nakup sup-a

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
če bi dal okoli 500 kupi nekaj rabljenega ali pa pozabi na vse skupaj.
Cene pač so kake so jebat ga. Ali jih sprejmeš ali pa nimaš

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik kemarkone77 pravi:
Na forumu ste tole firmo skritiziral. Zakaj? Ker je pač kitajska? Ali kdo dejansko ima SUP od te firme in lahko pove konkretne izkušnje?

Jaz sem lani nabavil Aquamarina Monster, sem pač med večjimi in nekoliko težjimi veslači, tudi začetnik. Lani mi je odlično služil, uporabljal sem ga celo poletje na morju in nekajkrat na jezeru, zelo zadovoljen. Ima dovolj nosilnosti, da gresta zraven se oba otroka, zelo stabilen, meni osebno veliko bolj sede od klasičnega Red Paddla, na katerem sem tudi nekajkrat supal.
Sosed na morju je imel Aquamarina Fusion (malo manjši od Monsterja) in tudi ni imel nobenih pripomb.

kemarkone77

Pripravnik
3. jun 2011
145
8
18
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Na forumu ste tole firmo skritiziral. Zakaj? Ker je pač kitajska? Ali kdo dejansko ima SUP od te firme in lahko pove konkretne izkušnje?

Jaz sem lani nabavil Aquamarina Monster, sem pač med večjimi in nekoliko težjimi veslači, tudi začetnik. Lani mi je odlično služil, uporabljal sem ga celo poletje na morju in nekajkrat na jezeru, zelo zadovoljen. Ima dovolj nosilnosti, da gresta zraven se oba otroka, zelo stabilen, meni osebno veliko bolj sede od klasičnega Red Paddla, na katerem sem tudi nekajkrat supal.
Sosed na morju je imel Aquamarina Fusion (malo manjši od Monsterja) in tudi ni imel nobenih pripomb.

Hvala za konkretne izkušnje, to sem rabil. Torej ta firma le ni tako slaba, kot nekateri govorijo. Vse bolj se nagibam k nakupu supa iz moje povezave.
Zanima me samo še, kako se napumpajo ti supi Aqumarine? Jih je lahko spravit na 15psi, po nekaterih tujih forumih je tukaj največji problem oz. so imeli težave?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Pumpo dobiš zraven, pri zadnji četrtini začneš malo švicat. Ni ravno, da bi ga želel vsak dan pumpat, ampak kaka huda drama pa spet ni. Ženske bi znale na koncu jamrat, ja.
evil.gif

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Pumpo dobiš zraven, pri zadnji četrtini začneš malo švicat. Ni ravno, da bi ga želel vsak dan pumpat, ampak kaka huda drama pa spet ni. Ženske bi znale na koncu jamrat, ja.
evil.gif

odvisno kakšno pumpo uporabljaš.z mojo lahko otrok do konca napumpa.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
Citat:

.....

Na forumu ste tole firmo skritiziral. Zakaj? Ker je pač kitajska? Ali kdo dejansko ima SUP od te firme in lahko pove konkretne izkušnje? Drugače so pa tudi kakšni drugi predlogi zaželeni?

Sem iz Posavja, pa mislim da v tem koncu ni možno nikjer poizkusit SUP-a pred nakupom?

Hvala.

lani nabavil monster od aquamarina + karbon vesko + pumpo v kompletu nekje okoli 500 €
zdrži dva odrasla brez težav ( to je nekje 170 kg )
več kot zadovoljni. z ročno tlačilko ga napumpaš v dveh treh minutah
drugače pa podjetje aquamarina dela tudi gumenjake za vojaške potrebe
verjamem da obstajajo boljši ( dražji sigurno )

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
Citat:
Kupujem SUP, prosim za nasvet. Uporabljal se bo največ na morju (1 mesec), mogoče še na kaki reki ali jezeru. Imam 75 kg, nisem preveč zahteven uporabnik. Zdaj, 1.000 € ne bi dajal za eno desko za vodo, ker se mi zdi to absolutno predrago. Recimo, da imam maksimalni limit nekje 500 do 600 €. Gledal sem konkretno tale SUP:

http://www.bolha.com/rekreacij...816&kw=sup+

Na forumu ste tole firmo skritiziral. Zakaj? Ker je pač kitajska? Ali kdo dejansko ima SUP od te firme in lahko pove konkretne izkušnje? Drugače so pa tudi kakšni drugi predlogi zaželeni?

Sem iz Posavja, pa mislim da v tem koncu ni možno nikjer poizkusit SUP-a pred nakupom?

Hvala.

moje izkušnje z Aqumarinom iz preteklih sezon so precej klavrne. Res pa je da je sedaj kitajcem na voljo tehnologija kakršno so pred tremi leti uporabljale renomirane znamke in da so tudi njihovi sup vsaj približno uporabni, so pa še zelo zelo daleč od dil za 1000€ ki niso samo dražje.
sodeč po opisu bi te ta model znal kolikor toliko solidno držat nad vodo, bi verjetno za ta denar lahko dobil kaj boljšega rabljenega.

glede testiranja .... v Brežicah imaš Landestrost

vesla ki so narejena iz karbona stanejo 400+€ in vagajo manj kot 450 gramov. to kar je na trgu ''karbonskega'' pod to ceno je čisto zavajanje s strani prodajalcev in proizvajalcev.

nekdo pise da njegov Aqumarin bp zdrži dve odrasli osebi ... ja če oba sedita z nogami v vodi ... sej to zdrži že blazina za 32€

Video Aqumarin Vapor 2016

Video 2013 Starboard Blend

maneken in pogoji so pri obeh posnetkih enaki in tukaj se lepo vidi da ima na AQ veliko več težav kot na dimenzijsko enaki SB dili, obe sta debeline 10 cm, težava je predvsem da AQ ni dovolj trden in se mu pod nogami neprestano vdira

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.546
113
Emona / Carnium
Takšne "review-e", ko nekdo napiše "brez problema zdrži", je treba jemati z rezervo, ker gre za drugačen namen uporabe SUP-a. Jaz imam SUP za to, da se rekreiram (dost kvalitetno) in ne za to, da v zalivčku "glumim galeba".

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik Grestr pravi:
Video Aqumarin Vapor 2016
Video 2013 Starboard Blend

maneken in pogoji so pri obeh posnetkih enaki in tukaj se lepo vidi da ima na AQ veliko več težav kot na dimenzijsko enaki SB dili, obe sta debeline 10 cm, težava je predvsem da AQ ni dovolj trden in se mu pod nogami neprestano vdira

Tole konkretno izgleda res grozno, izgleda, kot da bi bil premalo napihnjen (ali pa maneken konkretno pretežek). No, Monster tudi v praksi zares izgleda kot tale tukaj:

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
je čisto vseeno a je napumpan na 12 ali pa 20 ... če ni nitk se vgreza. Snemano z pol urno razliko, na obeh deskah ima 110 kil, obe deski sta dimezijsko enaki
Ja Monster je nekaj boljši, cena je bila lani 600€ če me spomin ne vara, po kolk so se dejansko prodajal pa ne vem .... vem pa da jih nam za na klub niso hotl posodit

kar se tiče pa tega AQ videa .... model tud stat ne zna ne supu, kaj šele veslat pa bo testiral supe .....

kako izgleda sup zaveslaj ...

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik Grestr pravi:
kar se tiče pa tega AQ videa .... model tud stat ne zna ne supu, kaj šele veslat pa bo testiral supe .....

Pa dobr no, hotel sem samo pokazat, da se ta ne ugreza... Ðizs.
rolleyes-1.gif

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
ta vikend 27. in 28. 5. bo testiranje Red Paddlov, Starboardov in Sharkov ob Velenjskem jezeru ,,,,

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
pa sup polo se bo tud dal igrat .... igrišče se že postavlja

Nazadnje urejeno:

afna1972

Pripravnik
11. feb 2013
167
0
16
Pozdrav, danes sem preizkusil Zray A2 PREMIUM 10,6 in se mi je kar dopadel v tem cenovnem rangu 500 €- nisem pa poznavalec ...Ostali Starboardi, Redpaddle so kar dražji.(in verjetno boljši).Uporabljal se bo cca 1 mesec max......Ali ga je kdo preizkusil , mnenje, sem pa govoril z enim uporabnikom ki ima zray x2 in je trenutno zadovoljen po letu dni ..

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
ker ni nobenega drugega odgovora .... bom povedal svoje mnenje ....
v nedeljo sem na Velenjskem morju to desko sprobal tudi sam .... precejšen napredek od lani, pa še vedno precej bogo, po mirni vodi je še nekako šlo, ko pa sem prisel do valov ki so jih delali gasilci z gumenjakom pa je bil takoj joj in pa skok na kolena ..... za ta denar raje vzami Sharka, sicer je malnskot dražji pa vseeno, pumpa je precej boljša, smernik je tak da ga lahko kupis rezervnega, ....

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
Nedelja 11. 6. od 14.00 dalje, test supov na Šmartinskem jezeru by Rossi .... deske na voljo Starboard, Shark, Red, Amanzi,

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.546
113
Emona / Carnium
Odpravljam se na Rabeljsko jezero z mulcem. A kdo pozna tamkajšnje razmere? Vem, da zna zapihat kak zahodnik (mimo surf centra
grin1.gif
). Ker je voda precej mrzla, bo mulc rabil shorty-ja, me pa še zanima, če so slučajno tudi kakšni neprijetni tokovi?