Nakup Iphone 4G.....

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Točno tako, pred časom sem prišel in ZDA otovorjen z elektronsko robo (connecting flight) in ni noben niti trznil, Res da je bilo vse razpakirano - kao rabljeno. Isto iz HK v London, niti trznil nišče in sedaj bodo zaradi enega iPada, ki ga lahko povsem legalno kupiš celo v BTCju ali pa na koncu Tržaške, delali pregled kot pri najavljenih drogah. Lih da se jim.

Seveda, če boš tam glumil budalo, si bodo pa čas vzeli.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ufff... 432 pride z davkom in etuijem (original) v Miamiju :) Can't wait to get it:)

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz sem ze veckrat letel v USA, sveda nazaj obtezen z robo.

Nazadnje sem imel 2 prenosnika, 2 Kindla, BT slusalko, ipad, ipod vse v enem nahrbtniku .. no problemo. Vedno priletim na Dunaj/Munchen, kjer poberes prtljago in gres skozi nenaseljene prostore carine na parking
smile-1.gif
.

Lahko pa nastane problem, ce imas v kufru 30 ipadov
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Se nekaj okoli davkov.

V lokalnih trgovini te bodo opalili za sales tax, ki se mu ne mores izogniti.

Zmaga je, ce si robo narocis v hotel/znancu s kaksnega Amazona. Splosno pravilo je, da posiljke med zveznimi drzavami nimajo davka. Nazadnje sem narocil Kindle DX v Arizono, Amazon ga je poslal pa iz Nevade. Prakticno v 2 dneh je bil dostavljen. So pa izjemen, ampak ne vem tocno katere. Za NY pa Aljasko sem skor siguren, da placan sales tax tud ce ti posiljka z drugega dela USA pride.

Isto je bilo, ko sem narocal GoPro kamero. Na uradni spletni strani so bi naracunal davek, Amazon mi jo je dostavil za tocno 179 USD.

LP,
PIC

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Super post! Torej, če si recimo zadevo iz apple stora NY naročim v hotel na Miami Beachu, ni sales taxa?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Beda:) Sicer je pa itak na Miami Beachu ceneje kot New Yorku, tko da ni take panike :)

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Eno vprašanje.

Dve opciji:
1. Če se kupi applov proizvod v ZDA v apple trgovini (pri čemer se leti iz Graza). Na kaj je potrebno bit pazljiv, da ne bo carine? Odvrečt embalažo... Kaj še? Račun tudi dobro stran vrečt oz. rečt, da ti ga pošljejo na mail?

Ali so lahko težave, če že v letu v NY ne prijavi appla (ker ga pač še ni)?

2. Če se kupi applov proizvod v ZDA na letališču (let Graz - NY). Na kaj je v tem primeru potrebno bit pazljiv, da ne bo carine? Ali bo v tem primeru v vsakem primeru ob izstopu brezcarinskega območja (Graz) plačilo carine + ddv?

Hvala za nasvete!

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Pa kaj toliko kompliciraš, embalažo dej v prtljago, appla pa imej pri sebi kot osebno prtljago
smile-1.gif
LP