Moj prehod iz Mobitela na Tušmobil

DreamDesign01

Zelenc'
5. mar 2011
4
0
1
www.dreamdesign.si
Citat:
Uporabnik Artist pravi:
Od kod tebi podatek o enakih tržnih deležih???? Mobitel ima ca 1,2 mio uporabnikov, Simobil cca 600.000 in Tušmobil ca 200.000. Sicer bi bilo lepo, da bi bili vsaj približno enako močni, vendar tega ni pričakovati. In bojim se, da bo Tušmobil dejansko odstreljen. Problem je pač v tem, ker je prišel tretji (Vega) in kot tak dobil manši delež, fiksni stroški pa so ne glede na delež precej primerljivi. Slovenija je majhna... enostavno ni prostora za tri enakovredne operaterje.

nahrung002.gif
Slovenija je dovolj močna za 3,2 mobilne operaterje (moje mnenje). če je Si.mobil s večjim številom uporabnikom, večjo izgubo prvih let sedaj dela s dobičkom. Tušmobil bo imel izgubo vse do takrat, dokler ne dokonča omrežja.

Tele 2 hrvaška deluje s dobičkom s le 10% tržnega deleža. začel je kot 3. operater leta 2006. Na tistem območju kjer postavi svoje bazne takoj izklopi T-mobilov nacionalni roaming.

Tušmobil po ukinitvi vseh ugodnosti na m@ roamingu je drugi mesec (avgust 2010) posloval s pozitivnim mesečnim EBITDA.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Problem je le, da Slovenija ima:
4 operaterje
- Mobitel
- Simobil
- Tušmobil
- T-2

In še dva ponudnika mobilnih storitev:
- Debitel
- Izimobil

6 igralcev na slovenskem trgu ne more preživet. Trije morda, več na dolgi rok ne. Na obdobje 15 in več let, pa bodo itak preživeli samo tisti, ki so igralci na trgu EU, torej ima trenutno najvišje šanse za preživetje Simobil, kot del grupe Telekom Austria. Mobitel se spreminja iz družinske srebrnine nekam v smeri družinske rje, drugo, kot so Tuš in T-2 so marginalci, ki bodo šli bodisi cugrund, bodisi se bodo pustili prevzet preden gredo cugrund. Debitel sicer sugeriran na multinacionalko, vendar so v ozadju zgolj "vrhunski slovenski kadri" v skladu z nacionalnim interesom, enako Izimobil, ki ga baje iz ozadja vodi ex direktor Mobitela.

Pa smo tam ...

DreamDesign01

Zelenc'
5. mar 2011
4
0
1
www.dreamdesign.si
Debitel ni več v rokah multinacionalke in je v rokah ACH (96%). Debitel s 4% trga ima dobiček okoli 1.000.000 EUR/leto. Izimobil s 2,5% trga je deluje pozitivno (razen prejšnje leto)

Tušmobil bo verjetno kupil strateški partner (še letos). Mislim, da bo Mirko obdržal v Tušmobilu 25% +1 delnico.

Kdor ima frekvenco 900 Mhz bo ostal na trgu + navidezni operaterji.

Če Tušmobila ne bi bilo bi imel Si.mobil za 30% tržni delež vsaj 50 mio EUR, ne pa samo "22 mio EUR" dobička. Dokler m@ in s! mu ne dopustita, da bi nabiral uporabnika bodo pač prihodki m@ in s! pač manjšaji in dobički manjši za več kot polovico.

Nazadnje urejeno:

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Res je, Mobitel in SImobil se greta cenovno vojno z Tušmobilom in bi imela enaki dobiček, če se te vojne ne bi šla in bi pustila Tušmobilu tržni delež, vendar na dolgi rok špekulirata, da mogoče Tušu ne rata, zato to delata. Prostora za 3 operaterje(take z lastnim omrežjem, ostali ne štejejo, T-2 tut komaj šteješ, ko ima samo par anten v LJ) je kjerkoli, velikost države nima veze, ker gre samo za gostoto. Tušmobil z prenehanjem gradnje lahko že zdaj dela dobiček, ampak tako majhen da bi odplačeval naložbo tudi 20 let, zatorej se mu bolj izplača iti v nabiranje tržnega deleža, da pride do tam 20%,pol pa cene dvignit.

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Vprašanje za uporabnike Tušmobila; koliko minut porabite na mesec za pogovore, ko niste v tuš
omrežju?

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik iGE pravi:
Vprašanje za uporabnike Tušmobila; koliko minut porabite na mesec za pogovore, ko niste v tuš
omrežju?

povprečje zadnjih treh mesecev ..... med 5 in 20 .... ni omembe vredno...

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Citat:
Uporabnik iGE pravi:
omrežju?

povprečje zadnjih treh mesecev ..... med 5 in 20 .... ni omembe vredno...

Hvala. Imam namen prenesti številko, bom testiral kak mesec, da vidim zanesljivost.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik iGE pravi:
omrežju?

Jst za sebe lahko rečem nič ne porabim..vse porabim v omrežju Tušmobil..oz. v lastnem omrežju..
wink-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Jaz tudi v lastnem omrežju (nobene storitve ne koristim v Mobitel omrežju, saj imam vedno na voljo TM signal, kjerkoli sem do sedaj bil).

Ročno nastavljeno na TM, ter blokiran prenos podatkov pri Mobitelu (za vsak slučaj).
SIM-ko lahko kupiš za 3,99 EUR v vsaki Tuš trgovini, posredniku, MMC, trafiki ipd.

Nazadnje urejeno:

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Jaz sem na Tušmobilu 4 mesece, v tem času nisem bila nič na Mobitelovem omrežju. Pa sem doma v enih "rovtah" in sem kar dosti na poti
smile-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Moram reči, da ima tušmobil zadovoljivo pokritost GSM in UMTS900 signala. Ampak jaz jih uporabljam samo za prenos podatkov, tako da kvaliteto govornih storitev težko komentiram (nekateri se recimo pritožujejo, da med vožnjo na AC prekinja, ipd... do tega bi lahko prihajalo, če so bazne ob avtocesti postavljene preveč na redko).

Lahko pa povem moja opažanja v zvezi s prenosom podatkov. Čudno mi je recimo to, da velikokrat pokaže pri Tušmobilu več "črtic" (na isti napravi) kot pri Mobitelu (kao močnejši signal). Ampak tudi nemalokrat se je zgodilo, da kljub temu večjemu številu črtic (če ne celo maksimalnemu) hitrost prenosa ni dohajala tiste pri Mobitelu (ali v določenih situacijah sploh ni delal prenos podatkov... kljub kao "polnemu" signalu). Če je to tista "kvaliteta omrežja", ki se ne meri glede na pokritost, potem res ne vem, zakaj Tušmobil tako hvalijo. Ampak na splošno se mi zdi za to ceno OK (ker konkurenca ni toliko boljša kot je dražja).

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
kupi prvo prepaid sim-ko da stestiraš zadevo...

bi jo že, samo ne bi bi bila kaj dosti testirana. rabim svojo številko 24/7 in bi rad videl pri dejanski uporabi.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Ne podpisuj aneksov. Ko boš ugotovil, da v tvojem primeru ko rabiš telefon 24/7 ni zanesljivo omrežje bo lažje prenesti številko nazaj.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Citat:
Uporabnik roseanne pravi:
Jaz sem na Tušmobilu 4 mesece, v tem času nisem bila nič na Mobitelovem omrežju. Pa sem doma v enih "rovtah" in sem kar dosti na poti
smile-1.gif

Statistično gledano je ta podatek irelevanten.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
Citat:
Uporabnik roseanne pravi:
smile-1.gif

Statistično gledano je ta podatek irelevanten.

Hja, če se upošteva statistika od leta 2007-2009 bo še držala tvoja navedba, od leta 2010 predvsem druge polovice - 2011, pa je statistični vzorec tak, da ga ne gre več resno jemati v izračun
wink-1.gif

Lp.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
KSZ.

Da ne zasmetim teme "Kaj je novega pri Tušmobilu" bom tukaj zastavil vprašanje:

1. Če vzamem paket Brezmejni 200 + 5GB internet - ali se prenos podatkov najprej črpa iz brezmejnih 200 in šele ko zmanjka enot korisiti 5 GB ali pa se ves podatkovni promet korisiti iz 5GB?
2. Ali se na podjetje lahko vzame paket BREZ + 5 GB internet? Nekje sem videl, da se da.
3. Ali je za menjavo paketov nujno obiskati poslovalnico?
4. Če vzamem Brezmejni X multipaket in npr. 4 SIMke, koliko telefonov lahko vzamem na aneks?
5. Če na podjetje vzamem npr. 3 naročnine, ali lahko dobim skupen račun?

Toliko zaenkrat.
nahrung002.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
dodatni paket 5GB ne obstaja, je samo 1GB:
1. dodatni paket 1GB ne moreš vezati na brezmejne pakete
2. da lahko vzameš tudi paket BREZ+1GB dodatni paket
3. da
4. vsaka msisdn svoj telefon/aneks, dokler ne zapolneš ugodnosti 540€. Poglej na http://www.tusmobil.si/paketi/multipaketi.html in izberi telefone ter ugodnost, ki jo želiš za vsak telefon posebej... večja ugodnost cenejši aparat
wink-1.gif

5. v multipaketu je tako ali tako skupen račun; tudi pri vseh ostalih paketih imaš lahko skupen račun

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Danes prenesel številko iz M na Tuš(brezmejni 1000),seveda brez aneksov. Poročam ko vklopijo.
sprasujem se.gif

Stroški 10€ vklop, 5€ prenos številke.

Nazadnje urejeno:

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Citat:
Uporabnik iGE pravi:
Danes prenesel številko iz M na Tuš(brezmejni 1000),seveda brez aneksov. Poročam ko vklopijo.
sprasujem se.gif

Stroški 10€ vklop, 5€ prenos številke.
22.4. podpisal pogodbo, vklop pa bo šele 4.5.
bonk.gif