Nakup Iphone 4G.....

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Hehe... "gay beli bumper"
grin1.gif

Imam oba... črnega in belega. Črnega sem že prej kupil... in moram reči, da ima črni (ta, ki sem ga plačal) deluje bolj kvalitetno (bolj mehka guma) od belega (ki sem ga dobil zastonj). Ampak ne vem, ali je to razlika zaradi materiala/barve, ali zaradi šparanja pri proizvodnji. Črnega free bumperja pa še nisem imel v rokah.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hmm, po moje niso odpiral dveh razlicnih proizvodnjih linij za bumperje, se jim ne splaca... ali pac?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sam imam dva... belega, ki je bil narocen skupaj z iPhone (takrat se placljiv, pa sem potem dobil refundirano) in crnega, ki sem ga narocil preko aplikacije za narocilo free bumperja... Se mi zdi,d a sta oba bumperja enake kvalitete ...

artur

Zelenc'
9. nov 2010
1
0
1
Lepo ste se razpisali, ampak nobene informacije o tem, kje se lahko aparat kupi na firmo in da 100% pride.
Namreč na spletni strani "noviiphone" obljubljajo, je pa 100% nateg. Eni so telefone vplačali, jabolk pa od nikoder. Najprej so prelagali tedensko termine, potem je bil kriv inšpektor, potem so jih morali poslati nazaj, potem so jih šli iskat v Avstrijo, potem.......... Zato opozarjam, da se jih izognite

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Poznavalci, dejte mi nekaj povedat.

Če kupim za 500$ v prosti prodaji v ZDA iPhone. Vem, je zaklenjen in ga je potrebno jailbreakat.
Recimo da ga mi nekdo v SLO, kakšne so sploh prednosti in slabosti jailbreaka v tem primeru?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Slabost je ta, da ta trenutek sploh ni odklepa za zadnjo verzijo (in če kupiš novega, ima 100% naloženo zadnjo verzijo). Posledično torej kupiš iPod Toucha.

Potem recimo, da enkrat pride odklep (nihče ne ve točnega datuma)... si ga odkleniš in načeloma funkcionira enako kot vsak tovarniško odklenjen. Ampak imaš tukaj še drugo slabost... ne moreš nadgrajevati na zadnje verzije, ker bi se ti telefon spet zaklenil. In to pomeni, da ne moreš uporabljati vseh aplikacij (ker so nove večinoma samo za zadnji OS).

Potem pa še ena slabost... če ga sam (oz. nekdo drug) ob neugodnem trenutku (ko še ni odklepa) nadgradi na zadnjo verzijo OS-a, se ti telefon spet spremeni v iPod Toucha.

PS: Cene se začnejo pri 599USD (brez všetetega davka!!).

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Si mi že odgovoril, da bom raje vzel iPada. Koliko pa moram računat na spletno ceno davka, če bo kupljen v New Yorku?

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
To je davek, če ga kupiš v NY za notranji trg, če je za izvoz, potem tega davka ni, je pa DDV in carina na ceno artikla + poštnino (!).

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Poleg 600 dolarjev+davek prištej še ene 30% celotne cene za carino. Nabavi prek bolhe oz. v evropskem appstoru.

Zakaj carina, če mi bo kolega prnesu iz ZDA?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
To je davek, če ga kupiš v NY za notranji trg, če je za izvoz, potem tega davka ni, je pa DDV in carina na ceno artikla + poštnino (!).

Ja, ampak če mi ga kolega kupi v ZDA in prinese domov, potem je samo davek (poleg spletne cene)?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Poleg 600 dolarjev+davek prištej še ene 30% celotne cene za carino. Nabavi prek bolhe oz. v evropskem appstoru.

Zakaj carina, če mi bo kolega prnesu iz ZDA?

Napisal si spletna cena, pa sem domneval, da bi kar prek appstora v NY naročil.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
:) Kaj mora pazit na carini (letališču)? Da ga odpakira, morda že kaj uproabi.. Še kaj? Račune pregledujejo al ga je boljše stran vreč?
Aja, pa ima Apple produkt kupljen v ZDA, garancijo pri nas?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Kje uveljavljam? iStyle?

A ne morm iPada tja prnest pa ga pošljejo na popravilo v tujino?