Moj zadnji nakup

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Najs
smile-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Viper pravi:
Citat:
Uporabnik Rajc pravi:
90€

Pol pa naj še kdo reče da je recesija!
Pesda ZA pofukane špegle 90€ !
Slovenci imamo dost denarja samo jambrat je pa treba!

Kaj boš pol rekel za kadilce ki dajo toliko mesečno samo za čike?
Da ne govorim o kokainskih glavah ki dajo tut po 500 za robo.

90 za špegle ni dosti, služle mu bodo par let. Jaz sem si na ibeju naročil sedaj špegle za 178€, raje dam za špegle, pa 4x nebom
šel v klub (in res nebom šel) kot pa da spustim po grlu ta denar.
Se strinjam, pri teh zadevah je tako, da je cena enaka kvaliteti in v končni fazi ceneje skoz prideš, če enkrat več colaš kot da vsak let znova pocen kupuješ.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Se strinjam, pri teh zadevah je tako, da je cena enaka kvaliteti in v končni fazi ceneje skoz prideš, če enkrat več colaš kot da vsak let znova pocen kupuješ.

Žal ni nujno...
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Res je, odkar se praktično vsa športna roba izdeluje na Kitajskem, je cena zdaleč od povezave s kvaliteto. Zadnjič sem menjal gamaše Lowe Alpine, katerih šivi so bili tako tanki, da so se razparali po tretjem odpiranju ježka.

Tako da pogosto resno pomislim na varnost, ko vidim, da je tudi vsa plezalna in varovalna oprema ne glede na "proizvajalca" narejena na Kitajskem.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ni problem če je roba narejena na kitajskem, problem je če na police zaide par kontejnerjev dobrih ponaredkov, ki pa so
s povsem drugih materialov. Kok gledam zadeve po amazonu, ibeju, recimo naletim na dva produkta, eden 10 drugi 13e,
pa vidim da se en izdeluje recimo v .us drug pa čingi čongi, bom naročil slednjega za 13. včasih je to tut 20e razilke ampak
ne reskiram, ker frend je pred dnevi kupil novo kolmarco na cesti od enega sumljivega. Pridem na obisk, čekiram
novo jakno, res huda, to so 400e in več jakne, pravi da je dal 100.

Gledama v interšportu identično jakno, 438€, na oko res enaka, tut na otip je tu tu, ampak ko se poglobiš malo v zadevo,
greš šive gledat z 20cm, oblečeš eno in drugo, ti je prec jasno da je falšak, ampak to vrhunski, ni šanse da lahko na oko
rečeš katera je katera. Dobil pa zraven vse te kartončke, pa neke rezervne knofe, skratka kot s trgovine.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
No, jaz sem kupil rokavice za 70 EUR direktno pri uvozniku. Po 10 smučarskih dneh so se mi strgale na notranji strani od zapenjanja pancarjev.

Pri kolegici doma so imeli uvozništvo za O'neill in je nosila samo to robo, ker je bilo 'zastonj'. Ko ni več trgovine doma, 'teh precenjenih jajc ne kupi več'.

In tako naprej... Ni vse zlato kar ima zlatarsko ceno. Žal.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
rabim nasvet,.. mam čelado od scotta,..in tudi njihove očala,. samo znjimi ne vidim dobro ce ni sonca,.. ima kdo kaksne dobre izkusnje??

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
rabiš dvojna očala, ena imajo oznako s številko 2 tvoja pa verjetno s številko 3. Številka 3 so za sonce, številka 2 za meglo in oblačnost. Jaz imam zatemnjena alpina za sonce in rumena (2) alpina in oakley za meglo/oblačno.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Za slabše svetlobne pogoje rabiš očala z rumenimi, jantarnimi, zlatimi ali roza stekli. Najbolje pa je, da imaš dvojna očala, tako kot je Killah že napisal.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ma saj se večina lepo poklopi, vsaj jaz nisem imel takih težav, pa imam čelado iz hoferja. Pa tud poleti za bajk ko imam fullface čelado pašejo vsa ta motokross očala not - recimo tam imam pa prozorne Smith goggle.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dobro si nabavil, jaz sem zaenkrat po 6 smučarskih dneh (Francija) zadovoljen z njimi, pravzaprav vsak dan bolj, tam nekje v drugi polovici dneva bi si želel imeti že za pol številke manjše. Edino zjutraj rabim dobro uro smučanja, da se ogreje noga in primerno "pripravi" tudi pancar, potem je pa juhuhu.

Ampak cene se pa raje ne upam vprašat, sam sem jih v pričakovanju boljše zime precej verjetno kupil predrago.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Edino zjutraj rabim dobro uro smučanja, da se ogreje noga in primerno "pripravi" tudi pancar, potem je pa juhuhu.

Hint:

Obuj jih že pred zajtrkom, pomaga, ne sicer dost, pomaga pa. Jaz moje borderske obujem že zjutraj po tuširanju, čeprav
še kako uro negrem z bajte, na snegu pozabim da jih sploh imam gor in imam večje skrbi za premlevat, npr. kje bom pil naslednje pivo :D

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Edino zjutraj rabim dobro uro smučanja, da se ogreje noga in primerno "pripravi" tudi pancar, potem je pa juhuhu.

Hint:

Obuj jih že pred zajtrkom, pomaga, ne sicer dost, pomaga pa. Jaz moje borderske obujem že zjutraj po tuširanju, čeprav
še kako uro negrem z bajte, na snegu pozabim da jih sploh imam gor in imam večje skrbi za premlevat, npr. kje bom pil naslednje pivo :D

hysterical-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Hint:

hysterical-1.gif

No da te nebo zvilo, ker to bi bla pol tečna situacija, da bi bli na foromu brez tečnobe. Ok, pol pa si jih obuj, pa pojdi pod gondolo
na kavo pa stoj pri šanku. Bo šlo? Če aperši ni težko plesat v pancarjih 4 ure pijan, pol vrjetno tut v pancerjih hodit s kuhne v dnevno 3x nebo problem, ali?

Je pa res da buci so nekaj druga kot pancerji, ampak če veš kako zajebano boli pancer dok se noga ne vsede, pol veš da je ura nošnje malo.

Zdaj sem bil na trodnevnem tekmovanju in so pubeci bli obuti že pred varmapom kako uro. Vsakemu noga dela po svoje,
eni si nataknejo pancerje in takoj vozijo z njimi kot da bi si papuče obul, drugi pa imajo podplat občutlivejši. Meni sedaj
po 600km ki sem jih naredil letos, še vedno bolita oba podplata prvih 5-10 minut. Prvi "odneha" desen, pol pa čez par minut
še levi, in pol 5 ur ni niti najmanjše bolečine, edino ko v smreko skočim, takrat je malo tečno, ampak takrat boli vse drugo samo
podplati ne, čeprav bi si to takrat želel...

Sodelavec si je kupil superduper 370€ pancerje, mu je slikal nogo, ga dal na mašino, skratka prfekten pancer za njega. Bolečine
pa nenormalne. V prodajalni mu je rekel prodajalec naj si jih obuje dosti prej preden gre vozit. Zanimivo, bolečine so skor nične.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ah, pač nisi čakal na razprodaje. 40% off so bili (Intersport).
Kako se pa v bolj resnem mrazu obnesejo? Dovolj topli?
240 € so bili? Dobro sem jih preplačal
bonk.gif

Ah kaj hočeš, pač dva tanka bencina manj. Dobro, da zato prišparam na 500+ € fensi jaknah in hlačah povprečne kakovosti.
cheer.gif

Drugače so za moj pojem ti pancarji dovolj topli, čeprav hujšega mraza od -15°C zaenkrat v celodnevnem močnem snežnem metežu nisem sprobal. Je pravzaprav čisto vseeno, ali imaš tanke ali debele štumfe (z debelimi bolj tišči). Pa me v prste na nogi začne kar precej kmalu zebsti.

@malcomx:
Jaz sem skoraj običajno kako uro prej v pancarjih (priprava, ogrevanje 1, dvig s prvo sedežnico, ogrevanje 2), preden se spustim po prvem hribu, pa nič ne pomaga. Pri tako trdih in tesnih pancarjih je treba pač malo potrpeti do ogretja, vmes pa na ravninah in žičnicah razpenjati. Pancar kot sem videl se nekje po petih smučarskih dneh kar lepo uleže in je nato precej lažje.