Nakup Iphone 4G.....

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ne še zmer ne štekam kaj te tako fascinira. Da 3gs super lovi? V tabeli je primerjava samo z Nexusom, za katerega nče ne trdi da je fenomen pri signalu. 4ka je pa sfaljena tudi če ga samo od daleč gledaš, torej tudi če odmisliš to držanje v roki.
Me pa zanima kaj so ostali v mobilni kopirali od Appla? Resno. Mogoče 3g, HSDPA, HSUPA, WLAN, multitask, GPS, MMS, da telefon igra vlogo usb diska, sinhronizacijo, AMOLED, Super AMOLED zaslon, kovinsko ohišje, touch screen, kamero, notranjo anteno,....kajti v večji meri so to zadeve za katere apple še nedolgo nazaj niti vedel ni da obstaja. njim je celo fascinantno, da lahko s 4ko opravljaš videoklic, čeprav je zadeva v telefonih in Evropi že koliko, vsaj 5 let.
Pa res nimam nič proti telefončku, suepr zadevšna, odličen OS, zame osebno sicer nekaj pomanjkljivosti ampak za 90% uporabnikov fantastičen telefon brez primerjave (zgolj zaradi odzivnosti), ampak slišati si pa ne kot fan ampak fanatik s plankami ob strani. Pa nič osebnega se razume
smile-1.gif

Mogoče ker res dobro poznam samo Nokio in iPhona. Nokia Top uporabniški umesnik za povprečnega uporabnika in skandinavska zanesljivost, iOS za uživaškega uporabnika , večina kolegov pa ima HTC-je in po preizkusu me glede na Nokie in iPhona niso ravno pretresli, ker so ravno nekje vmes. Ker pa mi brez Interneta skoraj ne bije srce mi je iPhone le z vsemi svojimi funkcijami in res prijetno uporabniško izkušnjo kot naprava, ki je več kot telefon še vedno najbližje (seveda ima to tudi svojo ceno). Kdaj pa se bom odločil za 4ko pa še ni znano
smile-1.gif
Ko bo čas zrel morda - tehnične težave se mi ne zdijo tako gromozanske glede na ostale telefone. Še vedno kvalitete pretehtajo pred nekaterimi porodnimi krči in so vsem uporabnikom Applovih igračk tudi precej bolj pomembne (samo za telefon uporabljaš ponavadi druge aparate za nekaj deset ali 100 € - ali preprosto službene telefone kjer je strošek uporabe brezplačen). Seveda samo moje mnenje.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ma Nokija že mnogo mnogo let ni več tisto za kar je veljala v letih z modeli 3310 pa to
evil.gif

Sej pravim, iphoone je luštna igračka, zanesljivega delovanja in za veliko večino ljudi je to več kot dovolj. Če daš zraven še relativno všeče dizajn in abnormalno ampak res abnormalno dober marketing (ker tiste fore z videoklicem kako so bili developerji vzhičeni ob videoklicu res ne bom pozabil) in imaš na koncu milijone prodanih aparaov v enem mesecu.

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ma Nokija že mnogo mnogo let ni več tisto za kar je veljala v letih z modeli 3310 pa to
evil.gif

Sej pravim, iphoone je luštna igračka, zanesljivega delovanja in za veliko večino ljudi je to več kot dovolj. Če daš zraven še relativno všeče dizajn in abnormalno ampak res abnormalno dober marketing (ker tiste fore z videoklicem kako so bili developerji vzhičeni ob videoklicu res ne bom pozabil) in imaš na koncu milijone prodanih aparaov v enem mesecu.

jap marketing. Ampak za dober marketing neobhodno produješ produkt s featurji, ki najprej na trgu zbudijo dovolj veliko pozornost, kasneje pa se uporabniku vsedejo v zavest in poslanejo legendarne. Že Jobs sam pa je Marketinger da mu ni para. Če se kdo smpni 5 zaporednih let tam nekaj po letu 2002 dalje ko je vsakič s svojim govorom na januarski Applovi konferenci uspel dvigniti svojo delnico na zavidljive višine, praktično z eno potezo (poleg tega da so skrbno skrivali vse informacije do objave same). No danes so se že malce odprli in nekako približali Microsofru kar se tega tiče, pa tudi napak se najde vedno več - ni kaj ko postaneš no. 1 hitro pozabiš na kakšno malenkost, ki pa jo seveda odtehta velika tržna kapitalizacija in številni zvesti uporabniki (še za dolga leta).

Nazadnje urejeno:

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Zakaj meni noben youtube video ne dela tukaj?
Vse ''gluho'' ne morem kliknit na play
rolleyes-1.gif

Brskalnik chorome...pa je vedno delalo
frown-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Zakaj meni noben youtube video ne dela tukaj?
Vse ''gluho'' ne morem kliknit na play
rolleyes-1.gif

Brskalnik chorome...pa je vedno delalo
frown-1.gif
Mogoče je iPhone 4 kriv...?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ne še zmer ne štekam kaj te tako fascinira. Da 3gs super lovi? V tabeli je primerjava samo z Nexusom, za katerega nče ne trdi da je fenomen pri signalu. 4ka je pa sfaljena tudi če ga samo od daleč gledaš, torej tudi če odmisliš to držanje v roki.
Me pa zanima kaj so ostali v mobilni kopirali od Appla? Resno. Mogoče 3g, HSDPA, HSUPA, WLAN, multitask, GPS, MMS, da telefon igra vlogo usb diska, sinhronizacijo, AMOLED, Super AMOLED zaslon, kovinsko ohišje, touch screen, kamero, notranjo anteno,....kajti v večji meri so to zadeve za katere apple še nedolgo nazaj niti vedel ni da obstaja. njim je celo fascinantno, da lahko s 4ko opravljaš videoklic, čeprav je zadeva v telefonih in Evropi že koliko, vsaj 5 let.
Pa res nimam nič proti telefončku, suepr zadevšna, odličen OS, zame osebno sicer nekaj pomanjkljivosti ampak za 90% uporabnikov fantastičen telefon brez primerjave (zgolj zaradi odzivnosti), ampak slišati si pa ne kot fan ampak fanatik s plankami ob strani. Pa nič osebnega se razume
smile-1.gif

Klanjam se za tole izjavo. Da ne govorimo o folderjih in multitraskingu, skupnem folderju za vse email accounte ipd. Pravi revolucionarji so! Pa je tudi meni osebno stvar zelo všeč, na živce mi gredo zgolj izjave nekaterih, meni je važno, da je uporabniško lepo narejeno.

"Čeprav je bil že prejšnji iPhone izredno hiter, je z novim OS-om precej precj hitrejši" Khm, kako že, hitrejši od uporabnika, glede na to da je že prej vse instantno odpiral. Ravno takšno diskusijo sem danes imel ...

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Apple bo popravu problem glede signala - tak da se bodo črtice za signal drugače prikazovale
bonk.gif

http://www.apple.com/pr/library/2010/07/02appleletter.html

Upon investigation, we were stunned to find that the formula we use to calculate how many bars of signal strength to display is totally wrong. Our formula, in many instances, mistakenly displays 2 more bars than it should for a given signal strength. For example, we sometimes display 4 bars when we should be displaying as few as 2 bars. Users observing a drop of several bars when they grip their iPhone in a certain way are most likely in an area with very weak signal strength, but they don’t know it because we are erroneously displaying 4 or 5 bars. Their big drop in bars is because their high bars were never real in the first place. To fix this, we are adopting AT&T’s recently recommended formula for calculating how many bars to display for a given signal strength. The real signal strength remains the same, but the iPhone’s bars will report it far more accurately, providing users a much better indication of the reception they will get in a given area. We are also making bars 1, 2 and 3 a bit taller so they will be easier to see.

Kaj pa vsi posnetki ki prikazujejo da se prekine klic in prenos podatkov ko primeš levo spodaj ?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36

Tole je vizualizirano tisto, kar sem pisal zadnjič. Problem je, vendar ne vpliva na vse enako. Ta SW update bo pa samo za tiste, ki imajo problem v začetku kazal 2 ali tri črtice namesto sedanjih 4-5.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Prve tri črtice ki kažejo signal bodo povečali da bodo bolje vidne .... Malo jača rešitev
aplauz.gif

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
kaj upajo ce bojo dovol casa zanikali tezavo, da bojo ifani pozabli na njo?

Če sem iskren po več sto novicah in dolgotrajnem prebiranju raznovrstnih debat nimam pojma ali ta težava sploh obstaja in ali je res sploh kritična. In naj si upa kdorkoli tule trditi da ve in argumentira. Kar sem slišal od uporabnikov v Sloveniji je da ne gre za karkšenkoli resen problem. Pa ne vem komu bi zaupal
smile-1.gif
Al bralcem novic al uporabnikom.

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
nevem zakaj bi si engadget in podobni portali, ki drugac apple izdelke hvalijo v nebesa, zdaj zmisljevali take stvari..

navsezadnje po internetu krozi par sto videov, ki kazejo ko s prstom povezes obe anteni prekine vse storitve ali govorne al data...
nisem pa se videl videa, ki bi dokazoval nasprotno.

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
nevem zakaj bi si engadget in podobni portali, ki drugac apple izdelke hvalijo v nebesa, zdaj zmisljevali take stvari..

navsezadnje po internetu krozi par sto videov, ki kazejo ko s prstom povezes obe anteni prekine vse storitve ali govorne al data...
nisem pa se videl videa, ki bi dokazoval nasprotno.

Si ga imel v rokah? Gledam Applovo delnico pa se ji popolnoma nič ne pozna tole okoli antene tko da... Kot kaže uporabniki niso istega mnenja kot novičarski portali. Kakšen Video pa bi rad videl ki dokazuje nasprotno? Kdo ga bo pa gledal če ni nil za videt. In kdo bo pisal o nečem kar nikogar ne zanima. Oni pišejo kar ljudje berejo. Ker od tega živijo. Kaj ima to z resnico. Lahko bi edino vplivalo na delnico pa niti to ni. Zaenkrat se svet vrti naprej, Apple pa še naprej 4-ke množično prodaja in še vedno množice komaj čakajo da jih dobijo. Prej bo tole okoli antene dobro za prodajo kot ne - še dodaten feature s katerim se boš lahko igral z iPhonom. No bomo videli ko ga bomo imeli v rokah - do takrat pa kar Videe gledat.