Mobitel - sprememba intervala: 300% podražitev ali

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Sej ni poanta zastonjkarjev. Moj mesecni telefonski racun znasa vsak mesec okrog 80 €, tako da verjetno ne spadam v to kategorijo. Ali pac?
smile-1.gif

Pri 5 min in 5 sekundah (112 SIT cca), bos "prisparal" 3,7 SIT, kar je roughly 3%
smile-1.gif

Pri VSEH klicih do 30 sekund (in verjamem, da tudi teh ni malo), bos pa placal namesto 11 bivsih SIT, 22 SIT, kar je 100% vec
wink-1.gif

V SIT pisem zato, ker so take majcene stevilke bolje razumljive
smile-1.gif

monaco: kapitalizem je to, da se lahko uporabnik odloci za storitev in da ponudniki med seboj tekmujejo s ponudbami in pritegovanjem strank. Ne pa da vsi ponudniki v istem dnevu dvignejo cene minute pogovora za X % z raznimi kartelskimi dogovori pod mizo, kot se je to dogajalo v preteklosti in kot se (vsaj moje mnenje je tako) dogaja se danes.

Skoraj gotovo bo tudi Si.Mobil kmalu presel na tak interval s seveda nerazumnim in neutemeljenim PR obvestilom v smislu "poenotenja", "preglednosti", "XY".

XY = zmisli si se kaksno neumnost, vsaka zadene
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Mobitel se želi znebiti par zastonjkarjev, zato ne verjamem, da bodo sledili tudi drugi. Zame je M@ car, ker je nazaj uvedel sekundni interval za vse vsebinske klice (vsaj minuta, če ne tri), ker teh največ uporabljam.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
zanimivo, da so tisti, ki se zgovarjajo manj označeni za zastonjkarje. Upam, da boste vi, veliki uporabniki tiho takrat, ko bodo ukinili minutni interval in ga spremenili v urnega. Pač prva ura se vedno plača, nato pa počasi po minutko naprej. Itaq se bodo znebili samo nekaj ljudi, ki se zgovarjajo po nekaj minut.
bonk.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Seveda da tisti, ki povprečno govorimo nad minuto, podpiramo nov interval. Prejšnji mesec nisem imel nobenega klica krajšega od treh minut recimo.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
Mobitel se želi znebiti par zastonjkarjev, zato ne verjamem, da bodo sledili tudi drugi. Zame je M@ car, ker je nazaj uvedel sekundni interval za vse vsebinske klice (vsaj minuta, če ne tri), ker teh največ uporabljam.

Zastojnkar nisem ker ima moja firma več naročniških razmerij z mobitelom . Sem pa človek konstruktivne debate ko kličem za koordinacijo in navodila povem v 30 sekundah in gotovo. Nisem človek z tako imenovano govorno drisko da blebetam 10 ali 20 minut po telefonih. Če imam s kom govorit 10 minut ali več se osebno s njim srečam nekje.

Malo loči med zastojnkarji in ljudi ki so konstruktivni . Zastojnkar je za mene nekdo ki ima mobi in ko kliče pusti signal ter čaka da se ga nazaj poklice.

Ta uvedva prve polne minute je čisto kapitalistična ureditev za to da še bolj polnijo svoje zepe. Vedno bi mogu bit sekundni interval in konec debate. Tudi avto porabi tolko bencina kolko prevozim. In tudi telefon bi mogu porabit tolko impulzov kolko jih porabim.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Moral bi, moral bi ono, moral bi tretje. Pa ni tako, simpl. Ne pri nas, ne v tujini.
Kaj boš zdaj? Prenehal telefonirati?
Sistem je zasnovan tako, da operater ne zasluži manj. Večji prihodek pri krajših klicih se prilije v malce manjši pri daljših. Ja, je kapitalizem. In? Vsi imajo polna usta komentarjev, da se operater ne obnaša tržno in ne vem kaj še vse. Očitno se obnaša in to čedalje bolj. Ko bo enkrat v tuji lasti pa bo obnašanje še bolj izrazito tržno in tedaj se bo uporabnike tudi v zelo konkretni obliki segmentiralo na zares dobičkonosne in manj donosne. Morda tudi s cenejšimi telefoni za one, ki zapravijo več. Kaj bo potem? Kmečki punt?

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Malo loči med zastojnkarji in ljudi ki so konstruktivni . Zastojnkar je za mene nekdo ki ima mobi in ko kliče pusti signal ter čaka da se ga nazaj poklice.

Nimam nobenih problemov z ločevanjem teh dveh pojmov, Mobitelu pa je prav vseeno, če si zastonjkar ali kot se ti pohvališ - konstruktiven (v resnici je boljši izraz jedrnat, besedo konstruktiven uporabljamo bolj v smislu konstruktivne kritike, ki pripomore k boljši končni rešitvi).

Za Mobitel je pomembno, da malo govoriš in od tebe nimajo pretirano haska, zato te marajo manj kot ostale, ki govorijo dosti, pa če blebetajo ali se pač pogovarjajo o čem, kar se na kratko ne da povedati.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
... In naslednja sprememba intervala, čez leto, mogoče dve - minutni interval za vse, neglede na dolžino. Jasno, da zaradi lažjega in uporabnikom bolj razumljivega obračunavanja. Ker ste tako želeli, vam na ljubo. A ni imel Telekom, opa, PTT, včasih 3 minutni interval?

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Zakaj pa taksiju plačaš štartnino, kljub temu da si se samo vsedel v avto in dejansko še nič peljal?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ma, brez veze sploh kaj razlagat. Vsak ima svoje stališče, povedano je bilo že vse mogoče. Jaz ne bom več tratil časa s parimi ljudmi, ki imajo nerealna pričakovanja in z drugimi, ki na vse odgovarjajo s cinizmom v stilu nekajminutnega intervala.

PS. tudi meni ni všeč stalna dražitev pogonskih goriv. In kaj? Še naprej kupujem bencin. Tu pa se ukvarjamo z relativno minornimi spremembami v panogi, ki je ena redkih z upadom cen v zadnjih letih, v panogi, ki stalno uvaja novosti, investira in daje uporabnikom več za njihov denar.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Danes je lep dan. Sonce sije in moj mobilnik je poln. Na njem bom videl vsaj 40 minut.
Aja, to je tema o intervalu....s tem se več ne ukvarjam. Moje stališče je zapisano v dosedanjih objavah.
Čao!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik xXx pravi:

Tudi avto porabi tolko bencina kolko prevozim.

Da ... in ko ga vzges, tudi izpljune precej bencina, brez da bi se kamorkoli premaknil in dokler ni ogret, pokuri vec kot po nekaj km - tako pac je, pa se ne pritozujes glede tega
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Zanimivo, kako se da čutiti, kdo je poslovno - družinsko - alikakodrugače povezan in navezan na določenega operaterja. Razumem, da se firme - tudi gsm operaterji, bolj trudijo ohraniti ali povečati profit, kot pa ponujati ugodnosti. Ampak tega kot uporabnik jasno ne bom nikjer podpiral, ker me to vedno najprej udari po žepu (nisem eden tistih redkih na začetku omenjenih). Vse spremembe intervala so prilkrita podražitev, razen tiste, ko je Mobitel ob prihodu Simobila prešel na sekundni takt. Nato pa je šlo postopova vse na slabše. Prepričan sem, da ta sprememba tudi ni zadnja.
Pa še glede upada cen. Predvsem pri Mobitelu so bile cene storitev močno precenjene. Tako, da je ta "pocenitev" le normaliziranje cen, pa še to se ne bi zgodilo, če ne bi bilo konkurence.
cheer.gif
Ja, lepo je, da je sonček, baterijo imam pa na pol prazno. Hvala bogu, da je petek.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Tudi avto porabi tolko bencina kolko prevozim.

Da ... in ko ga vzges, tudi izpljune precej bencina, brez da bi se kamorkoli premaknil in dokler ni ogret, pokuri vec kot po nekaj km - tako pac je, pa se ne pritozujes glede tega
smile-1.gif

Povsem neprimerna primerjava. Ta "avto" se ni pred 1.12. prav nič ogreval in pluval bencin, res pa da je malo poskakoval.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Alioth pravi:
Povsem neprimerna primerjava. Ta "avto" se ni pred 1.12. prav nič ogreval in pluval bencin, res pa da je malo poskakoval.

Nisem se je jaz izmislil
smile-1.gif
Se mi pa zdi bolj logicno, da je strosek klica sestavljen iz fiksnega in variabilnega dela, kot pa samo iz variabilnega; kako temu reces, mi je pa vseeno ... zaradi mene je lahko to tudi cela prva minuita, v kateri je zakamufliran tisti fiksni del. Operater ne bo propadel zaradi tega.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Jeb...... vas zastonjkarji, da pa računate tudi v tujino začetni minutni interval je pa ?==&/%$%$#""$#$%/(&()/=) svinjarija.
crazy1.gif

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Alioth pravi:

Nisem se je jaz izmislil
smile-1.gif
Se mi pa zdi bolj logicno, da je strosek klica sestavljen iz fiksnega in variabilnega dela, kot pa samo iz variabilnega; kako temu reces, mi je pa vseeno ... zaradi mene je lahko to tudi cela prva minuita, v kateri je zakamufliran tisti fiksni del. Operater ne bo propadel zaradi tega.

Meni pa je bolj logično, da je tisti "fiksni del" naročnina, variabilni pa uporabljene storitve in to pravično zaračunane. Pri prepaidu pa naj bo fiksni del vnaprej naložen denar - kredit.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne more biti fiksni del cene klica narocnina, ker nimajo vsi uporabniki enakega stevila klicev ... Ti mesas ene branjevske pojme z ekonomskimi.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
KSZ

Lahko nekdo od prikoritnikov napiše na kolikšen interval se že računajo interkonekcije?