Moj prehod iz Mobitela na Tušmobil

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Problem s signalom imam v stanovanju, zunaj je OK. Dobro razen, ko grem v Mercator Štepanjsko, mi HTC preklopi v roaming.

Če Tuševci res preverjajo signal na mikrolokaciji, grejo lahko torej poskusit v Mercator. Domov jih zaenkrat še nebi vabil.
priden.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Zdaj če bi bila trgovina Tuš, bi še mogoče šli, glede na to da pa je Mercator...

Šala mala.

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Pozdravljeni,

pozorno sem si prebral celotno temo, ker se nakako nagibam, da bi naročniško razmerje prenesel na Tušmobil.
Trenutno sem še pri konkurenci, vendar pa po prebranem težko presodim ali se mi poleg ugodne cene naročniških
paketov splača preiti k drugemu operaterju - torej Tušmobilu.

Omenili ste veliko prednosti, kar nekaj uporabnikov pa se je zelo pritoževalo.
Če bi že vzel paket pri Tušu, bi rad ostal pri plačevanju zneska, ki je naveden kot cena naročnine, brez kakšnih dodatnih (nenačrtovanih) stroškov.
ne-ne-1.gif

Je torej res finta samo v tem, da imaš ročno nastavitev omrežja in izklopljen "roaming" za Mobitel (podatki + pogovori in SMS, MMS)?

Najlepša hvala že vnaprej za odgovore...
smile-1.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Podatkovni roaming v Mobitelu se da na izi z eno SMS kodo izklopit, to se VSEKAKOR priporoča.
Klici pa veljajo pa tudi kadar si na Mobitel signalu, sam daljši intervali so.

Pol pa ostane sam še SMS, tukaj pa pač požreš tistih 10centov, če si slučajno na Mobitel signalu, tak bom jaz naredil(danes me preklopijo) Lahko pa seveda v celoti greš ročno na Tuš in ne uporabljaš roaminga, če je teh 10 centov bavbav, jaz imam vseeno raje opcijo roaminga, če grem na izlet v kako kočo v gore:) Razen izletov se pa itak ne gibljem nikjer, kjer ne bi bilo signala(velja za večino slovencev)

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Poleg tega da Tušmobil non stop nadgrajuje omrežje in tistih črnih točk skoraj da ni več.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Se strinjam, razlika se iz meseca v mesec izboljšuje. Recimo samo lokacija LJ - MB po avtocesti, tukaj so bile nazaj velike težave saj te je med pogovori večkrat ven vrglo, tega sedaj skoraj da ni več, mogoče lahko obstaja še kaka točka, kjer te lahko med pogovorom preseneti. Mene sicer sedaj v zadnjih nekaj furah ni. Ker sem veliko naokrog lahko rečem, da so tudi ostale lokacije vedno boljše, kar je samo pozitivno. Na tem omrežju so pa v zadnjem času na Tušmobilu naredili zelo veliko. Razlike so očitne!

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Hm, zdej sm na tušu slab teden. Pa sem recimo našel že dve lokaciji, kjer je Mobitel imel preslab signal za internet, oziroma še klical si komi, če si bil za več zidovi, Tuš pa dela z čisto solidno hitrim internetom:)

Pa še to, na Tušmobilu mi porabi FUL manj baterija na 3G. Pač ni razlike, ali mam 2G, ali 3G, medtem ko na Mobitelu sem moral zaradi betarije imeti na 2G. Lahko, da je SGS2 tisti, ki ima to, ampak sem sprobal že veliko mobitelov na Mobitelu prej, pa sem na vseh moral 2G uporablat. Fast Dormancy je ta, ki špara betarijo na 3G, če ga izklopim na SGS2, potem je isti problem, kot pri Mobitelu prej. Je pa res, da nikoli nisem utgnil sprobat 3G z SGS2 na Mobitelu, če kdo ima naj sproba:)

Tak da sem res pozitivno presenečen, sem mislil, da bo kakea stvar slabša, al pa da bo približno enako, zdej pa zaenkrat mi deluje, kot da je Tušmobilovo omrežje bolše haha. No pokritost je v splošnem manjša pravjo podatki, ampak tale z 3G je pa zlata vredna stvar:)

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če imaš ročno nastavljeno omrežje, ni strahu da bi karkoli šlo prek roaminga. V kolikor vzameš paket Vesolje, pa si že tako moraš ročno nastaviti domače omrežje. Če pa slučajno zaideš na območje brez signala in nujno moraš koga poklicati ali sprejeti kakšen klic, boš pač preklopil na avtomatično iskanje omrežja in žrtvoval nekaj centov.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Enkrat v začetku lanskega leta se mi je zgodilo, da sem bil na območju, kjer ni bilo signala, pa sem rabil opraviti klic. Vem, da so mi ga takrat posebej zaračunali in ni šlo iz kvote 210 minut., bil je pa klic v drugo omrežje (Simobilov naročnik). Če je tako, potem so me po krivem olupili. No, ja, niso me ravno olupili, ker je bil kratek klic. V takih primerih se ti najbrž niti ne splača reklamirati, ker te to pride dražje (čas, pošta...). So se mi pa v začetku mojega prehoda dogajale še večje kozlarije. Zaračunavali so mi roaming, ko sploh nisem bil v nacionalnem roamingu in to samo za določene komunikacije. Takrat je bilo par evrov, kar sem reklamiral in so mi upoštevali. Sedaj že lep čas vse špila kot mora.

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Nekateri telefoni (kak samsung) znajo preklopiti tudi če imaš na manual izbiro omrežja.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Pri Nokia N900 to ni mogoče.
tongue-1.gif
Ko je ročno, je ročno in če hočeš na avtomatično moraš iti v nastavitve. Kadar ostaneš brez signala, dobiš sporočilo, a je to vse. Ni tako kot pri npr. Symbianu, da se ti takoj ponudi možnost izbire omrežja. To je po eni strani slabost, a se navadiš. Pač je potrebno narediti 1-2 klika več, da zamenjaš omrežje.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
pri paketu vesolje imaš na voljo 210min za klice na ostala omrežja iz TM in mobitelovega omrežja (v TM omrežju je 30/30, v @m pa 60/60).

jebote

Zelenc'
23. sep 2011
18
0
1
Ta mesec mi že vseskozi na TM dela Edge (gprs) samo vsake 5 minut na 24 ur (prej je delal bp vseskozi) - beri malodane nikoli (telefon javi "no gateway reply" ).
(umts dela bp, samo mi ni všeč ker preveč kuri baterijo).
Območje Brežice.

Imaš še kdo take izkušnje ?

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Prenos podatkov se izvaja le ko ti želiš, oziroma ko to zahteva aplikacija. Torej bo potrebno malo bolj jasno postaviti vprašanje in napisati kateri telefon uporabljaš.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Presneto pravi:
(umts dela bp, samo mi ni všeč ker preveč kuri baterijo).
Območje Brežice.
V Brežicah in Krškem ima Tušmobil le UMTS 2100. Zato ti "kuri" baterijo. Edino pri Krškem naenem območju se je mogoče preklopiti na UMTS 900 (bazna 15-20 km stran).

V Brežicah v centru se bo postavila nova bazna postaja (Cesta prvih borcev 24). Plus Tušmobil povečuje kapacitete trenutno.