Mladina2010

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Strinjam, glava je tisto kar ti omogoči razmišljanje. Prihranki so pa lahko tudi v drugačnih oblikah.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.171
3.199
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
90k+60k je bilo preračunano glede na današnje stanje. Jasno bo ta znesek čez 10 let relativno gledano manjši.

Ampak enako moraš upoštevati tudi pri najemnini. Pred 20 leti si najemal dvosobno stanovanje v Ljubljani za koliko? Danes?

No ja to je res ampak pred 10 leti si imel tudi "nižjo" plačo. Če nebi toliko pretiraval z višanjem najemnin ( da bi šle gor z inflacijo) potem nebi plačeval nič več.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Če si rit obrišeš s papirjem al z roko. Kaj ti misliš kaj me zanima. Napiši svojo izkušnjo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
malo za šalo: jst bi se osamosvojil, pa se starci nočjo odselit :D

za res pa, sem "samostojen" -> podnajmeniško stanovanje. Kredit + stroški za svoje stanovanje/hišo pa si ne znam preračunat kak bo to zmogel.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Rit si obrišem z roko s tem, da vložim med roko in rit sekret papir. Vajo ponovim tolikokrat, da je željen rezultat ustrezen.

Ni veliko znanosti. Začneš varčevati zgodaj (pri 20ih) in pri 30 kupiš stanovanje. Seveda se tačas odpoveš vsem razvadam kot so najnovejši mobiteli, audio sistemi, draga potovanja, avtomobili in podobno, kar ljudje rabijo "za dušo". Se kar nabira, se.

Sedaj, ko si privoščim, zlahka verjajem tistim, ki pravijo, da jim nič ne ostane in ni možno privarčevat nič
shocked-1.gif
. Skuriš jurčka in pol na izi, da še sam ne veš, kdaj in kaj si pravzaprav kupil. Malce bolj premium avto, malce premium opreme v stanovanju, fensi mobiteli ure in podbno... konec meseca pozitivna nula.

crazy1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.214
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Ni veliko znanosti. Začneš varčevati zgodaj (pri 20ih) in pri 30 kupiš stanovanje. Seveda se tačas odpoveš vsem razvadam kot so najnovejši mobiteli, audio sistemi, draga potovanja, avtomobili in podobno, kar ljudje rabijo "za dušo". Se kar nabira, se.

Kaj če te pri 29h avto povozi? Ali pa recimo še bolje, fašeš raka in počasi umiraš z 80k EUR na bančnem računu!
rolleyes-1.gif

Ne vem no, raje nimam nič in vsak dan življenja vem da sem storil do sedaj vse 100% in če isti trenutek umrem, imam nasmeh na obrazu!
evil.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Samo si pa 10 najboljših let delal kaj? Sebi ovzemal od ust, da si se potem spravil "na svoje"?
smile-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Če te povozi avto, te povozi avto. Fašeš raka: ajd pač fašeš raba. V nobenem primeru ne boš potreboval ne 80K, ne spominov na nepozabne počitnice na kraju XXX.

""Ne vem no, raje nimam nič in vsak dan življenja vem da sem storil do sedaj vse 100% in če isti trenutek umrem, imam nasmeh na obrazu!"" -- takih Mr. Perfect osebkov bi Slovenija potrebovala več. Vedno vse prav naredijo, vedno 100%. Čestitke!

Kaj imeti in nasmeh na obrazu se ne izključujeta.
smirk-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Nič hudega mi ni bilo. Nisem bil niti lačen niti žejen niti mi ni bilo treba gnezdil pri mamici. Sem pa vlagal energijo in čas v povečanje znanja, izkušenj, prihodkov, formalne izobrazbe ... Brez nič, ni nič.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne vem no. Sem relativno mlad, videl sem pol sveta. Preživel nekaj izjemnih trenutkov na različnih koncih sveta, ko sem šel v resnične ekstreme. Spomini, ki so mi ostali ne zamenjam za nič plus da me ženejo naprej. Spoznal veliko ljudi, posledično dobil meni všečno službico itd. Res pa je, da nimam še svojega gnezdeca, vendar tudi to se bo uredilo, počasi.
smile-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Seveda se bo uresničilo! Vse pride, samo nekateri tukaj gor bi radi vse sedaj in takoj. Še prve prave redne plače ne dobijo, pa bi že imeli stanovanja in bili na svojem... in zjutraj spali do 11h.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ne vem no. Sem relativno mlad, videl sem pol sveta. Preživel nekaj izjemnih trenutkov na različnih koncih sveta, ko sem šel v resnične ekstreme. Spomini, ki so mi ostali ne zamenjam za nič plus da me ženejo naprej. Spoznal veliko ljudi, posledično dobil meni všečno službico itd. Res pa je, da nimam še svojega gnezdeca, vendar tudi to se bo uredilo, počasi.
smile-1.gif

No in po tem sistemu pade teorija, da se da, če od 18 leta dalje varčuješ...

Da mala omilimo pogoje.

Koliko je takih do 30, ki so samostojni? S tem mislim lastno gospodinstvo pa tudi, če je v mansardi ali pa stanovanju na kredo.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Trideset ali kako leto več... jaz jih poznam kar nekaj. V bistvu težko najdem katerega, ki ni. No nekaj zgubljenih primerkov vsekakor je, ampak tam tudi pri abrahamu ne bo nič.

pa3cia

Pripravnik
24. sep 2010
155
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:

Skuriš jurčka in pol na izi, da še sam ne veš, kdaj ...

Jao, pejdi pol na Mobitel ali na Simobil, tam težko zapraviš jurčka in pol na mesec ... se mi je zdelo, da izi ni tko pocen ...

evil.gif