mnenja: Je Windows 7 že za primary OS?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vse možne metode sem sprobal, tudi shortal sem 2 pina na biosu, samo da bi napisalo error pred nalaganjem in zagnalo disketo, pa nič. Iz CD-ja pa se niti ne potrudi, da bi prebral podatke. Najhuje pa je, da je BIOS zalotan gor, backupa pa sploh ni na plati.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaka plata?
Če nima uradne BIOS recovery procedure, pol bo težka.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nop, ne pridem v BIOS, napiše sicer po CMOS checksum erroru, da se bodo naložile privzete nastavitve in naj stisnem F1 za nadaljevanje ali DEL za vstop v BIOS. V obeh primerih se potem pojavi samo črn ekran s utripalko v kotu.

Matična pa je Gigabyte GA-K8NF-9.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jop, vse opisane metode. Hja, bom jo dal na Bolho za par €, mogoče bo pa kdo znal porihtat, je škoda plate ker ima še FireWire pa eSATA bracket, coaxial in/output za sound in podobne dobrote.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Poglej kdo je pri nas uvoznik za te plate in kje je servis. Tam ti bodo to sporihtali. Jaz sem ene 10 let nazaj zaflešal eno plato (MSI se mi zdi) in smo dol vzeli nek čip in ga tja poslali, tam so na novo naložili gor bios, doma smo ga vstavili in je bilo to to.

Lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tisto z boot disketo (ki je onemu tam pomagala) si probal? To je ponavadi tudi uradni postopek, čeprav za Gigabyte tega zdaj nikjer nisem našel omenjeno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Temu se žal reče BIOS bricking...googlaj...rešitve žal niso enostavno, oz na ravni navadnih uporabnikov. Ceneje bo kupiti rabljeno plato preko bolhe.

stein, to deluje...ker imajo novejše plate ponavadi dva biosa, pa se lahko tako popravi, pri starih...pa žal no go, če je zalotan bios, pa sploh ne bo šlo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi z disketo sem probal. Čisto vse postopke, ki sem jih našel na guglu (in ki delujejo v 99% primerih
tongue-1.gif
).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Opazil sem, da mi Lightroom dosti hitreje deluje v win 7. Bolj odziven.

Kar se tiče zvočne kartice, pa še niso naredili ustreznih driverjev. Našel obvestilo...da "prihaja".

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
stein, to deluje...ker imajo novejše plate ponavadi dva biosa, pa se lahko tako popravi, pri starih...pa žal no go, če je zalotan bios, pa sploh ne bo šlo.
Če imaš dva BIOS-a, potem to sploh ne rabiš, ker če je en fuč, drugi še deluje.
Imajo pa eni en mini-BIOS, ki zna samo s flopijem delat. Njegov zgleda nima niti to. (ali pa se je tudi pokvaril)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Uradni izzid (retail) polken 7 edicije bo sedajle enkrat. Nekateri proizvajalci železnine živijo še v preteklosti in niso sproducirali šoferjev za vso svojo šaro. Polkna 7 edicije pa uporabljajo za vse malenkost starejše grafikulje in tiste z 128 MB RAMa in manj generičen SVGA gonilnik. Od tod tudi lahko slabe preformance grafičnih operacij. Sem namestil taka polkna na mašino z nVidea 7300 GT in mi je avtomatsko namestil SVGA gonilnik.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
V laptopu imam ati radeon xpress 1150 s 128mb deljenega rama in win7 je avtomatično naložil pravi driver. Možno sicer, da je med inštalacijo skočil pogledat kam na net. Sicer je pa grafična edini problem, ki ga imam. Ko se zbudi iz spanja se driver dostikrat usuje in dobim sporočilo, da se je restartal. Ati pa pravi, da moja grafična ni več podprta in novih driverjev ne bo. Jupi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
probaj s kakšnimi uradnimi vista ali xp driverji za tvojo grafično...po defaultu ima w7 driverje za "vse" grafične, saj to je dokaj pomemben del računalnika, ni pa nujno da deluje perfektno.

tudi jaz sem moral "odstraniti" en ACPI driver, da deluje osvetlitev kot mora, zaradi bogih driverjev...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Driverji, ki jih je instaliral 7 so povsem enaki kot zadnji uradni driverji za visto. Če grem na roke inštalirat se mi inštalira samo ccc
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Recimo za dve moji grafikulji (Radeon 7300 in podobna nVidia) sploh ni uradnih gonilnikov že za Visto. Ampak na žalost šoferji za XP ne delujejo stabilno.

ATi pa ima itak znan problem z driverji. Meni so se driverji za ATi Radeon 3200HD non-stop vsipavali na Visti. Vse verzije... NA Win7 pa je sedaj mir...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.925
113
40
MB
ksz

zadnje dni mam problem, ko kopiram datoteke preko lana na računalnik z win7 vedno zmrzne, wtf .. ve kdo kaj
confused-1.gif