Nakup Iphone 4G.....

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik matix pravi:
cbb ga že maš?
smile-1.gif

Ne nimam. Ampak delam v multinacionalni firmi in velikokrat sem v Nemčiji. Tudi par dni nazaj sem bil:) Nekateri moji sodelavci ga imajo.

iRoK

Zelenc'
26. jun 2010
7
0
1
Tudi, če so napake, jih bodo najverjetneje kaj kmalu popravili. Ne verjamem, da bi se Steve takole igral z nami, kupci...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
dajmo se zmenit, da se te lahko dotaknemo...

z iphonom je isto kot z bmwjem, dober izdelek, ampak zaradi fanatičnih privržencev, ga ne bi nikoli kupil.

iRoK

Zelenc'
26. jun 2010
7
0
1
Apple obtožujejo diskriminacije pri zasnovi pametnega telefona iPhone 4, saj naj bi ga levičarji težje uporabljali.

Ljubitelji iPhona so se pritožili, da levičarji pri uporabi najnovejšega Applovega izuma z roko prekrivajo spodnji levi kot telefona, kjer se srečata GSM in Wi-Fi anteni, in tako povzročajo motnje signala. Po številnih pritožbah uporabnikov so iz Appla sporočili, da težavo poznajo.

"Stiskanje kateregakoli telefona bo povzročilo motnje signala. Če boste to kdaj doživeli na vašem iPhonu 4, se izogibajte prijemanja telefona na levem spodnjem koncu na način, ki prekrije obe strani črne črte," so svetovali svojim uporabnikom. Steve Jobs pa je bil kratek: "Preprosto se izogibajte prijemanja na tak način."

Lauren Milsom iz britanskega kluba levičarjev, v katerega je včlanjeno kar 90 tisoč ljudi, je novi iPhone označila za pomanjkljivega. "Smešno je, da levičarjem svetujejo, naj telefona ne držijo, kot bi ga morali, in uporabljajo drugo roko," je dejala. "Jobsu svetujem, naj v svoji ekipi zaposli tudi levičarje," je še dodala Milsomova, ki meni, da bi morali iPhone 4 še enkrat testirati, v skrajnem primeru pa preoblikovati.

Vir: Partis

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tako ali tako se mi zdi, da je to le naihnjen problem... in se vecinoma pojavlja americanom, ki imajo ze tako precej precej slabso pokritost, kot jo poznamo pri nas... Se celo v Nemciji je pokritost obmocja slabsa, kot je recimo pri nas... s tem, da je tricetrt Nemcije sama ravnina, kar je konfiguracijsko manj zahtevno za postavitev omrezja...

Vsakemu mobilniku signal niha, ce ga primemo v roko... To se sicer pri marsikaterem mobilniku ne vidi, ker ima recimo samo tri crtcie v prikazu... da se pa to nihanje lepo spremljat s pomocjo Netmonitorja, ki je bil v kaksnih starih Nokiah ze vgrajen v sam softver in ga je bilo potrebno le aktivirati... Tudi pri novejsih mobilnikih se to da videti s pomocjo kaksnega programa (predvsem pri smartphone-ih)... in v takem programu se da dejansko spremljat, kaksna je moc sprejemnega signala... Sicer govorim to bolj ko laik... verjetno pa bi znal to bolje razloziti kdo, ki se ukvarja prav z meritvami mobilnega omrezja ... Na forumu jih svoj cas bilo kar nekaj takih...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Mogoče bo z novim FW tako, da boš lahko zgolj z enim omrežjem povezan, ali z mobilnim ali z brezžičnim.

Nazadnje urejeno:

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Tako ali tako se mi zdi, da je to le naihnjen problem... in se vecinoma pojavlja americanom, ki imajo ze tako precej precej slabso pokritost, kot jo poznamo pri nas... Se celo v Nemciji je pokritost obmocja slabsa, kot je recimo pri nas... s tem, da je tricetrt Nemcije sama ravnina, kar je konfiguracijsko manj zahtevno za postavitev omrezja...

Vsakemu mobilniku signal niha, ce ga primemo v roko... To se sicer pri marsikaterem mobilniku ne vidi, ker ima recimo samo tri crtcie v prikazu... da se pa to nihanje lepo spremljat s pomocjo Netmonitorja, ki je bil v kaksnih starih Nokiah ze vgrajen v sam softver in ga je bilo potrebno le aktivirati... Tudi pri novejsih mobilnikih se to da videti s pomocjo kaksnega programa (predvsem pri smartphone-ih)... in v takem programu se da dejansko spremljat, kaksna je moc sprejemnega signala... Sicer govorim to bolj ko laik... verjetno pa bi znal to bolje razloziti kdo, ki se ukvarja prav z meritvami mobilnega omrezja ... Na forumu jih svoj cas bilo kar nekaj takih...

Tale anketa dobro potrjuje tvojo trditev: http://www.macrumors.com/2010/06/26/macrumors-poll-iphone-4-signal-loss-by-region/
Večje je razmerje težavice z anteno v ZDA kot drugje po svetu. In rešitev že prihaja tudi za te
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik matix pravi:
cbb ga že maš?
smile-1.gif

Ne nimam. Ampak delam v multinacionalni firmi in velikokrat sem v Nemčiji. Tudi par dni nazaj sem bil:) Nekateri moji sodelavci ga imajo.

Samo iz Nemcije je problem, ker so tam zaklenjeni... Tisti, ki so v predplacniskih paketih (ce so tudi iPhone 4 ne vem) pa imajo "ubijalske" cene... ki so bile pri 3GS cez 1.000 €
smile-1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik matix pravi:
cbb ga že maš?
smile-1.gif

Samo iz Nemcije je problem, ker so tam zaklenjeni... Tisti, ki so v predplacniskih paketih (ce so tudi iPhone 4 ne vem) pa imajo "ubijalske" cene... ki so bile pri 3GS cez 1.000 €
smile-1.gif

Saj ne računam, da bi ga tam kupil:) Ampak nekateri nemški sodelavci pa so podaljšali svoje pogodbe...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To pa verjamem
smile-1.gif
... Tudi sam sem imel dva rezervirana v Muenchenskem Apple Storeu... Rezervacija je sla skozi (max. 2 kosa na MAC account)... sem dobil mail, da me dva cakata na dan 24.6. do konca delovnega dne... vendar sem potem prebral, kaj moram imeti ob prevzemu... Kot prvo je pisalo, da je potrebno imeti potrdilo o bivanju v Nemciji, ce nisi nemski drzavljan... kot drugo pa je pisalo, da sicer ni pogodbene vezave...da pa moras iPhone uproabljati v omrezju nemskega operaterja...kar pomeni, da je zaklenjen... Potem sem pa se nekje zasledil (ne najdem linka), da bo cena za prepaid iPhone 4 v Nemciji okoli 1100 ali 1200€ ... Danes dopoldan sem storniral rezervacijo (ceprav ni nobene obveze, tudi ce ne bi)...

Takrat sem za foro sem se probal se enkrat postavit v vrsto... in je pisalo, da za iPhone 4 niso vec mozne rezervacije
smile-1.gif
..

Mail, ki sem ga dobil:
20100616-tf1rxt64pyrq59mptukgu755p4.jpg

Pogoji za prevzem:
20100616-fmg162ne2ghye5jqss35yw2ucd.jpg

Poskus ponovne rezervacije:
20100616-r1iqd2xs7ahjpbt8gudjia7e8s.jpg

P.S.: To se je vse dogajalo 15.6., ko so zaceli pobirati prednarocila ...
smile-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet............!
Tolikšna prodaj kljub recimo 1000 uporabnikom, ki so se pritoževali zaradi slabega sprejema... sicer to predstavlja recimo 0,05% kupcev a vseeno...

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
točno to, sem gledal prve predstavitve in se čudim, wtf je sploh kaj strašno novega na tem telefonu, kar nismo ze imeli in videli lajk par let nazaj... res je hype... kupil ga bom ko bo cena normalna in izdelku primerna, torej cca 200 € max, če ne pač ne :D