. Sem videl, da imajo nekateri drugi WindSUPi tudi gredel, kar zna biti za učenje surfanja bolj pripročno, ampak po drugi strani ni tak problem, če se že znaš peljat.
2459895-supl.png

Priponke

• 2459895-supl.png
    2459895-supl.png
    123,5 KB · Ogledi: 474

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Grestr pravi:
IMHO je Firefly bolši nakup

http://www.intersport.si/shop/...38b377e4a8b46d9

deska je sicer nekaj tanjša, vendar sem prepričan da ravno toliko toga kot RRD veslo je par korakov boljše alu vs kompozit

hmm, sicer v opisu pise da je pri Firefly Alu veslo, ampak vem da je kompozitno

Danes sem ga sprobal na jezeru. Se ga hitro navadiš in je dovolj stabilen, če nisi ravno štor. Tudi z vode si 1,2,3 nazaj gor
grin1.gif

Za začetnika ali občasnega rekreativca je več kot dovolj dober.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Grestr, kot profesionalca me zanima tvoje mnenje o teh treh modelih, katerega izbrati in zkaj,.. Red paddla sem že probal in mi je 11 sprot ok, 12,6 mi je velik manj okreten a stabilen, starboarda pa še nisem vozil,...zanima me tudi kvaliteta ene in druge znamke, ki nebi smela biti vprašljiva,..
- http://www.wasup.si/2016-starboard-astro-touring-126-zen-pid168-subID0
- https://www.bananawayshop.com/sl/sup-deska-red-paddle-co-12-6-explorer
- https://www.bananawayshop.com/sl/sup-deska-red-paddle-co-11-sport

lpb

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
primerljivi sta edino obe 12.6 deski ... 11 sport je iz popolnoma drugega sveta. tukaj igra dolžina bistveno vlogo, daljša kot je deska, daljša je vodna linija in deska je hitrejša .... in pa daljše desko gredo veliko lepše naravnost - so smerno stabilne in ne zavijajo toliko, oz po tvoje so manj ''okretne''
smile-1.gif
je pac treba narest korak nazaj dvignt nos in obrnt na mestu

Starboard je Zen izvedbe kar pomeni 12 cm debeline kar je do 90 kg popolnoma dovolj, če je teža višja kot 90 potem pri SB iščeš Deluxe izvedbo.
RP je sicer širši od SB za 2,5 cm oz 1 inch, kar doda k stabilnosti, ceprav za nekoga ki isce Touring desko je to ze kar malo preširoko. RP je debeline 15 cm

glede teže ... te cifre veljajo za težo tistega ki vesla, če sta ne deski dve osebi se skupna teža lahko dvigne preko napisanega ... SB Zen je v osnovi dovlj za odraslega in otroka, Deluxi pa brez težav peljejo dva odrasla

Nedeljo in ponedeljek bo kar nekaj SB desk na voljo za testiranja v Koperu na Active Koper organizira pa Halo Sup

https://www.facebook.com/events/486970458180267/

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Hvala za info,..
Glede na to da bom imel dva supa bi enega verjetno lahko menjal ob priliki ko se nakapa kaj cvenka,..
Za teste v Kopru sem slišal, a sem žal že zmenjen,.. se bom probal z Damjanom in Sup kluba domenit za akkšen test SBja,..
lpb

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
lahko pa gres na Trbosjko kjer ima Amfibija Waterfront lepo SB bazo ali pa na Zbiljsko kadar se gospoda iz Wasup odloči gor bit

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Najbljižje mi je Livada kjer se mimo pripeljem tudi s svojim supom,.. pa v četrtek bom enega rental za kolega in bom itak tam,..
Hvala še enkrat za info,.. ko se odločim za menjavo pa kakšno dodatno vprašnje ,..
Je skrivnost kje delaš ali pa vsaj katere znamke zastopate? Lahko na ZS,..
lpb

Nazadnje urejeno:

MarjeticaM

Zelenc'
11. jul 2016
12
0
1
Na wasup.si vidim, da imajo že znižane letošnje supe. Sem pa od nekih superjev dobila informacijo, da naj bi se jeseni po koncu sezone ponavadi na bolhi prodajalo dosti rabljenih supov zelo ugodno. Je to res; je ponavadi dosti izbire (tudi kvalitetni supi) ali so samo "low budget" supi?
Mi bomo enega Starboarda kupili in razmišljamo ali naj vzamemo sedaj enega na -20% ali naj čakamo na jesen in konec sezone.