Nakup Iphone 4G.....

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
No... da jaz povem, kako se zadeva obnaša. Imam iPhone4, tako da lahko opišem problem iz prve roke.

Torej problem z anteno obstaja... tega nihče ne more zanikati. Ampak ni pa tako grozen, kot ga želijo nekateri opisati.

Kaj se zgodi? Enostavno... ko primeš telefon na tisti specifični točki in ti zraven teče katera izmed stvari, ki so obešene na drugo anteno (wifi, bt, gps), telefon slabše sprejema signal. Ko so bt, wifi in gps ugasnjeni, je ta učinek še vedno prisoten, ampak v malo šibkejši obliki.

Kako to vpliva na delovanje? Čisto odvisno od trenutnega sprejema signala. Če imaš na trenutni lokaciji odličen signal, zadeve sploh ne boš opazil (sem spadajo tisti, ki pravijo, da nimajo problemov), če pa si na območju s slabšim signalom, se pa zadeva pokaže.

Pri nas je recimo tako... GSM signal odličen, UMTS signal slab do srednje dober.
Situacija pri 3Gs-u... večino časa je bil na EDGE-u, če ga dalj časa nisem uporabljal, se je postavil na 3G. Ko je bil na 3G-ju, je dosegel hitrosti maksimalno do 1.5Mbit/s.
Situacija pri iPhone4... vedno je na UMTS-u. Ko mu pošlatam "erogeno točko", v 90% preklopi na EDGE (poln signal), v 10% pa pade na minimalen UMTS signal. Maksimalne hitrosti na UMTS-u dosegajo 3.5Mbit/s.

Torej če povzamemo. Problem obstaja. Ampak je antena v idealnih okoliščinah (če je ne "dražimo") boljša od tiste na 3Gs-u. Če pa telefon primemo na omenjeni točki, pa sprejem pade.... ampak ne čisto na ničlo, temveč na kakšno stopnjo slabše od 3Gs-a. Torej problem ni toliko porazen sprejem, če telefon držimo "narobe", temveč veliko nihanje med odličnim in slabšim sprejemom (slabši sprejem je pa še vedno sorazmerno na nivoju... ampak seveda to ni to).

Sem pa za hec probal klic začeti na 3G omrežju, sredi klica prijeti telefon na "napačen" način, zaradi česar me je preklopilo na GSM omrežje... ampak klic se ni prekinil.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
nevem zakaj bi si engadget in podobni portali, ki drugac apple izdelke hvalijo v nebesa, zdaj zmisljevali take stvari..

navsezadnje po internetu krozi par sto videov, ki kazejo ko s prstom povezes obe anteni prekine vse storitve ali govorne al data...
nisem pa se videl videa, ki bi dokazoval nasprotno.

Mogoce je pa krivec Gizmodo, s katerim je Apple od nedavnega na bojni nogi zaradi razkritja prototipa... Niso namrec niti dobili moznosti udelezbe na developerski konferenci... In lahko je tudi to njihov odgovor Apple-u, da sirijo predvsem slabe novice o iPhone 4 ...
smirk-1.gif
... Pocakajmo, da vidimo na lastni kozi, kaj je res in kaj je napihnjeno ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Sem pa za hec probal klic začeti na 3G omrežju, sredi klica prijeti telefon na "napačen" način, zaradi česar me je preklopilo na GSM omrežje... ampak klic se ni prekinil.

Klic se naceloma med "handoverjem" ne prekine... Problem se pojavi le pri tistih operaterjih, ki imajo nacionalni roaming (Tusmobil, T2) ce mobilnik preklopi na drugo omrezje ...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
nevem zakaj bi si engadget in podobni portali, ki drugac apple izdelke hvalijo v nebesa, zdaj zmisljevali take stvari..

navsezadnje po internetu krozi par sto videov, ki kazejo ko s prstom povezes obe anteni prekine vse storitve ali govorne al data...
Izvoli, če po videih ocenjuješ, ali problem je ali ga ni...
...no problem...

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:

Izvoli, če po videih ocenjuješ, ali problem je ali ga ni...
...no problem...

to pa res ni doben dokaz, da neprekinja zveze. navsezadnje je apple sam reko, da keze 5 crtic tud, ko je signal v pi*di

futurama >> rofl

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem ze nekje napisal, da je Apple v "vojni" z Gizmodom zaradi zgodbe z izgubljenim prototipom... in se prav nic ne cudim, da o iPhone 4 lansirajo vec negativnih kot pozitivnih zgodbic
smile-1.gif
...

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
sej ta kekec nima veze z gizmodom, to je en random tip z youtuba oni so pac njegov video objavli. sicer pa mas na youtubu na stotine enakih videov. verjetno zarota googla.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ravno toliko je dokaz, kot so dokaz tisti videi, ki signal izgine
smile-1.gif
...

Speedtest ni dokaz ? Brez držanja visok prenos, ob držanju prenos skoraj nula ?

Proudarni Apple fani priznajo da je to napaka, samo še najhujši Apple fani vstrajajo da je to zarota Gizmoda in ne vem kaka glupost vse. U resnici pa so to novico dali na dan ravno še večji Apple fani, ki so si v prvi rundi zagotovili telefone.

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ravno toliko je dokaz, kot je dokaz tistim, ki signal izgine
smile-1.gif
...

jaz negovorim o tistih videjih kjer ga v roki drzi pa signal pade. ampak o tistih ko prekine zvezo. nekaj ziher je na tem. al pa si vsi "pro" testeri, ki s tem sluzijo denar zmisljujo kr nekaj.

poglej s videa na spodnjem linku

http://gizmodo.com/5577812/why-apples-iphone-4-update-wont-fix-your-reception-problem

To je veljalo za povsem prvo verzijo, ki se je že dolgo ne proizvaja več (praktično takoj so jo ustavili). Pustimo ob strani da je Gizmodo zadevo napihnil do skrajnih meja. Mislim da si prebral že dovolj, kaj o izkušnji z njim govorijo slovenski uporabniki, da veš da je tole Gizmodovo namigovanje pri nas neaktualno.

gpc17

Pripravnik
15. dec 2009
71
0
6
LJ
@xXx spet enak primer.. Iphone 4 ima na videju 3 ali 4 črtice signala.. Kar je tam okoli -100dBm ali še manj, kar že švoh signal.. V resnici se pravi z novim softwarom bi moral imeti 1 ali 2 črtice signala.. Uglaunem point.. Že tako ima signal zelo slab potem ga pa še drži ko majmun in ga zgubi pri tam -110 do -115 dBm..
Tega ne bi bilo če bi priklopil na EDGE..

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik iFan pravi:
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ravno toliko je dokaz, kot je dokaz tistim, ki signal izgine
smile-1.gif
...

jaz negovorim o tistih videjih kjer ga v roki drzi pa signal pade. ampak o tistih ko prekine zvezo. nekaj ziher je na tem. al pa si vsi "pro" testeri, ki s tem sluzijo denar zmisljujo kr nekaj.

poglej s videa na spodnjem linku

http://gizmodo.com/5577812/why-apples-iphone-4-update-wont-fix-your-reception-problem

To je veljalo za povsem prvo verzijo, ki se je že dolgo ne proizvaja več (praktično takoj so jo ustavili). Pustimo ob strani da je Gizmodo zadevo napihnil do skrajnih meja. Mislim da si prebral že dovolj, kaj o izkušnji z njim govorijo slovenski uporabniki, da veš da je tole Gizmodovo namigovanje pri nas neaktualno.

Mi daš kaki link kjer je govora o prvi in drugi verziji telefona ? Ce je prva verzija telefona kaput, zakaj jih niso kupcem zamenjali ? Edini slovenski uporabnik je napisal da 3G signal pade in preklopi na EDGE.