nakup sup-a

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
s precejšnjo zamudo .... TOP od znamk ki so na voljo v Sloveniji in kjer poleg prodaje dobis tudi kakovostno svetovanje in poprodajni servis ....

Moja favorit znamka Starboard, ki ga dobis pri www.wasup.si - trenutno imajo na lanske modele precejšnje popuste, od junija dalje bo tudi test demo center ob Zbiljskem jezeru

RedPaddle brez dvoma kakovostna znamka z preverjenim prodajalcem Bananaway

Fanatic in JP na voljo pri surfshopu .... dobra roba, soliden prodajalec

pojavlja se Shark, Siren Safe Jobe .... primerno ceni za začetnike OK - preveri ceno ker teli znaji bit ravno tolk kot premium znamke

Aqumarin, bestway, waveedge, Zray itd .... bejšte stran .... skoda vsakega €€€

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
ups, se opravičujem .... RRD je v Lj koncih bolj poredek gost in ga hitro pozabim, ga lahko dodamo med top znamke ampak na konec spiska
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
to je za froce, da dol skačejo...
za odraslega bo garant banana ko gor stoji

afna1972

Pripravnik
11. feb 2013
167
0
16
?? zakaj, velikost 330-68-10 je kar ok....vprašanje je glede upogljivosti , trdnosti deske ( ali je vržen denar stran) ali jo je kdo mogoče preizkusil ...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
Zakaj? ker je en [cenzura] konstrukcija in se pač zvija.
Zdaj če te ne moti vozit na banani pol kupi. Če bi pa rad stal na "deski" pa vzami kaj drugega.
Jaz sem dal za eno leto star RRD "testni" z eno leto garancije in novo pupo in novim veslom 550€.
Sam se pa odloči ali se splača krnekaj ali pa nekaj

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
pa še na tej strani napišem še1x ..... če se hoče na napihljivcu furat odrasel mora bit deska čvrsta, se ne sme zvijat pod nogam in čvrstost deske ni odvisna od njene debeline ampak zgoj in samo od gostote drop sticha. DropStitch je osnovni materijal iz katerega so narejeni vsi napihljivi supi, kvalitete tega materiala pa so zelo različne kar privede do različnih cen.
Dober osnovni materijal ti da dober končni produkt, dober osnovni materijal pa je drag in tudi končni izdelek ima svojo ceno. Šment pri napihljivcih je da ti pocen jajca ne nudijo tega za kar si ga kupil, če si kupil desko za veslanje stoje potem jo tudi tako uporabljaj, ne pa da na njej sediš, ker je pač premehka da bi na njen lahko stal. to je tako kot bi si želel kupit kolo in kupiš poganjalčka .... sej je isti k**** k kolo ima gestel in dve gume .... sam precej cenejši je kot soliden alu bicikel ki je 1k€ .... ja si prišparal 970€ sam kaj k se z poganjalcem ne bos vozil.

Tisto z linka zgoraj je metanje denarja skozi okno! pa tud če ga misliš uporabit samo 1x .... večkrat ga tako ali tako ne boš. Če bi imel sup samo za dopust 1x letno. potem je nakup precje nesmiselen, rent za dva tedna je cca 150€, če najdeš pravega ponudnika boš za ta denar dobil kvalitetno desko.

kdor pa razmišlja o tem da bi odkartal 800+€ za dobro robo pa naj gre pred nakupom na test, vsi resni prodajalci nudijo možnost testiranja, istočasno pa lahko na tečaju še izveš veliko glede tehnike veslanja, različnih deskah .....

kaj pomeni čvrsta deska .... maneken na sliki ima 100+ med stolicama pa je cca 2,5m
2561862-20151118_105219.jpg

Priponke

• 2561862-20151118_105219.jpg
    2561862-20151118_105219.jpg
    82,7 KB · Ogledi: 533
Nazadnje urejeno:

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
Citat:
Uporabnik afna1972 pravi:
kaj menite za tega, je cenovno ugoden....uporaba cca 5-8 x letno za eno odraslo osebo
https://www.vidaxl.si/e/8718475881100/set-za-stojece-veslanje-napihljiva-sup-deska-modra-in-bela

ko že omenjeno metanje denarja skozi okno! pripravi 500€ in preglej Bolho se najde nekaj rabljene testne robe ki bo služila še veliko let.

glede dimenzij .... dolžina 330 je OK, širina 68 čist preozko, tako ozke deske najdeš edino v tekmovalni kategoriji, debelina 10 cm ... če bi bil DropStich dovolj na gosto bi mogoče peljala tja do 70 kg, za težje pa je premalo volumna.

veslo ki je poleg .... skupel treh alu palic in kosa plastike .... nenastavljivo, ne plava, na vseh spojih je zračnost in veslo skače ...

pumpa ... Bravo1 .... tja do 10 psi (0,7 bara ) še prideš, kar pa je več je pa eno samo mučenje in to za desca, za žensko je misija nemogoče

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Evo ti moja ponudba:

750€. Popolnoma nov RRD napihljiv SUP 315X86X12 cm (10,4"X 34"X 4,75") skupaj s tlačilko, manometrom, plavutjo, vse v torbi, ki jo lahko nosite kot nahrbtnik. Še nikoli napihnjen odkar je iz trgovine.
Račun z začetka oktobra 2017 priložim.

Slike na mail.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Citat:
Uporabnik afna1972 pravi:
?? zakaj, velikost 330-68-10 je kar ok....vprašanje je glede upogljivosti , trdnosti deske ( ali je vržen denar stran) ali jo je kdo mogoče preizkusil ...

Sem imel desko istih mer, pri mojih 85 kg je bila banana, prav tako je 68 cm preozko, 10 cm pa pretanko.

Od budget napihljivih desk bi sam sprobal spodnjo iz hoferja in Aquamarinov race Sup - obe sta cenovna prvaka in imata dobro nosilnost na papirju.

https://www.hofer.si/sl/posebn...jiva-sup-deska/

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
Shark ni napačen in je po uporabljenih materialih in tehnologiji izdelave primerljiv iz deskami priznanih proizvajalcev izpred dveh let. Torba pač nima koleščk, pumpa je Bravo 3, to so te dubleaction. Veslo k8 zraven v kompletu je pa pač aluminijasto.

Crane ... sicer sem stal na enem pa se mi zdel boljsi od Aquamarina ( te so res poden ) sam za mojih 90 je bil zgolj po mirni vodi, na morju pa se je preveč zvijal

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
Shark ni napačen in je po uporabljenih materialih in tehnologiji izdelave primerljiv iz deskami priznanih proizvajalcev izpred dveh let. Torba pač nima koleščk, pumpa je Bravo 3, to so te dubleaction. Veslo k8 zraven v kompletu je pa pač aluminijasto.

Crane ... sicer sem stal na enem pa se mi zdel boljsi od Aquamarina ( te so res poden ) sam za mojih 90 je bil zgolj po mirni vodi, na morju pa se je preveč zvijal

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43

kemarkone77

Pripravnik
3. jun 2011
145
8
18
Kupujem SUP, prosim za nasvet. Uporabljal se bo največ na morju (1 mesec), mogoče še na kaki reki ali jezeru. Imam 75 kg, nisem preveč zahteven uporabnik. Zdaj, 1.000 € ne bi dajal za eno desko za vodo, ker se mi zdi to absolutno predrago. Recimo, da imam maksimalni limit nekje 500 do 600 €. Gledal sem konkretno tale SUP:

http://www.bolha.com/rekreacij...816&kw=sup+

Na forumu ste tole firmo skritiziral. Zakaj? Ker je pač kitajska? Ali kdo dejansko ima SUP od te firme in lahko pove konkretne izkušnje? Drugače so pa tudi kakšni drugi predlogi zaželeni?

Sem iz Posavja, pa mislim da v tem koncu ni možno nikjer poizkusit SUP-a pred nakupom?

Hvala.