Moj prehod iz Mobitela na Tušmobil

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Citat:
Uporabnik iGE pravi:
Priklopljen včeraj, sporočil o nedosegljivosti 3, prekinja prenos podatkov na UMTS, čeprav je signal poln.
Ravno to mi ni jasno... jaz imam Mobitelovo in Tušmobilovo kartico. In na zelo veliko lokacijah kaže za Tušmobil boljši ali celo "poln" signal. Ampak skoraj vedno so rezultati pri Mobitelu s slabšim signalom boljši rezultati. In pri Tušmobilu se čist prevečkrat zgodi, da ob "polnem" signalu prenos podatkov sploh ne dela oz. preklopi na edge. Slučajno oddajajo s preveliko močjo in imajo zato več motenj v signalu ali kaj bi lahko povzročalo take težave? Glede na to, kako kvalitetno omrežje naj bi imeli (kvaliteta kao ni ekvivalentno s pokritostjo), se take stvari ne bi smele dogajat.
Točno to se mi dogaja. Dvomim, da bom dobil kak odgovor na težave.
In njihov nasvet "dajte preklopit na samo GSM omrežje" si lahko nekam vtaknejo.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Kaj pa če daš na 3G/UMTS only? Sploh dela?
Opažam namreč ravno obratno. Da če dam zadeve ne 3G only, pa je jedva kaj signala na displeju, da celo dela. Dam na avtomatiko, pa jajca preklapljajo.

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Kaj pa če daš na 3G/UMTS only? Sploh dela?
Opažam namreč ravno obratno. Da če dam zadeve ne 3G only, pa je jedva kaj signala na displeju, da celo dela. Dam na avtomatiko, pa jajca preklapljajo.
Tudi ne, prekinja povezavo, potem pa rabi kakih 30sec ali več da se priklopi nazaj.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

še moje vprašanje po prvem računu po prehodu iz Mobitela na Tuš. Tuš nima možnosti blokiranja SMS sporočil za razne nagradne igre, kvize, itd, na to sploh nisem bil pozoren, se mi je zdelo samouveno, da kaj takega je. Na 070 700 700 pravijo, da bo tudi ta blokada, ampak tam verjetno na vse kar ne vejo, rečejo da bo. Ima kdo kake bolj točne informacije glede tega?

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Hja, ne se prijavljat na tovrstna jajca.
smile-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Gre za multipaket na katerem so tudi mladoletni otroci, tehnična blokada je edina zanesljiva opcija.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Če pa otroku ne znaš dopovedati kaj lahko in kaj ne....
bonk.gif
Moji hčeri niti na misel ne pride da bi se prijavljala v kake SMS klube in podobno.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Ja tile sms znajo bit včasih kr zoprni, še najhujš je ko pa pičiš čez mejo, potem pa se zadeva kr usuje in se ne neha, potem pa plačuješ vse te prenose in ostalo. Tko da to skenslat nujno, če ne bo hudič!

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Tisti SMS-i, ko prideš čez mejo te ponavadi samo pozdravijo in ne stanejo nič. Stanejo pa igre, kot so preverjanje lokacije prijatelja, zadeni iPhone, reši kviz in podobna sranja, ko se solidarno naročiš na tedenska obveščanja za 2,49 EUR in podobno. Kdor ne bere drobnega tiska, si je sam kriv. Je pa res, da ideja o storitvi blokade ni napačna in verjamem, da TM že dela kaj na tem.

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Evo, odgovor Tuša na moje prekinjanje podatkovne povezave je prezasedeno omrežje.
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik iGE pravi:
Evo, odgovor Tuša na moje prekinjanje podatkovne povezave je prezasedeno omrežje.
sprasujem se.gif

Na tvoji lokaciji. To pomeni v doglednem času si lahko nadejaš upgrade oz. povečanje pretoka na pipici
wink-1.gif

Lp.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
voice ima prednost pred dato, zato lahko pride ob prezasedenosti bazne postaje, do prekinjanja podatkovne povezave...

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
voice ima prednost pred dato, zato lahko pride ob prezasedenosti bazne postaje, do prekinjanja podatkovne povezave...
točno to. upam, da res updejtajo bazno, te prekinitve so moteče.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Pbutec a lahko malo pokomentiraš kakšne so zdaj tvoje izkušnje glede na to da bo zdaj že skoraj 6 mesecev od kar si pri Tušmobilu
Kako je s kvaliteto signala?
Ali prekinja med pogovori?
Prenos podatkov?
Kakšni so kaj stroški zaradi gostovanja v mobitelovem omrežju (popravil ker sem nejasno napisal)?

V naprej hvala za odgovore.

P.S.
Če ima kdo drug izkušnje na območju podravske regije se prav tako priporočam za mnenje.

Nazadnje urejeno:

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Na Tušu sem od 15.1.11, pred tem 12 let na Mobitelu. Najprej sem bil naročnik brezmejnih 1000, sedaj imam Multipaket 1000 s tremi simkami. Vzel sem 25% popust na naročnino in tako sedaj plačujem 14,xx€ in to je ves mesečni strošek (plus se par €€ gostovanja v tujini). V tem času nisem imel nobenih problemov na Tušu. Omrežje imam ročno nastavljeno na Tuš, pogovorov mi ne prekinja, dosegljiv sem vedno. Do sedaj sem moral samo v Malih Moravcih preklopit na Mobitel, ker Tuš tam nima signala. Na širšem območju MB, Lenart, Slov. Bistrica, Hoče, MS, ... prav nobenih problemov. Doma v Radvanju (MB) imam prenos podatkov 3,5mb dl, 1,5mb ul., izven mest je ponavadi samo EDGE, se pa nove bazne kar vklaplajo in je vedno boljše. Sem zadovoljen s prehodom na Tuš,, račun za GSM se mi je več kot prepolovil, kličem pa več kot prej. Lahko sam priporočam.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Tudi jaz sem z TMjem zadovoljen. Nimam nobenih problemov resnih problemov, edino ene parkrat se mi je zgodilo da me je na avtocesti LJ-MB prekinilo med pogovorom, ampak se zaradi tega ne sekiram. Vse mi super, še najbolj pomembno mi je pa to da so računi vsaj za polovico majnši in da se lahko brezksrbi pogovarjam, sem na netu in se ne sekiram ker vem, da bo na koncu meseca račun vedno isti. To se mi drugje ne bi zgodilo...

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Takle mamo. Super! Vsekakor se pa se trudijo... Letos bo se marsikaj novega...