mnenja: Je Windows 7 že za primary OS?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Sem namerno probal:

E particijo sem malce zmanjšal, da sem naredil nekaj prostora z željo, da povečam C particijo. Če kliknem z desnim na C, nimam možnosti razširi particijo, le skrči.

Morda delam pa kaj narobe?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Ker je zadnja particija, katero se je naredilo.

Prvo sem imel XP, potem pa sem dal gor W7.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
KSZ

Nekje sem zasledil, da naj bi uporabnikom Viste omogocili brezplacno nadgradnjo na W7, je to res ali samo govorice?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Mislim, da samo tistim, ki bodo kupili prenosnik to poletje (datumov ne vem...).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Tako je, prenosnike in računalnike, oz naprave, ki bodo imele prenaloženo visto, vsaj home premium, home basic ne bo deležen te prioritete.

Ponavadi se gre za modele, kupljene po X datumu Junija 2009 ima pa vsak proizvajalec na velko reklamo, tako da ni težko najti.

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
289
34
28
Jaz imam še vedno problem na win7, ker mi ne pokaže slike na drugem monitorju. Nimam ravno vsakdanje grafične kartice (matrox g650) in je kot kaže problem v gonilniku. Search na googlu pravi, da je to nek bug, kjer win7 drugi monitor dejansko drži v sleep stanju. Je kar nekaj takih problemov, samo za tiste z gforce in podobnimi karticami se je že našla rešitev, za tole kar pa imam jaz pa še ne ...
frown-1.gif

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
289
34
28
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Menjava grafične, če seveda nimaš prenosnika?

Kratkoročno bo najbrž najboljša rešitev, čeprav mi ne diši delati z "igričarskimi" grafičnimi karticami. Dual head kartice so vseeno dosti boljše.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
KZS...

tudi jaz sem včeraj naložil na domači računalnik windows 7. in zdaj mam problem. nikakor ne morem priti v msn mesenger. vedno mi javi napako 8004820. sem probal že vso tisto pomoč, ki jo sam ponudi pa še vedno mi ne uspe. pa še sestrica mlajša mi gnjavi naj to popravim. ma kdo kako idejo?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik landcruiser pravi:
Kratkoročno bo najbrž najboljša rešitev, čeprav mi ne diši delati z "igričarskimi" grafičnimi karticami. Dual head kartice so vseeno dosti boljše.
Vse kartice zadnjih 5 ali več let so dual-head.
Lahko pa kupiš kako novejšo Matroxovo kartico. S tem da na njihovi support strani še sploh ni Windows 7 (pri driverjih). Lahko sicer probaš Vista driverje, ki so 99% isti. (delajo tudi XP driverji, recimo, sicer pol nekaj fičrjev ne dela).

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
289
34
28
Citat:
Uporabnik titov pravi:
No to pa dvomim, da je matrox kartica boljša od AMD ali pa nVidia kartic.
wink-1.gif
Kaj je prednost "dual heada" proti rešitvam, ki jih uporabljata AMD (Hydravision Multi-Monitor Management Software) in pa nVidia (nView Multi-Display Technology)?
Prednosti zaznaš predvsem, ko jih uporabljaš za to za kar so namenjene. Občasno mi je sicer žal, ker nima grafičnega pospeševalnika, ampak delo je delo in ko potrebuješ sliko, ki mora biti ostra in pošteno barvno skalibrirana je pač to logična izbira.

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Vse kartice zadnjih 5 ali več let so dual-head.
Lahko pa kupiš kako novejšo Matroxovo kartico. S tem da na njihovi support strani še sploh ni Windows 7 (pri driverjih). Lahko sicer probaš Vista driverje, ki so 99% isti. (delajo tudi XP driverji, recimo, sicer pol nekaj fičrjev ne dela).
Kartica je stara eno leto in je eden zadnjih modelov. Uporabil sem pa njihove driverje za visto. Bom pa probal še z XP driverji.