Nakup Iphone 4G.....

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik nidan pravi:
Na iphon 4 naložiš Installous in imaš vse programe kot na App Store, samo, da so zastonj
smile-1.gif

Nimaš niti blizu vseh programov, ki so na appstore.Na appstore je vsega skup malo čez 300.000 aplikacij, vključno z 95.000 zastojnskimi aplikacijami. Na installous(apptrackr) pa jih je "vsega" 20.000.

Saj to me tudi jezi, rabil bi lih 20.001 program
aplauz.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Dal si 600eur za telefon, zdej pa ti je škoda dat še neki drobiža in podpret avtorja
rolleyes-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
hm, saj ti je ze Mikro razlozil, iPhone tako kot vecina novejsih aparatov nima IR-ja. Lahko pa kontroliras Applov TV preko WiFi ali PC..

Osebni racunalnik za telefon meni osebno zal ni prakticno.. Ce ze, potem si nabavim eno 10" sranje in imam vse tako, kot je treba in potrebujem.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Kakor komu? Meni je mini prenosni PC izredno praktična zadeva in mi dnevno pomaga pri mojem delu oz. nalogah
zmaga.gif

In ne razumem argumenta "IR je sedaj že kar odveč", "itak ga večina nima" in podobne nebuloze
rolleyes-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pa ti dejansko dnevno koristiš IR upravljanje? Sem mel že par telefonov s tem, pa ni blo preveč uporabno. Preden prižgeš program in začneš uporablat, traja.Pa IR v telefonih je šibek - deluje le na dobra 2m, po mojih izkušnjah.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Sam koristim skorajda dnevno; meni je glede na veliko število teh naprav, ki jih imam v uporabi priročno; na oko ne bi rekel, da sem od teh naprav oddaljen več kot tri metre. Torej vsaj pri meni je tako, da je ikonca lepo na ekranu, pritisneš nanjo, v približno 3 do 5 sekundah se odpre program, nato pa samo menjavaš med shranjenimi napravami (seveda po tem, ko sem sam namestil program ter komande za vse želene naprave ipd.).

Problem ostalih telefonov je verjetno bolj v tem, kako dobro je zadeva izpeljana, ne pa da ne bi delala, če bi si kdo vzel malo časa za to.

Ampak sedaj smo se obesili ravno na IR; poanta je v vsestranskosti prenosne mobilne naprave oz. da je le ta zaželena
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Pa ti dejansko dnevno koristiš IR upravljanje? Sem mel že par telefonov s tem, pa ni blo preveč uporabno. Preden prižgeš program in začneš uporablat, traja.Pa IR v telefonih je šibek - deluje le na dobra 2m, po mojih izkušnjah.

Slabe izkušnje imaš. Jaz sem že iz 5tih metrov prožil (z n900) fotoaparat preko telefona
tongue-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Poanta je bila.. IR je zastarel standard, sedaj ga naj bi nadomestil bluetooth in WiFi in v mobilnikih nikoli ni bil prvotno namenjen za daljinca, posledicno ga logicno vse manj vgrajujejo..
smile-1.gif

3-5 sekund potrebujes na N900, da se zazene program in ga zacnes uporabljati.. hmmm.. ampak v tem casu imam jaz TV in film ze v teku, res da preko gomile daljincev..

Kakor komu pase.. pojdimo raje nazaj na temo..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ne? Medtem, ko bi odklenil fon, zagnal progi in izbral napravo film ze tece.. Vem, imam Harmonyja, pa mi je zamuden in neroden..

OK, sedaj pa res dovolj OT.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Za vse skupaj, torej do trenutka ko prižgem TV, potrebujem 6 sek (odklep oz. da se prižge zaslon, navigiram do desktopa z ustrezno ikono, zaženem program, TV je avtomatično izbran kot prva izbira) + dodatne sekunde, da prižgem bodisi Settopbox za IP TV (kar traja že samo po sebi od vklopa dalje kar nekaj sekund dokler se ne prikaže slika) oz. DVD (dodatne sekunde, če moram vstaviti še DVD), ali divx predvajalnik (tukaj seveda kar traja, da zažene disk, prepozna USB ključek itn.) ter dodatno ozvočenje za hišni kino (vsako napravo izberem z dvema klikoma; prikaz seznama in izbira daljinca), v času ko TV prihaja k sebi (velika plazma pač) + da mi ni treba kupovati dodatne daljince, ko npr. kakšnega izgubim (kot sem ga nekje založil in nikoli več našel za moj DivX predvajalnik) ... ter še dodatni bonus, vse skupaj lahko delam tudi v popolni temi (torej na osvetljenem zaslonu naprave)
grims-1.gif

Skratka zadeva je normalno uporabna.

Morda je sedaj dovolj?

Nazadnje urejeno:

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jaz bi pa rad imel bel bumper. A ne zgleda fajn?

Je tale na ebayu original, kaj pravite...? Klik

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Ja, ampak mi je zelo sumljivo. Bumperji se prodajajo za tam okoli 30-40e, tale je pa 13 funtov.. hmm.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
how?
smile-1.gif

jaz sem kaksen dober teden nazaj z bratovega iphona hotel narociti bumper.. originalnega nisem mogel vec zbrati, sem potem vzel griffinov s tisto "karbon" texturo na hrbtu..

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Tako, da sem ga naročil, ko so bili še plačljivi... kasneje je bila konferenca, kjer so napovedali, da bodo zastonj... in po konferenci sem dobil email, da bo bumper zastonj. Pač... na ta način sedaj ni več možno. Je pa bilo
smile-1.gif