Nakup Iphone 4G.....

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Jaz sem včeraj naložil 4.2 in ga jailbreakal brez problema.

JB po katerem postopku?

lp

Update na iOS 4.2.1 v iTunesih, potem pa JB z redsn0w verzija 0.9.6b4

Jest, vem kako je bilo prej glede nastavitve glasnosti, pravim samo da mi je na trenutni verziji bolj všeč, ker je zvonenje vedno na full, prej sem pa kdaj ponesreči znižal glasnost.

A ste opazili da je zdaj možnost nastavljanja glasnosti v multitasking meniju, levo od iPod nadzora
wink-1.gif
Bi rajši imel osvetlitev namesto glasnosti.

Sem vido ja.Jaz pa bi rajši mel vklop wifi, Bt in še česa. Upam, da to še dodajo bolj levo oz. med vol slider in ipod menu. Fajn bi blo
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Strokovnjaki in poznavalci že napovedujejo peto generacijo Applovega mobilnega telefona, ki naj bi bil kupcem na voljo že prihodnje poletje. Seveda se največ špekulira o ločljivosti integriranega fotoaparata in kamere, ki naj bi omogočala snemanje video posnetkov z resolucijo 1080 točk. Novost naj bi bil tudi vmesnik NFC (Near Field Communication), ki naj bi omogočal brezžično plačevanje s telefonom. Največjo revolucijo pa naj bi doživel osnovni meni, saj bo ta po napovedih povsem preoblikovan in bo omogočal brskanje po aplikacijah s krožnim premikanjem. Pa to še ni vse, saj so pred kratkim nejevoljo operaterjev povzročile govorice, da naj bi imel iPhone fiksno integrirano kartico SIM. Špekulira se namreč, da naj bi Apple iPhone 5 in iPad prodajal le še preko spleta. Tako bi odpadel prihodek mobilnim operaterjem, ki so ga imeli doslej s prodajo omenjenih izdelkov.

vir: www.vecer.com

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne vem zakaj bi odpadel prihodek operaterjem, če bo SIM kartica integrirana? Valjda bo morala biti ta programirana na lokalne operaterje, kar pa bo mogoče le v predhodnem dogovoru z njimi, ker drugače se bo Steve lahko obrisal pod nosom. Jaz prej vidim obratno, sploh ne bo mogoče kupiti telefona, da ne bo že vnaprej vezan na določenega operaterja.
rolleyes-1.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Nič se sekirat... To, kar bo (ali ne bo) in kdaj bo (ali ne bo) ve le Steve in par ljudi okol njega. Vse drugo so zgolj in samo ugibanja.
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, lahko, da je natolcevanje, samo je povsem nelogično. Da bo pa SIM integrirana, pa se mi zdi čisto možno, saj je sedaj že baterija integrirana (ni je mogoče klasično odstraniti), ker bi s tem zopet pridobili nekaj placa v telefonu in bi lahko kartico postavili kjerkoli na vezju.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Nebo več sim kartice, kot jo poznamo, ampak bo na vezju en čip, ki bo skrbel za to, kar drugače počne Sim. In ta čip bo mnooogo majnši kot microSim. En od razlogov za ta čip pa je omejen prostor v telefonu in se bo ta plac raje porabo za kaj bolj uporabnega. Dejansko je vse razen sim in zdajnšnjih microsim (ki sta btw v samo 2 napravah), napredovalo, se pomajnšalo, le te kartice pa so že od pamtiveka enake. heheh

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
ksz
OFFTOPIC-se opravicujem!
Na 3GSu, zadnjem firmwaru je mozen jailbreak kajne? Potegnil sem dol redsnow, pa rabi nek IPSW, katerega fajla pa nimam... Kako naj jailbreaam? Hvala

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Samo tle vidim en problem. Recimo, da imaš 2 kartici in ju občasno menjaš. Ali pa da greš za krajši čas v tujino, se ustaviš na pumpi in kupiš tam predplačniško kartico z nekim zneskom dobroimetja. Sedanji način s karticami daje uporabnikom fleksibilnost, ki bi jo lahko z integriranim čipom izgubili, če ne bo tako zasnovan, da bo preklapljanje med operaterji enostavno. Npr. sedanjo klasično predplačniško kartico, bi zamenjala neka aktivacijska koda, pa v nastavitvah telefona bi lahko enostavno preklapljali med operaterji pri katerih smo že aktivirali čip.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Maš 3gs, ki je delan pred 42. tednom (november 2009) ? Če maš, pol rabiš še firmware 4.2.1.ipsw ( http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750 ) pa seveda zadnji jailbreak 0.9.6b4 . Če nimaš pozabi vseskupaj, ker še ni untethered jalbreaka za novejše 3gse , pa še cydia ne dela, tak da sploh nima smisla kaj čarat. Pač počakaj na pravi jailbreak za novejše 3gse.
39.teden je in se ze jailbreaka.. Stiskam pesti da bo prezivel
smile-1.gif

Tam sem obkljukal samo Cydio. Rabim se kaj drugega? Kako je s piratskimi zadevami ( samo za preiskus)? Hvala ti res.
nahrung002.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
To bi naj blo vredi. Niti nisem prav napisalv prejšnjem postu. Mislim, da je meja 40. tedn. Pred zdajšnjim, sem mel iphona 38. tedn in ko sem takrat nekaj iskal, sem prebral, da v 39. tednu so že en z novim bootromom eni pa še s starim. Good luck
wink-1.gif
Priporočam, pa, da čimmajn stvari uporablaš s cydije. Kaki openssh, pa sbsettings, pa appsync, če nucaš. Ostalega jaz ne uporablam več, včasih pa sem mel vsega boga. boot je bil počasnejši, da pa bi iphone kaj počasneje delal al pa štekal, pa ni blo opazit , ker drugače pač nebi uporablal.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
DELA!
sem ti nalimam zvezdice za vso pomoc
smile-1.gif

Mah, sedaj na zacetku mi je igracka in bom 100 % nalagal vse zivo... ni mi problem ce je boot pocasnejsi, itak imam telefon skos prizgan.
kaj je openssh? aja v cydii me je nekaj vprasalo ce hocem essential ali complete(nisem niti bral kaj), nato pa je nekaj caralo in sem moral rebootat.kaj je bilo to?
bom nalozil te zadeve ki si mi jih priporocil
smile-1.gif
.se kaksni dobri sourci?
install0us ima kaksno alternativo? Hvala

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
S pomočjo openssh (na telefonu) in winscp (na pcju) dostopaš do map in fajlov na iphonu prek računalnika. Tam v cydiji te je vprašalo za posodobitev cydije, fajn je dat Complete. Glede installousa ne vem. Priporočam, da si na youtubu pogledaš best, must have apps on cydija in podobne filmčke.Pa na www.jabuk.si imaš ogromno tem , uporabi iskanje. Preveč je za pisat.
wink-1.gif