Nakup Iphone 4G.....

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
No ja, saj vem, da je VLC za ipad/iphone (z obvezno donacijo), ampak vam še zrak zaračunavajo, kar drugi imajo out of the box ali zastonj. Res lepo je, da ste "privezani" za iTunes, kjer imate "vse kar rabite", v glavnem za plačilo (poleg tega da ste že najmanj 700 € odšteli za napravo). Eni za dražje telefone dajejo zastonj doživljenjsko navigacijo, dolpoteg mp3-jev itd.
Pa s torrenti ni nič narobe, saj na njih ni vse nelegalno in če imaš paket z dovolj zakupljenih MB (GB) lahko marsikaj opraviš s telefonom še preden prideš domov.

EDIT: In kaj če ne maram iTunsa in bi hotel divx-e kupovati preko mediamarketa, ali kake druge spletne strani. Kako je s tem, a mi to Steve dovoli?

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Lahko kupiš preko mediamarketa... ampak v tem primeru boš pač preko računalnika nalagal na telefon.

Sicer pa steve ne bi imel nič proti, če bi mediamarket naredil svoj app in preko tega prodajal svoje zadeve... je pa odločitev od njih, če se bodo v to spuščali
smile-1.gif

Sicer pa... opažam, da veliko ljudi v Sloveniji (seveda so taki tudi v tujini, ampak pri nas jih je še več) misli, da če so plačali za telefon 700eur, mora biti pa kar vse na telefonu zastonj. Ampak te ljudje niti pomislijo ne na to, da avtorji glasbe, avtorji filmov, avtorji nanizank, avtorji aplikacij, itd... nimajo nobene veze s prodajo telefonov... oni imajo z applom pogodbo za prodajo stvari na njihovem sistemu... nimajo pa pogodbe za delež dobička pri prodaji telefonov. In če telefon kupiš, plačaš applu (ali nokiji, samsungu, sonyericssonu, itd..), boš pa ostale stvari kradel, ker si drugi ne zaslužijo denarja za svoje delo (saj filmi, glasba, aplikacije so stvari, ki niso oprijemljive in zato niso nič vredne!). Pa to ne leti direktno nate... ampak samo povem, kar opažam pri večini slovenskih uporabnikov. Seveda se pa stvari počasi premikajo (v veliki meri tudi zaradi dobrih in enostavnih trgovin ala app store in itunes music store).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
No ja, saj vem, da je VLC za ipad/iphone (z obvezno donacijo), ampak vam še zrak zaračunavajo, kar drugi imajo out of the box ali zastonj. Res lepo je, da ste "privezani" za iTunes, kjer imate "vse kar rabite", v glavnem za plačilo (poleg tega da ste že najmanj 700 € odšteli za napravo). Eni za dražje telefone dajejo zastonj doživljenjsko navigacijo, dolpoteg mp3-jev itd.
Pa s torrenti ni nič narobe, saj na njih ni vse nelegalno in če imaš paket z dovolj zakupljenih MB (GB) lahko marsikaj opraviš s telefonom še preden prideš domov.

EDIT: In kaj če ne maram iTunsa in bi hotel divx-e kupovati preko mediamarketa, ali kake druge spletne strani. Kako je s tem, a mi to Steve dovoli?
Čak mal, a ti kakšno novo vero prodajaš, drugim razlagaš, kako nepopisno neumni so, se samo malo hvališ al se prepričuješ? Če ti iPhone ni všeč, OK, ne kupi ga.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Sej če kupiš prenosnik za 400 € tudi ne dobiš nič poleg, celo niti OS (oziroma pride linux). Z dražjimi pa pride zastonj recimo Windows 7, MS Office, Nero za peko itd. Logično je pričakovati, da bo dražja stvar ponudila nekaj tudi kar je vkalkulirano v ceno.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Vsak ima pravico kupiti to kar hoče. Samo človek bi pričakoval kaj več od naprave, ki se v Nemčiji recimo prodaja za 1.000€. Zdej, če je nekdo recimo za neko stvar pripravljen dati malo premoženje samo zaradi njenega izgleda (ne govorim o iphonu, lahko je to karkoli), ga to samo po sebi ne dela neumnega. Bog ne daj, če bi vsi enako razmišljali, se enako oblačili, kupovali enake avtomobile in imeli enaka bivališča. Vprašanje pa je kaj je kaplja čez rob racionalnosti. O tem bo pač odločil trg. Ko je prišel iphone ven, so ga hitro razgrabili, ampak folk spoznava, da so druge alternative in kot vemo v ZDA delež Androida raste napram iPhonu.

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Na dolgi rok iPhone v številkah ne bo mogel konkurirati Androidu... en telefon na leto vs. XY telefonov (preprosta matematika). Pri kvaliteti je pa druga zgodba... tam pa androidu še malo manjka. Kaj bo, bo pa pokazala prihodnost. Jaz mislim, da bo podobno, kot pri PC-jih (kjer tudi apple v številkah ne konkurira windows pc-jem).

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Kaj symbian počasi iztopa iz boja..... glede, da ni kakšen grozen premik ·3.

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Symbian je sicer še vedno "najbolj razširjen smartphone os"... ampak ima en velik problem. In sicer mu v primerjavi z ostalimi primanjkuje novih aplikacij (kar pa je bistvo pametnih telefonov).

Če mene vprašaš, bo približno tako:

1.) Apple z iOS bo imel nek svoj fiksem tržni delež (okoli 10%... mogoče več, mogoče manj)
2.) Android bo imel večino trga (okoli polovice.. mogoče več, mogoče manj)
3.) MeeGo bo verjetno imel tudi lep delež (če bo nokia enkrat symbian odvrgla na smetišče)
4.) Windows Phone bo verjetno imel podoben delež kot iOS
5.) Ostalo si bodo delili Blackberry, HP in Samsung ter ostali s svojimi OSi (padajoče od prvega do zadnjega)

Symbian bo pa ali popolnoma letel iz ponudbe, ali pa bo nadomestil trenutne S40 sisteme pri nokiji. Ampak tudi če bo ostal v ponudbi, ga jaz ne bi več štel med smartphone sisteme, ker v temu segmentu uporabniki preprosto ne uporabljajo teh naprednih funkcij in niti nima pomena.

Npr. Symbian je trenutno še vedno v ogromno prednosti glede navideznega market share-a (mislim, da je več kot polovica vsem smarphonov s symbianom). Ampak ta ogromen market share za developerje ne pomeni skoraj nič, ker od teh ogromno ljudi le majhen delež uporablja napredne funkcije (in kupuje ter nalaga programe)... in kot posledica je potem majhno število novih aplikacij. iOS naprav je skupaj gotovo 5-10x (če ne še večkrat) manj kot Symbian naprav... ampak grem stavit, da je bilo gotovo parkrat več denarja zapravljeno na App Store-u kot pa na Ovi Store-u (in vseh alternativnih trgovinah za symbian aplikacije). Za kater OS bi ti razvijal aplikacije, če bi imel na izbiro to:
1.) Sistem, ki ima 500 milijonov uporabnikov, ampak od tega 1% uporablja aplikacije, in od tega 1% jih 50% kupi, ostali pa piratizirajo?
2.) Sistem, ki ima 50 milijonov uporabnikov in od tega 70% uporablja aplikacije ter od teh 70% je 80% kupi, ostali pa piratizirajo?

PS: Številke so sicer izmišljene, ampak verjetno ne tako daleč od resnice...

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:

Sem gledal tale iPhone pa je čisto neuporaben. Za skoraj vsako (npr. RSS, vreme, pregled mailov) stvar moraš:
a) ugotovit da tega ne podpira Out of the box
b) najti program
c) se priklopit na računalnik
č) namestiti program

Ko hočeš videti ali in katere maile maš (ali kakšno bo vreme, RSS novice) moraš:
a) preskrolat x zaslonov
b) pognati aplikacijo
c) zvedeti kar te zanima in aplikacijo zapret
d) preskrolat xy zaslonov
e) pognati aplikacijo
...

Telefon, ki nima widgetov je pač neuporaben. 1GHz torej samo čaka da boš skrolal po zaslonih.

Resno, si sploh uporabljal telefon? Pa s tem ne mislim prizgal ter se vozil s prstom sem ter tja.
Še preden tipke odklenes,lahko cekiras maile in RSS , vreme etc...samo nastavit je treba.

Primer

Pa je tega še ko solate...

Torej moraš namestiti program da dobiš osnovno funkcionalost ki jo ponuja konkurenca. Pa je tale programčič:
- "legalen" oz. ga lahko namestiš na jailbraikan telefon
- je zaston?
- je odprt (da lahko drugi zanj pišejo "vtičnike"?

BTW kateri program namestiš da dobiš USB On the Go? Apple je v zatonu. Morda bo tale zadnji kvartal še povečal prodajo potem bo polom. Razvijalcev ki bi pisali programčke SAMO za telefone, ki jim tržni delež pada bo vedno manj. No, morda jih bo še kaj. Če šteješ eknjige za programe potem ni problema.

Pa res je, zajebavam uporabnike omejenih telefonov.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Apple je v zatonu. Morda bo tale zadnji kvartal še povečal prodajo potem bo polom. Razvijalcev ki bi pisali programčke SAMO za telefone, ki jim tržni delež pada bo vedno manj.

hysterical-1.gif
Pa ne mo take vem metat, ker bom jaz s stola padu od smeha.

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Na iphon 4 naložiš Installous in imaš vse programe kot na App Store, samo, da so zastonj
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Eno je dati 800€ za Photoshop za doma, če ga boš uporabljal enkrat na mesec, ali 60€ za igro, ki jo boš igral pol ure (vsaj zame, ki nisem neki velik gamer). Drugo so pa aplikacije na iphonu, kjer je velika večina pod 5€. Tudi igre velikih založnikov, kot so npr. EA. Se ti zdi dati 0.78€ - 1.5€ za aplikacijo, za katero je nekdo porabil en mesec dela? Kelnarci v baru pa brez problema daš 2€ za kavo , za katero je potrebovala eno minuto, spiješ jo pa v petih.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik nidan pravi:
Na iphon 4 naložiš Installous in imaš vse programe kot na App Store, samo, da so zastonj
smile-1.gif

Nimaš niti blizu vseh programov, ki so na appstore.Na appstore je vsega skup malo čez 300.000 aplikacij, vključno z 95.000 zastojnskimi aplikacijami. Na installous(apptrackr) pa jih je "vsega" 20.000.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Fantje no.. N8 pa N900 je zakon, vse ostalo je zaprt lol.. Tam lahko geekas cele dneve za eno brezvezno funkcijo, pri jabuku pa evil Steve tega ne dovoli
evil.gif

Aja.. pa nimam nic proti ne N8 in N900, ce komu aparata odgovarja hvalabogu.. Sam vem, da sem z jabukom po vseh teh Nokiah, ki sem jih imel zadovoljen, ima svoje hibe, ima svoje prednosti. Pri mojem nacinu uporabe me na sreco hibe ne motijo, prednosti mi pa hudo prav pridejo.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Citat:
Uporabnik MViper pravi:N900 je zakon

Sam vem, da sem z jabukom imel zadovoljen
Preprosto ne moreš primerjati teh dveh naprav, ker N900 je prenosni mini osebni računalnik, iPhone je pa pametni telefon ... dva različna svetova ...

... zgolj primer uporabnosti, z N900 npr. dejansko upravljam druge naprave doma (TV, DVD in divx predvajalnike, moj PC, moj strežnik itd.) ...

... vsekakor si želim, da bi bilo na trgu večja konkurenca takšnih prenosnih računalnikov, ampak na žalost vsi želijo le kopirati iPhone in proizvajati iPhone killerje
frown-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Za TV, DVD in divx potrebuješ IR... ta se počasi poslavlja iz vseh telefonov.

PC-je in strežnike lahko pa tudi iz iPhone-a (in symbianov in androidov) upravljaš...

Se pa strinjam, da je N900 PC v malem... ampak velika večina ljudi ne potrebuje PC-jev, ampak potrebujejo (pametne) telefone... in zato proizvajalci to izdelujejo.