mnenja: Je Windows 7 že za primary OS?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Sem končno našel čas za backup, format in clean instal. Zaenkrat dela super. Zadovoljen z vsem, RAZEN..., neki mi ne delajo driverji za mojo zunanjo zvočno kartico Asus Xonar U1. Sem potagnil z uradne strani beta driverje...inštaliral, restartal..., ko pride v winse se obesijo. Ura na miški dela, čakam minuto, če bo kaj...nič......če pa potem karkoli kliknem vse zamrzne in je potreben repair z Win 7 DVD-jem.

Upam, da porihtajo čimprej, ker bi rad gledal filme preko SPDIF.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Zanimivo...si probal z driver od viste, ti pa so verjetno kaj druega kot Beta?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Nisem še z Vistinimi probal. Bom pa.

Sem takoj probal Win 7 driverje...sem sklepal, da se niso brezveze matrali narest posebnih driverjev za Win7, če že obstajajo za Visto.

Zadnji beta driverji so 2009/07/06, tako da pričakujem, da bo kaj boljšega kmalu. Če ne prej, kot bodo uradno prišli ven win 7.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Morda so jih naredli "na silo", ko je w7 "prišel ven", ampak zaradi česa druega tebi ne dela..na uradne bodo pa pač počakali do uradnega izida...

ampak vista oz XP driverji bi skoraj morali delati, jaz osebno nimam niti enega driverja "original" w7, pa dela vse.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem dal Win 7 na Athlona 64 3000+, Geforce 6600 128 MB, 2 GB RAM (našel in namestil je čisto vse gonilnike) in tudi če izklopim čisto vse efekte mi procesor ob vsaki najmanjši obremenitvi nabije na 100% (dam predvajat youtube video - skoči na 100%, stisnem pavzo in pade na 10%...Video sicer predvaja tekoče, samo je zaradi tega vse ostalo slabše odzivno). Sam OS sicer dela tekoče tudi če vklopim kakšno temo, naloži se hitro, izklopi se hitro.

Tudi na splošno se mi zdi vse skupaj samo fancy OS, kjer človek znori preden najde nekaj, kar je prej našel s par kliki. Vse je nekak poenostavljeno in narejeno za začetnike, če hočeš nastavit kaj več, pa rabiš doktorat (recimo snemanje iz Stereo mix, LAN IP). Glede na to, da sem dal gor verzijo Ultimate, bi pričakoval malo bolj ''profesionalno'' usmerjeno verzijo, naj naredijo poenostavljeno na Home
tongue-1.gif

Žal me Win 7 ni prepričal s čisto ničemer oz. ni ponudil nič novega (oz. vsaj ne kaj takega, kar bi v XP pogrešal), tak da grem nazaj na XP.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Kaj pa vem, a je to normalno da nabija povsod na 100% ali to samo tebi nabija in to na 64bit verziji?

Lp

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
in tudi če izklopim čisto vse efekte mi procesor ob vsaki najmanjši obremenitvi nabije na 100%

ce si isklopo aero, pol ti GUI rise procesor ja, drugace pa je to delo GPU-ja, pa nima kaj mrdat CPU.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
stari procesor pač in plarforma, logično da dela boljše.

tudi win 3.11 bi delal boljše na Pentium 80mhz, kot pa XP.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
darjan - nehaj se že smešit tukaj pri računalništvu... Če bi W7 res počasneje delal zato, ker je novejši - kako se pa potem naložijo winsi v par sek in kako imam potem index zmogljivosti 4,3?

Pa tudi sicer vsi poročajo, da jim W7 delajo na starih kompih (res starih, ne na takšnem kot je moj) hitreje kot XP. Ljudje si jih celo na netbooke s 900MHz celeronom instalirajo in pravijo, da leti hitreje kot XP.

Saj če bi se poglobil v zadevo bi sigurno to rešil, kak drug driver, kake druge nastavitve... Ampak kot sem prej napisal - W7 nimajo nič takega, kar bi v Win XP pogrešal.

@AvtoFun - imam 32bit verzijo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Hja pol pa bo očitno res treba še malo počakat na kak nov driver in bo! Meni pa so kar luštni, in to kar jaz potrebujem imam vse na pladnju!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Ravno zato, ker je W7 nov in nima prenaloženih gonilnikov za tako stare zadeve...bo verjetno amd izdal kak driver, dva...pa bo ok.

verjetno so tudi w2k ok za nekoga, ki pač ni preveč "zahteven" uporabnik...

Za večino ljudi ima XP dve največji pomakljivosti: ni si najbolj dober s SSD in pa 64 bitno okolje, s čimer je omejen na le 3G rama.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
in tudi če izklopim čisto vse efekte mi procesor ob vsaki najmanjši obremenitvi nabije na 100%

ce si isklopo aero, pol ti GUI rise procesor ja, drugace pa je to delo GPU-ja, pa nima kaj mrdat CPU.
Niso to v sedmici popravili, da spet GPU riše? (keri [censored] se je sploh spomnil, da riše CPU, kot v osemdesetih...
rolleyes-1.gif
)

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Za večino ljudi ima XP dve največji pomakljivosti: ni si najbolj dober s SSD in pa 64 bitno okolje, s čimer je omejen na le 3G rama.
Oprosti, večina ljudi še slišala ni za ne SSD, ne za 64 bitov.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem, ni mi jasno zakaj mi zabije CPU na 100%, ni logike. Čaki, bom probal še kak divx pa mkv hd gor vrečt, da vidim kak je tam.

Edit: mkv 720p - CPU je nonstop med 80 in 90%. Vsi vizualni efekti so izklopljeni.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa ti ti samo pri filmih in premikanju oken? To zveni kot slab gonilnik za grafiko.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nič ne bomo gor metali, sem updatal BIOS, je prišlo do polovice in napisalo, da ni uspelo. Jaz bedak pa sem resetiral komp, čeprav sem dobro vedel, da se ne bo več bootal - in točno to se je zgodilo
tongue-1.gif
Zdaj se začne nalagat, potem ko zazna diske pa napiše CMOS checksum error in ni šanse, da uspem kaj nardit... Niti updatat preko diskete (sploh noče disketnika zagnat), niti preko CD-ja. Baterijo ven, clear cmos sem vklopil, nič...