Nakup Iphone 4G.....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ne primerjam cene aparatov. Ampak koliko povprečni plača (koliko bi mene prišlo), če bi se odločal med iPhone-om in Androidom.

Lahko pa ti poveš na kakšen način naj potem primerjam, če ne tako. Nakupni proces gre tako: "Lahko kupim iphone-a za 500-600 EUR, lahko pa HTC-ja za 300 EUR". Manjši del (niso povprečni slovenci), pa kupuje aparate brez vezave.

Se tole bi pristavil
smile-1.gif
...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Povprečen Slovenc kupuje ali iphone v prosti prodaji ali kaj drugega v akciji v Sloveniji.

Ampak tisti povprecni slovenci, ki kupujejo subvencionirane mobilnike, posegajo ponavadi po modelih do nekje 200€... Tistih, ki bi kupili drazje "top" modele, je razmeroma malo...

S povprečnim slovencem sem mislil "večina slovencev".

Jaz kupujem na aneks, pa sem kupil zadnje 3 telefone z aneksom med 300 in 400 EUR.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Seveda je, samo jim niso všeč Applovi pogoji. Verjetno tudi uravičeno. Glede na govorice vi naj zahtevali tudi del mesečne naročnine ob 24 mesečni vezavi.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Povprečen Slovenc kupuje ali iphone v prosti prodaji ali kaj drugega v akciji v Sloveniji.

Ampak tisti povprecni slovenci, ki kupujejo subvencionirane mobilnike, posegajo ponavadi po modelih do nekje 200€... Tistih, ki bi kupili drazje "top" modele, je razmeroma malo...

S povprečnim slovencem sem mislil "večina slovencev".

Jaz kupujem na aneks, pa sem kupil zadnje 3 telefone z aneksom med 300 in 400 EUR.

Ti nisi vecina, niti povprecni slovenec...
grims-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Imam dostop do podatkov...

1% kupi telefone v vrednosti nad 650 EUR, 2,6 % v vrednosti 400-650 EUR, 2,5% pa v vrednosti 300-400 EUR.

(vrednost - koliko so dali ne glede na to ali je aneks ali ni).

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Pametni damo celo 350€ za Desire na bolhi, ker se je nekdo z aneksom odlocil prodat. 500-600€ iphone vs. 350€ desire hm hm ..

Kar mislim povedat je, da cena novega ni najbolj merodajna, ker se trg spreminja mesecno. Iphone pac drzi ceno, ker je jabuk gor.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
iphone drzi ceno, ker jih ni ogroooooooooomno pri nas, tako kot kaksnih E71, N95... Ce bi bil iphone v akciji za 200-300€, bi bili tudi 3GS na bolhi zdele po 200€..

Zakaj iphone in zakaj ne android si naredite drugo temo.

Gremo nazaj na debato o iphone4 ali o nakupu le-tega, prosim..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
iPhone-ov je v SLO v uporabi ogromno.... glede na to,da se uradno sploh ne prodaja... Sem zadnjic nekje ujel neke precej visoke stevilke... Da naj bi bilo v uporabi vec kot 50.000 iPhonov v SLO (vseh modelov od prve generacije dalje) ...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Mogoce sem se narobe izrazil.. iPhonov ni bilo v akcijah operaterjev.. Posledicno ni tak upad cen.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
ksz...

Na temo statusnega simbola, naj mi nekdo pokaze konkurencen izdelek po hitrosti in UI-ju za manj denarja pa ga kupim cetudi pise na njem Gorenje. Sem imel vsa ziva jajca od touchscreenov, windows, android pa zame vsi pogrnejo pa ne zato ker gor ne pise Apple. Kdor si zatiska oci pred tem si jih naj, ali pa nekomu odtehta kupit telefon v redni prodaji in placat vec zaradi tega je pa njegova odlocitev. In osebno upam, da ga nikoli ne bo v akciji pri nas, imas po letu ali dveh se vseeno nekaj vreden telefon v zepu, ne pa jajca iz akcij, ki ga cez pol leta prodajas za 50 eur.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pišuka imate eni probleme Petršiljčkove mame... Osebno telefon v dveh letih uničim, tako da se ne obremenjujem ali je še vreden 50 ali 0 evrov. Ker pa sem bolj narodne sorte se takih igračk niti ne poslužujem, dočim izdelki proizvajalca RIM pa so neverjetno trpežni...

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Še vedno obstaja opcija, da se kupi recimo Desire za 339 eur, se ga proda na bolhi za cca. 400 in potem kupiš iPhone za 60 ojrov ceneje ... Če pa imaš recimo povezani 33 si lahko na takšen način "subvencioniraš" iPhone za kar 100 eur.
smile-1.gif

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
iPhone-ov je v SLO v uporabi ogromno.... glede na to,da se uradno sploh ne prodaja... Sem zadnjic nekje ujel neke precej visoke stevilke... Da naj bi bilo v uporabi vec kot 50.000 iPhonov v SLO (vseh modelov od prve generacije dalje) ...

Kje to. To je precej previsoka številka. Še Američani odstotno nimajo toliko iPhonov (se pravi št. aparatov v uporabi glede na število prebivalcev). To je dobra 2% - 6-7 milijonov (morda je podatek kašno leto star). To bi bilo pri nas 40-45..000. Prej je realna številka nekje med 5-10.000. Vsaj po mojem mnenju.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Še malo, da podražim tiste, ki ste že naročili prve modele prek spleta ali posrednikov.

The iPhone 4's antenna problem continues.

Citat:
...this problem is not just about the iPhone 4 not displaying full bars, but it's about real data loss.
It's pretty simple: Leaving the phone on the table loads the web page at full speed.
Touching the problematic area, pauses the loading of the web page.

While the iPhone 4 is a great phone, this problem affects at least 40% of the iPhone buyers—according to most web polls—and as high as 93% of users according to a recent UK-based poll.

Nazadnje urejeno: