Mladina2010

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kdo te bo redno zaposlil pri 18ih?

Mene je eno večje podjetje.
grin1.gif

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kaj bi delal? :

Jaz sem gonil fibrco (kotno brusilko), varil, žagal itn...

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kdo ti bo placal studij?

Jaz sem si ga sam. Takratnih 100 DEM/mesec + učbeniki.

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ves koliko bi moral sluziti za 50k v 10ih letih in koliko je povprecna placa v SLO?
smirk-1.gif

50 jurjev v 10 letih ni neka cifra za povprečneža.

Aja, za našparat, ne za zaslužit. S tem da pir po šihtu ni problem.
evil.gif

[censored], Mekani je pri 30 car za alter.
priden.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
no jaz že računam, da bom pri 30 na svojem, tako ali drugače, mam še par let do tja, ampak me čaka redna služba, ko končam, potem bo pa hitro na računu kaj več

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Zal takih podjetij ni vec, pa tudi studij ni vec 50€ na mesec. 50k € posojila je na 10let cca 480€ na mesec. Preden "povprecnez" zacne razmisljati o odplacevanju se zna zatakniti pri ze odobritivi posojila
smirk-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jaz se imam za povprečneža pa končujem 3x170m2.
evil.gif

Da še enkrat toliko "izgubljenega" ne štejem.
bonk.gif

Citat:
Zal takih podjetij ni vec, pa tudi studij ni vec 50€ na mesec

Roko na srce, takrat je bila plača 1000 DEM čist OK. Resda sem imel samo 15 ljudi "pod sabo".
hysterical-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.710
2.424
113
Pomurje
Večina mojih osnovnošolskih sošolcev, je pri 22-23 že imelo otroke in so pridno zidali bajte.

Gastarbajterje so špilali po 16ur dnevno v Avstriji, živeli so doma, punca-žena so bili na socialni, zdravstvo sem mu plačeval "jaz" itd.

Zdaj pri 33 jih ima veliko že 2 ženo-punco in zida 2 bajto. Še vedno so gastarbajterji, ampak sedaj s papirji in urejeno socialo. Še vedno delajo 16ur, pozimi pa štemplajo knjigo v avstriji.
No, redki bodo dočakali 50let.

Aja ta "pametni" ki so šli študirat, so še večinoma doma ali v stanovnjih od staršev.

Lp

Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ne gre, razen da spizdiš €, ali pa luknja na 30 let.. ni posebne znanosti.

Gre, gre. Je pa odrekanja 20+ let.

Prvih 5,6 šparaš, naslednjih 15 odplačuješ kredit. Tako je pri nama, pa sva brez staršev prišla do stanovanja -sicer enosobnega- ampak v Ljubljani (tako za okvirno oceno) takrat, ko je bil višek cen nepremičnin. (začetek 2008)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.035
1.947
113
in to bi mi naj bil življenjski cilj, da se za ceno trkanja po prsih vselim v malo večji pesjak, katerega ponosen lastnik sem po 30 letih, v enem najbolj prometno kaotičnih mest v evropi in tam dočakam trenutek ko me z nogami naprej ven odnesejo?
stupid-1.gif
ne hvala, si pa postavil šolski primer zakaj nas je večina doma, v prizidkih, mansardah, kleteh in podstrešjih

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.510
7.701
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No za zacetek bi morda veljalo, da stanovanje ni izgovor ampak se lahko osamosvojis tudi tako da gres v najem. Vse ostalo so izgovori. =)

Bistvo osamosvajanja ni geografska lokacija spalnice
smirk-1.gif

Zate je verjetno bistvo osamosvajanja to da si avta ne sposojas vec od fotra ampak mata svak svoje bmw-ja. To da se vas 15 tlaci v enosobnem stanovanju pa verjetno ni pomembno. (Tvoj neumen komentar je sprozil moj neumen odgovor)

Bistvo osamosvajanja je da zacnes skrbeti sam zase in ustvaris svoje zivljenje neodvisno od starsev. Nekako mi ni do tega da bi me mati poslusala ko jedino oprasujem.

In koncno se v necem strnjam s patriotom - da se. Prvi siht kejr sem sluzil takrat 80k mesecno sem mel pri 16ih pa sem normalno izdelal srednjo solo. Od 21 ne zivim vec doma, vse akr imam v lasti sem si sam kupil in fax si sam placujem (150 EUR na mesec).

In komot se dobi siht tud za 1k EUR sam priden mors bit pa se pripravljen kaj naucit. In glede na to kar se tle bere bi mekanega res lahko vsi samo vikali.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.510
7.701
113
Aja - pa meni se zdi da c enekdo uredi mansardo, sezida prizidek itd - to ej osamosvojitev. Pac si izkoristil dolocene danosti ampak si si sam zgradil in zivis na svojem. Biti doma je za moje pojme biti v svoji sobi ki jo imas ze 20+ let.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.107
466
83
45
dolenska
Pri 30 svoj flet. Lahko bi imel bajto, sam se mi ne da par let onegavit in pol do konca življenja delat sam za bajto. Moji frendi so mel stanojanja že par let prej in smo isti letniki. Je pa res, da kakega jurčka in več zasližijo več na mesec.

Je pa tudi res, da sem kr fajn zapufan in mi ni postal drugega al kupit al pa podnajemnik. Pri tastarih misma mogla žvet, ker, ali premajhna bajta ali mamin sinko (njen brat v istem štuku).
Sej bratec je kr pridem in po svoje uredu, sam nima razjasnene pojme glede stroškov.

Pa je res tudi, da ne bi mel svojga fleta, če ne bi dobil tolk krede.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.555
5.689
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Tvojega zadnjega stavka pa ne kapiram.

Zakaj?

Če greš na šiht pri 18-ih, komod našparaš 500e na mesec in tudi študiraš. To je do 30-ega 70 jurjev, z obrestmi in kako investicijo si komod čez 100k.

50 krede na 10 let je spet kakih 500 na msec, za 150k pa že dobiš kaj pametnega.

Če pa žuraš in "študiraš", lahko pa jamraš po forumih, kako je zajebano...

In pol se čudim od kje tvoja asocialnost
hysterical-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.386
173
63
Zdej je odvisno kaj je zate povprečna plača in kaj normalna kalkulacija.

Da se, samo delat moraš znat, pa kdaj pač tudi kaj raskirat.

Nazadnje urejeno:

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Hmm....če se neka resna služba začne pri 22-ih recimo, je to 8 let do 30-ega, to je 96 mesecev...če daš jurja na stran, se da...ali pa kdo se malo spozna na vred. papirje, mu je lahko zneslo, ampak prvič takih je malo in drugič, taki ne bluzijo po alteru
smile-1.gif

(jaz osebno bi samo na bencinu, ki ga zagonim za vožnjo v mesto, prišparal tričetrt najemnine ali recimo krede)

Ne moreš, dat jurja na stran, edino, če zaslužiš 1500 evrov, je treba še živet in, če imaš bogate starše, ki ti plačujejo hrano, položnice, perejo cuje, kupjo avto se to da, drugače ne.

Kamele0N

23. jul 2008
42.555
5.689
113
No ja maš res........koæa poso koæa od 18leta naprej........plus da je bil "za doma" predviden takoj k so ga odstavl od sise
evil.gif

Heh æebine.......sej za drugo stran pomojem še slišal ni
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Tvojega zadnjega stavka pa ne kapiram.

Zakaj?

Če greš na šiht pri 18-ih, komod našparaš 500e na mesec in tudi študiraš. To je do 30-ega 70 jurjev, z obrestmi in kako investicijo si komod čez 100k.

50 krede na 10 let je spet kakih 500 na msec, za 150k pa že dobiš kaj pametnega.

Če pa žuraš in "študiraš", lahko pa jamraš po forumih, kako je zajebano...

Kot 18 letni mulec si vsak kupi mobitel, računalnik, dobr avtu, žurke in ti o računici.

Kamele0N

23. jul 2008
42.555
5.689
113
Ne če si v "družinskem" podjetju........pol stari gazda odloča kjere gate si boš kupu, pa če bo mobi reglja al bo mobi čuk k je cenejši
smile-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jaz poznam določene k so dedoval, so jim tastar pral gate in danes so na svojem.

Naj se javi nekdo, ki se je zaposlil pri 18 letih, se takrat odselil in ima danes pri 30 letih stanovanje oz. manjši hišo, koliko je takih brez pomoči staršev, brez dedovanja.

Ajd, če je kdo to dosegel do 28 leta mu stisnem za eno rundo pira + kak liker še bolje pa rum k ga rad pijem.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.510
7.701
113
No cez en let bom dosegel tvoje kriterije. Namest runde se lahk vpises v kako vecerno solo, si razsiris obzorja in nehas srat po slovenskih forumih =)