Nakup Iphone 4G.....

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik alter01032010 pravi:
OK, vsi ste odgovorili na moje vprašanje, samo ti mi pa pač nisi povedal nič novega.
Naj ti zaupam, da keš pri meni ni ovira (kar se tiče nakupa iPhona, seveda, da ne bova zašla v nenormalne okvirje, pa da prideva do Ferrarija
wink-1.gif
) ... in spraševal sem resno.
Ampak, kupiti ga samo zato, ker je Apple, je pa tudi malo mimo ... in ravno zato sprašujem, v čem je tako poseben, se tako zelo razlikuje od pol cenejšega Desireja (naprimer), da bi ga šel kupit? In ja, vmesnik mi je znan iz iPoda, tako, da vem, kako približno deluje iPhone ...

Zato pa probaj narediti, kot sem jaz, nekje si ga sposodi. Prepričaj koga, da ga ni pametno jemati na morje in naj ga raje tebi pusti za tisti teden ali dva.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Ali pa da strnem, glede na odgovore ki si jih prejel:
- Ni za ljudi ki imajo plačo s 3 mestno številko
sprasujem se.gif
P.s - najbolj glupa izjava kar sem jih kdaj slišal
-in da se navežem na zgornjo alinejo - splača se ga imeti že zato ker ga nimajo vsi - ker v naši državi je žal 3 mestna cifra na plačilni listi pravilo in ne izjema..(in če sodim po zgornji trditvi, so uporabniki Iphona več vredna rasa )
- user friendly
- lep na pogled...itd

in da se nebo kdo usajal - to mi je prišlo najprej na misel ko sem prebral zadnjih 10 postov.

In ne - Iphona nisem še imel, si ga pa želim in ga bom tudi kupil - 4-ko namreč, ko bo poštimana
cool-1.gif
...

Plača je pa 4 mestna.....bo dovolj.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Ko je iPhone prišel ven, sem imel HTC P3600i. Si pri kolegu ogledam ''to čudo'', ki so ga vsi hvalili in sem ostal z odprtimi usti... Kot bi gledal barvno televizijo, moj HTC pa črnobela, vmesnik tako enostaven, da sem takoj našel vse, kar me je zanimalo... Počakal sem, da je prišel 3G z GPS-om in ga kupil. In ga imam še sedaj. Vmes skočil na Simobil pogledati telefone z android sistemom in bil nemalo razočaran. Begal po menijih levo in desno, pač na prvi dotik daleč od enostavnosti iPhona... tudi ekran mi ni dajal dobrega občutka, čeprav barve so bile lepe. Sem pa kasneje na soncu opazil, da je še kar isto sranje, ne vidiš in ne vidiš...
Sedaj sem bil odločen poskusiti z novim Samsung i9000, pa vidim, da bo še kar ostal iPhone. Tokrat 4.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
sprasujem se.gif
-in da se navežem na zgornjo alinejo - splača se ga imeti že zato ker ga nimajo vsi - ker v naši državi je žal 3 mestna cifra na plačilni listi pravilo in ne izjema..(in če sodim po zgornji trditvi, so uporabniki Iphona več vredna rasa )
- user friendly
- lep na pogled...itd

in da se nebo kdo usajal - to mi je prišlo najprej na misel ko sem prebral zadnjih 10 postov.

In ne - Iphona nisem še imel, si ga pa želim in ga bom tudi kupil - 4-ko namreč, ko bo poštimana
cool-1.gif
...

RAzlika med npr. Androidom Desire ipd... in iPhonom je ravno v prvih dveh alinejah. Tudi android je user friendly in lep na pogled. Ni pa tako ekskluziven kot je iPhone.

Pač moč blagovne znamke.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ali pa to, da še nisi mel iphona?!
Mislim, da tatusni simbol vsaj pri večini nima pomena, ampak le to, kak enostavno/hitro/brez živciranja se da določen telefon uporabljat.Mogoče 15% lastnikov iphona ga ima zato, da nek se vidi razkoš, ampak ti vsaj majo okus, heheh.

Jaz bi celo rajši videl, da iphone nebi bil tak shiny, ampak bol "robustn", kot htcji, hehe.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
sprasujem se.gif

Lej, glupa ni izjava, glup je, kdor si ga gre kupit navkljub dohodkom, ki mu tega ne omogočajo. Si to razumel, al bo treba bolj enostavno napisati, mogoče s sličicami? Zaradi tega postane pri takih, kot si ti, statusni simbol, to je razumljivo.
Da bi bili uporabniki tega telefona večvredna rasa? Ja, ta ugotovitev je pa res glupa, vsekakor.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Preberi še enkrat kaj si napisal...

In ne se napenjat, ker je čisto brez potrebe...

in mimogrede:
Citat:
...... pri takih, kot si ti,.......

Me poznaš? Kakšen pa sem??

Tvoj nivo komunikacije je
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Razen znamke jaz ne vidim razloga za 100% razliko v ceni.

Pa preden začne Jest primerjat cene (vezava, prosta prodaja ipd...).

Povprečen Slovenec bo kupil ali Iphone-a v prosti prodaji (500, 600+ EUR) ali Androida z vezavo (<300 EUR).

Torej zakaj bi povprečen slovenec plačal 200-300 EUR več za iphonea kot za top android model? Zaradi znamke in prestiža. Oba sta userfriendly, oba sta dodelana, OS je pri obeh dober...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Zato, ker se ne rabiš vezat pri operaterju IN iphone zelo lepo drži ceno, ker ga ni pri nas v uradni prodaji. Z minimalno izgubo ga lahko prodaš po 1 letu uporabe.Večji vložek in veli izkupiček. Me zanima, kolko so androidi vredni po enem letu in ob vsej količini, kot jih je. Predvsem trenutno mrgoli desireov na bolhi, pa ni videt, da bi se jih dosti prodalo.Sej stanje se bo hitro stabiliziralo, ko uradno dobimo iphona.
evil.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ne za to, ker se pri nas noben operater ne pobriga in ne ponudi iphona s subvencijo. Če ti je glavni kriterij, da boš kupil telefon po subvencionirani ceni, potem pač iPhone ni za tebe. Konec debate.

Jaz imam naročnino preko službe, se pravi, da je mesečni strošek 0 EUR ( tudi boniteto mi plača delodajalec ). Se pravi da je edini strošek 620 EUR. Če gledam na 12 ali 24 mesecev, me je še vedno skupni strošek telefona prišel veliko manj kot nekoga, ki se je vezal za Desire.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
iPhone-a v prosti prodaji, v akciji, ali v kakšni koli drugi (legalni) obliki v Sloveniji ne moreš kupiti. Zato tudi ne moreš primerjati.

Edit:
Evo, Tuš da da že za 299EUR

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ne primerjam cene aparatov. Ampak koliko povprečni plača (koliko bi mene prišlo), če bi se odločal med iPhone-om in Androidom.

Lahko pa ti poveš na kakšen način naj potem primerjam, če ne tako. Nakupni proces gre tako: "Lahko kupim iphone-a za 500-600 EUR, lahko pa HTC-ja za 300 EUR". Manjši del (niso povprečni slovenci), pa kupuje aparate brez vezave.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ne primerjam cene aparatov. Ampak koliko povprečni plača (koliko bi mene prišlo), če bi se odločal med iPhone-om in Androidom.

Lahko pa ti poveš na kakšen način naj potem primerjam, če ne tako. Nakupni proces gre tako: "Lahko kupim iphone-a za 500-600 EUR, lahko pa HTC-ja za 300 EUR". Manjši del (niso povprečni slovenci), pa kupuje aparate brez vezave.

No ... ampak bom spet napisal... ne mores primerjati enkrat subvencionirano ceno... in drugic ceno v prosti prodaji... To ne gre... Tisti, ki ga zeli kupiti po subvencionirani ceni, ga lahko vseeno kupi pri Tusmobilu ali Debitelu ... In ptoem cena ni 500-600€ ampak lahko tudi samo 99€ ali po koliko se je ze najceneje prodajal iPhone pri Tusmobilu
smile-1.gif
...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Povprečen Slovenc kupuje ali iphone v prosti prodaji ali kaj drugega v akciji v Sloveniji.

Ampak tisti povprecni slovenci, ki kupujejo subvencionirane mobilnike, posegajo ponavadi po modelih do nekje 200€... Tistih, ki bi kupili drazje "top" modele, je razmeroma malo...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Ne za to, ker se pri nas noben operater ne pobriga in ne ponudi iphona s subvencijo.

Verjami, da bi ga vsi operaterji zelo radi dali v ponudbo , pa to žal ni od njih odvisno.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

No ... ampak bom spet napisal... ne mores primerjati enkrat subvencionirano ceno... in drugic ceno v prosti prodaji... To ne gre... Tisti, ki ga zeli kupiti po subvencionirani ceni, ga lahko vseeno kupi pri Tusmobilu ali Debitelu ... In ptoem cena ni 500-600€ ampak lahko tudi samo 99€ ali po koliko se je ze najceneje prodajal iPhone pri Tusmobilu
smile-1.gif
...

Seveda lahko. Ker jaz kupujem v Sloveniji na aneks (ITak Džabest). Ker iPhone-a ni v Sloveniji, ga moram kupit v prosti prodaji.

Na tvoj način primerjave cen v prosti prodaji bi se šli samo, če bi na splošno vedno kupoval GSM v prosti prodaji.

Jaz ne govorim, da je na splošno iphone iber drag. Za nas Slovence je iber drag!

Pri tušmobilu je iphone 3GS v prosti prodaji 800 EUR. HTC Desire pa 480 EUR. A je tako boljša primerjava?
grims-1.gif