Moj prehod iz Mobitela na Tušmobil

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Dvomim da se T2 gre karkoli na nasem trgu, T2 pomojem dela sam to da ima celoten paket v svojih storitvah in nic drugega.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik iGE pravi:
Citat:
Uporabnik iGE pravi:
Danes prenesel številko iz M na Tuš(brezmejni 1000),seveda brez aneksov. Poročam ko vklopijo.
sprasujem se.gif

Stroški 10€ vklop, 5€ prenos številke.
22.4. podpisal pogodbo, vklop pa bo šele 4.5.
bonk.gif

Imel si vikend in praznike vmes , zadeva ti je stekla nekje v torek, kar pomeni, da bi mogel imeti prenos 03.03., razen če si zadeve urejal popoldan oz. pri posredniku takrat se zna izgubiti en dan. Operater dajalec tel.št. ima 3 delovni dni čas za prenos tel.št.

Jaz sem včeraj spremenil svoj paket v multipaket ter podal prenos za dve tel.št. na ta paket, danes sem prejel sms, da bo prenos št. izveden 03.03.2011

Lp.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
V tem je problem. Če bi prenos številk v torek deloval bi imel prenos številke danes. Zakaj operaterji v torek niso na delovni dan prenašali številk pa vprašanje.
graf1.png

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
No, kljub praznikom se mi zdi kar dolga, je pa res bilu pri posredniku, ampak dopoldne.
Bomo videli kako bo z delovanjem omrežja.

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Pa se tale grafek kej posodablja al je pa pač zgolj neko zapečeno stanje na te dni.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Seveda... nekdo je izumil time machine in bo včeraj prenesel številko. To so "zapečeni" podatki za pretekle dni. Jutri bodo vidne številke za danes.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
zahvalite se izimobilu, ker je zajebu celo situacijo
smile-1.gif
brez njega bi bil prenos stevilk ze v 1 delovnem dnevu in ne v treh.

V nekaterih drzavah je prenos stevilk tudi 40 delovnih dni
smile-1.gif

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Evo, vklopljen.
Prenos podatkov - lokacija ista pri obeh operaterjih (Vrhnika)
* M(UMTS) dl: 2,55Mbps ul: 1,24Mbps
* Tuš(HSDPA) dl: 1,45Mbps ul: 0,55lMbps
Rezultat za moje potrebe o.k.

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
No, zgleda bom romal še na Simobil.
Priklopljen včeraj, sporočil o nedosegljivosti 3, prekinja prenos podatkov na UMTS, čeprav je signal poln.
Pomoči iz njivove strani nobene, češ da bodo preverili. Počakam do ponedeljka potem pa spet menjam operaterja.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Preden spet rines v nove vecje stroske, raje vzemi eno predplacnisko kartico in z njo en dan eksperimentiraj (dokler pac ne pokuris tistih par evrov dobroimetja).

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Preden spet rines v nove vecje stroske, raje vzemi eno predplacnisko kartico in z njo en dan eksperimentiraj (dokler pac ne pokuris tistih par evrov dobroimetja).
Simobil sem že uporabljal službeno par let nazaj. Tuš je bil test, ker je ponudba res "ugodna".
Sem pa prejel odgovor, da bodo preverili delovanje UMTS in me obvestili, ne pa tudi kdaj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Na slabse najbrz sicer niso sli v nekaj letih, a dvomim da si ti takrat pri njih preizkusal HSPA (za kar imam obcutek, da ti gre tukaj). Vsekakor prej probaj
smile-1.gif

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Na slabse najbrz sicer niso sli v nekaj letih, a dvomim da si ti takrat pri njih preizkusal HSPA (za kar imam obcutek, da ti gre tukaj). Vsekakor prej probaj
smile-1.gif
bom, za vsak slučaj

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik iGE pravi:
Priklopljen včeraj, sporočil o nedosegljivosti 3, prekinja prenos podatkov na UMTS, čeprav je signal poln.
Ravno to mi ni jasno... jaz imam Mobitelovo in Tušmobilovo kartico. In na zelo veliko lokacijah kaže za Tušmobil boljši ali celo "poln" signal. Ampak skoraj vedno so rezultati pri Mobitelu s slabšim signalom boljši rezultati. In pri Tušmobilu se čist prevečkrat zgodi, da ob "polnem" signalu prenos podatkov sploh ne dela oz. preklopi na edge. Slučajno oddajajo s preveliko močjo in imajo zato več motenj v signalu ali kaj bi lahko povzročalo take težave? Glede na to, kako kvalitetno omrežje naj bi imeli (kvaliteta kao ni ekvivalentno s pokritostjo), se take stvari ne bi smele dogajat.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:

Ravno to mi ni jasno... jaz imam Mobitelovo in Tušmobilovo kartico. In na zelo veliko lokacijah kaže za Tušmobil boljši ali celo "poln" signal. Ampak skoraj vedno so rezultati pri Mobitelu s slabšim signalom boljši rezultati. In pri Tušmobilu se čist prevečkrat zgodi, da ob "polnem" signalu prenos podatkov sploh ne dela oz. preklopi na edge. Slučajno oddajajo s preveliko močjo in imajo zato več motenj v signalu ali kaj bi lahko povzročalo take težave? Glede na to, kako kvalitetno omrežje naj bi imeli (kvaliteta kao ni ekvivalentno s pokritostjo), se take stvari ne bi smele dogajat.

Pa si preprican, da imas Tusmobilovo kartico ?
hysterical-1.gif

V Kranju se mi je ze parkrat zgodilo, da sicer MiFi najprej prikaze UMTS oz. HSxPA signal... potem, ko se pa povezem, pa skoci na 2G ... Pa nevem, ali je z mojo SIM kartico oz narocniskim razmerjem kaj narobe... ali pa je kaj drugega ...