Most na Pelješac

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Malo berem te komentarje in se počutim prav luzerja.
Pa tu gor so sami svjetski stručnjaci za vse. Od mosta, do prometa in vsega. Seveda se jim mudi in bodo znoreli, da ne morejo enega čeha pospravit s svojo mrcino, ko hitijo do svoje jahtr v Dubrovniku. Da ne govorim o komentatorjih, ki jim je ta most en pič… dim, ki ga Huso z dvema Bosancema v dveh mesecih postavi.

Človek se mora zamislit malo, kam smo kot družba prišli, da niti takim projektom in njihovim izvajalcem, projektantom in vsem ostalim, ne moremo podati dolžnega spoštovanja, ampak znamo samo pljuvati po njih.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.397
383
83
In kako bi ti umestil drugače antene mobilne telefonije v prostor? Ta me pa res zelo zanima.
Kar se tice gsm anten. V normalnih drzavah so v glavnem v mestih pripopane na fasadah objektov ,pobarvane v skladu z ozadjem, v naravi pa tudi nasraufane v glavnem na ze obstojece objekte.
Vsekakor je pozicija mobilnih anten umescena tudi z doktrino pameti uporabnikov. Manj pameti stolpi, vec pameti vec odajnih mest z manjso mocjo in vecja pokritost. Zgolj fizikalnih zakonitosti radiofrekvencnega pasu.

• Haha
Reactions: kalbo

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Pa tu gor so sami svjetski stručnjaci za vse. Od mosta, do prometa in vsega. Seveda se jim mudi in bodo znoreli, da ne morejo enega čeha pospravit s svojo mrcino, ko hitijo do svoje jahtr v Dubrovniku. Da ne govorim o komentatorjih, ki jim je ta most en pič… dim, ki ga Huso z dvema Bosancema v dveh mesecih postavi.

Človek se mora zamislit malo, kam smo kot družba prišli, da niti takim projektom in njihovim izvajalcem, projektantom in vsem ostalim, ne moremo podati dolžnega spoštovanja, ampak znamo samo pljuvati po njih.
Malo si zgrešil point. Ta most v svetovnem merilu res ni ne vem kaj. Takih mostov je nasvetu par sto ali par 1000. res da lahko veliko nam pomeni, hrvatom pa še več. Ni pa to nekaj kar smo na novo izumili in imamo samo mi ali oni in nihče drug. Je svojevrsten podvig, niti približno pa svetovnih razsežnosti. Most kot most. nekaj lažje lokalnem prebivalstvu in turizmu, hrčkovi politiki, pa končno združitev celega ozemlja ljepe njihove. Če ne bi evropa mosta plačala, bi pritiskali na bosno in bi jim še tist kubik morja vzeli, tako kot nam ozemlje. Pa to bi bosni vzeli, če ne bi blo vojne in po vojni ZN roko gor držal. Hrčki bi jih olupli ko banano.

Ta Neum hrčke peče bolj kot Joško Joras, Dragonja in cel arbitražni sporazum.

Nazadnje urejeno:
15. jan 2019
3.459
1.086
113

mudjel, da naredijo 2 pasovnico v letu 2022 in ne mislijo na prihodnost, da bo morda do Dubrovnika potrebna AC...

pa ki smo mi to pristali... na AC do Murske Sobote.

ja, Čeh bo sidral vožnjo, kot jo sidra pred tuneli od Krapine naprej, v špegl pa ne vidi

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
Čeh je sidral vožnjo na trajektu ki je vozil eno uro prek. Most pa prevoziš ko rečeš biskvit.
V Pločah sem pojedel tuno na žaru, dokler sem čakal trajekt. Sedaj to vse odpade pa še trajekta ni treba plačat.

15. jan 2019
3.459
1.086
113
na eto
Screenshot_2022-07-30-13-35-34-298_com.android.chrome.jpg

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Če bi ta most stal v srbiji...bi ga rdećkarji hvalili na vso moč...
Dejstvo.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.550
927
113
Gledam tole na Google Mapsu - a je samo na zemljevidu nova cesta zgolj do Prapratna ali dejansko manjka še tistih nekaj kilometrov odseka do obstoječe ceste?