Mobitel - sprememba intervala: 300% podražitev ali

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
KSZ

Lahko nekdo od prikoritnikov napiše na kolikšen interval se že računajo interkonekcije?
Še vedno čakam. Saj se lahko opogumi kdo od konkurence.

PS: Na mobitelu so izbrali pravi za spremembe, večina jih bo predvidevala,
da so za morebitni večji račun krivi prazniki.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Prazniki dejansko so vzrok za višji račun. Je pa seveda vsega kriv Mobitel, ker sploh omogoča telefoniranje, pošiljanje sporočil in browsanje po netu. Grdi, grdi!

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Za 6x?

Pa ti sploh veš kaj govoriš? Se pravi imaš novembrski račun 60€, decembrski bo pa 360€? C'mon
stupid-1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Zame se je mobitel podražil za okoli 6x

Tušmobil here I come :p

Bodimo no resni... lahko zaupaš računico za to trditvijo? tudi če so vsi tvoji klici dolgi 5 sekund ne prideš do tega večkratnika.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Če ostanem na mobitelu se mi je podražilo za 4x

Če grem na tušmobil pa me bo prišlo 6x ceneje kot na mobitelu.

Malo nerodno napisano vem.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Aha. Torej imaš vse klice krajše kot 15s. Vsi operaterji komaj čakajo takšne uporabnike.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
pri mojem računu ni niti1% takih klicev in res ne vem o kakšni komunikaciji tukaj govorite - signallizacija?
tudi kolega, ki je bolj varčen s pogovori ima klice okrog 30 s, tako izhodne kot dohodne da se razumemo.

l.p. b

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Aha. Torej imaš vse klice krajše kot 15s. Vsi operaterji komaj čakajo takšne uporabnike.

Če hočem s kom konferenco met grem osebno tja.
15 sec je zame že dolgo
smile-1.gif

Lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Če hočem s kom konferenco met grem osebno tja.
15 sec je zame že dolgo
smile-1.gif

Ce cenejse te bo prislo, ce se priucis katerega od popularnih kodirnih sistemov in ga implementiras z zvonjenjem telefona - trije kratki za S, trije dolgi za O itd. Kako zelo ugodno, pa se konference ne bo treba imeti z drugo stranjo. Prihranil bos kupe denarja (100% od stroskov klicev, torej vse tri evre
shocked-1.gif
).

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Ah kaj to, predlagam da le ostaneš pri m@ in uporabljaš push to talk. Vse kar si želiš: zastonj - kratko - jedrnato - pa še konferenco se lahko greš.

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Ko smo ravno pri push to talk - kako se točno uporablja?

Sicer sem že slišala za to, sam se mi zdi nerodno za uporabljat. Ampak mogoče pa samo ne poznam dovolj.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Princip delovanja je kot pri walkie talkie-ju. Torej pritisneš tipko, jo držiš in poveš kar misliš, medtem ko te ostali ki so pridruženi v kanalu slišijo. Ima svoje prednosti in slabosti, definitivno pa reč ni za spregledat.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Če ostanem na mobitelu se mi je podražilo za 4x

Če grem na tušmobil pa me bo prišlo 6x ceneje kot na mobitelu.

Malo nerodno napisano vem.

Aha. Novembrski račun je torej 60€, decembrski bo pa 240€. A dejansko misliš, da ti to kdo verjame?
pozdrav.gif

Alisha

Pripravnik
8. nov 2007
36
0
6
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ma, brez veze sploh kaj razlagat. Vsak ima svoje stališče, povedano je bilo že vse mogoče. Jaz ne bom več tratil časa s parimi ljudmi, ki imajo nerealna pričakovanja in z drugimi, ki na vse odgovarjajo s cinizmom v stilu nekajminutnega intervala.

PS. tudi meni ni všeč stalna dražitev pogonskih goriv. In kaj? Še naprej kupujem bencin. Tu pa se ukvarjamo z relativno minornimi spremembami v panogi, ki je ena redkih z upadom cen v zadnjih letih, v panogi, ki stalno uvaja novosti, investira in daje uporabnikom več za njihov denar.

Amen!
smile-1.gif

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Alisha: ne se zdaj jokat nad tem. Kar se podražitev nasploh tiče, mislim da je primerneje za kakšno drugo temo, Mobitel pa pač s spremembo intervala nagrajuje "zahtevnejše" uporabike, kaznuje pa "izkoriščevalce".

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Princip delovanja je kot pri walkie talkie-ju. Torej pritisneš tipko, jo držiš in poveš kar misliš, medtem ko te ostali ki so pridruženi v kanalu slišijo. Ima svoje prednosti in slabosti, definitivno pa reč ni za spregledat.

ali funkcijo push-to-talk podpirajo samo nokia telefoni?
confused-1.gif

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
KSZ

Lahko nekdo od prikoritnikov napiše na kolikšen interval se že računajo interkonekcije?
Še vedno čakam. Saj se lahko opogumi kdo od konkurence.

PS: Na mobitelu so izbrali pravi za spremembe, večina jih bo predvidevala,
da so za morebitni večji račun krivi prazniki.

Interkonekcije se zaračunavajo na minuto, interval je seveda sekundni. Torej suma sekund v nekem obdobju podeljeno s 60, zaokroženo na celo cifro. Meritve na obeh straneh se seveda preverita in če ne odstopata več kot par %, je to to, če ne pa mud fight.
smile-1.gif