Mobitel - sprememba intervala: 300% podražitev ali

TsaiLun

Zelenc'
1. sep 2007
5
0
1
Mogoče bi lahko tukaj uporabniki približno ugotovili, koliko bomo spet več plačali ubogemu M@, ki verjetno komaj životari. Torej za začetek sem pogledal (no sem malo tudi računal) izpisek prejšnega meseca in ne presenečen ugotovil:
do 4 s 1%
do 15 s 13%
do 30 s 12%
do 45 s 15%
do 60 s 12%
nad 1 min 49%

skratka, kot je že napisal Matko, zato da bom pri malo manj kot polovici mogoče dobil 19% popust (saj če se mi npr. namesto 1:15 sedaj računa 1:14 ni to nikakršen popust) bom pri 40% klicev plačal res med 300 do 100% več.
Da ne dolgovezim
rolleyes-1.gif
, če je povprečje pri ostalih uporabnikih vsaj približno podobno bo mobitel z enostavno potezo zaslužil kar lepe dodatne miljončke, seveda na naš račun in predvsem zelo potuhnjeno
lp

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Zdaj bi še moral v mobitelov center it da bi se lahko na spletno stran prijavil ?????

Kaj ne morejo narediti da bi ti na telefon poslali to fr****** geslo

Lenuhi nesposobni.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Gre za dokaj občutljive podatke in se mi ne zdi nič narobe, če je tako kot je. Sicer pa lahko greš v center in si urediš osebni certifikat - mogoče bo potem šlo prek telefona (vsaj limit za moneto se da spreminjat na takšen način).

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Če imaš kakšen drug certifikat, lahko tistega uporabiš. Samo še vseeno moraš naročiti Elektronski razčlenjeni račun. Če ti je pa pretežko pa pač ne potrebuješ tega.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Pa mislis, da mi je mar stalisce operaterja? Jaz v tej temi gledam na zadevo izkljucno kot uporabnik.
smile-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
Matko, imam obuček da delaš v PR kakega Mobitelovega konkurenta.
wink-1.gif

Katerega?
Simobila, s 15 sekundnim intervalom? V praksi to pomeni, da je vsak pogovor povprečno dražji za znesek 7. sekund. (a pozor: Halo ima 30 sekundni interval, zato plačate povprečno 15s več)
Tušmobila, s 30 sekundnim intervalom? V praksi to pomeni, da je vsak pogovor povprečno dražji za znesek 15. sekund.
T-2, ki še sploh ne deluje

Debitela, ki ima isti interval kot Mobitel?
Izimobila, s 15 sekundnim intervalom? V praksi to pomeni, da je vsak pogovor povprečno dražji za znesek 7. sekund.
MMobila, s 30 sekundnim intervalom? V praksi to pomeni, da je vsak pogovor povprečno dražji za znesek 15. sekund.

bonk.gif

Simobil je prešel s sekundnega na 15s intervalni način 1.septembra 2001. Sicer samo za nove naročnike. Se še spomnite pomladi. Če se prav spomnim so bile stare pogodbe dokončno ukinjene poleti 2005.

Mobitel je takoj sledil in 1.novembra 2001 je že veljal 15s interval za vse.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Ja. Svinjarija ziva je ta interval. Fer bi bil sekundni obracunski interval in zanima me, ZAKAJ ga nimamo vec, ce se gremo fer odnosov in placanih racunov!
smile-1.gif

Ce bo kdo bleklil, da zaradi kaksnega obracuna ali kaj podobnega ... se mu bom smejal!

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
To meni ni niti najmanj všeč, jaz imam na dan vsaj 30 pogovorov sluzbenih za koordinacijo ki ne trajajo več kot 15 sekund. To pomeni da bom ob enem takem pogovoru plačal ceno kot bi prej imel 4 pogovore.

DevilFace

Pripravnik
11. dec 2007
32
0
6
Saj imaš sekundni interval - nad 1. minuto. Do ene minuta pa bo pač treba plačat. Jebat ga, "zastojnkari" bodo tako odpadli. Treba je vedeti, da obdelava klica tudi nekaj stane.
Meni se zdi to kar coool, nekaj bom prišparal, saj večina mojih klicev traja več kakor minuto...

DF

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik DevilFace pravi:
Meni se zdi to kar coool, nekaj bom prišparal, saj večina mojih klicev traja več kakor minuto...
DF

Prišparal boš res ogromno.
bonk.gif

Zapravil boš malo manj
cheer.gif

Potrošniki smo res ene ovce

Lp

DevilFace

Pripravnik
11. dec 2007
32
0
6
Če imaš račun 10€ potem je itak vseeno...
Če pa je račun visok, pa se takšna pocenitev pozna, se ti ne zdi?

DF

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik DevilFace pravi:
Treba je vedeti, da obdelava klica tudi nekaj stane.

Ja, najbrž
hysterical-1.gif

Mislim, saj stane, ampak ta strošek je praktično ničen.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
Sem si naredil izpisek iz asistenta: dolžna mojih klicev je v povprečju 65 s! Nekaj daljših, kar nekaj pa krajših od 1 minute. Upam, da S! ne bo (kmalu) sledil M@.