Mladina2010

Lamagras

Pripravnik
7. dec 2010
69
0
6
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No za zacetek bi morda veljalo, da stanovanje ni izgovor ampak se lahko osamosvojis tudi tako da gres v najem. Vse ostalo so izgovori. =)

V bistvu tukaj ni nobenih izgovorov, s tamalo sva tukaj že gledala stanovsnja in iskala, potem nama je pa ona sama ponudila to opcijo, in čisto vsak ki ima kaj pameti v glavi, bo rajši vzel to opcijo, kot pa kje drugje plačeval najemnino. Drugače sem pa v tujini bil 5 let v najemu, prve 2 leti sam, potem pa 3 leta s svojo, pa najbolj žalostna stvar, ki me tukaj odvrne od najema je to, da bi za pajzl plačeval toliko, kot sem v tujini za hiško. S tem da v tujini mi je še nekaj potem ostalo na mesec za živeti in našparati
smile-1.gif

no worries then
smile-1.gif

Lamagras

Pripravnik
7. dec 2010
69
0
6
Ja to sva res imela krompir, sej drugače bi pa svoje stanovanje kupila, nisva pa denarja nikamor pol prelagala, pustila na banki, tko da mava skupni fond, če se karkoli zgodi, je sreča da noben od naju ni razsipen, in živiva čisto lepo
smile-1.gif

Je pa res da je v današnjih časih zelo težko za malde priti do stanovanja

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Ja jaz delam v 2 firmah, hodim na faks.. več kot raztrgat se pa ne morem. Vmes pa denar pošiljam domov, ker je eden od staršev brez službe...
Ma ja.. ampak vem, da bom zmogel in "prehitel" še tiste, ki jih starši financirajo.
smile-1.gif

To, da imam zdaj toliko slabše izhodišče me bo reševalo v prihodnosti, da bom imel toliko boljšega. Ker se bom znal sam iz "drekastih" situacij potegniti.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jaz bi bil lahko pred 30. komod v svojem stanovanju, z minimalno kredo.
bonk.gif

Ampak sem bil predviden "za doma", zrihtal komplet mansardo, sofinancira vinske kleti, garaže, štalo itd.
bonk.gif
)

Na koncu pa naredil svojo bajto.
pozdrav.gif

Tolažim se s tem, da nisem edini tak butec.
bonk.gif

Aja, dobil nisem od nikogar nič. Niente. Nula.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No za zacetek bi morda veljalo, da stanovanje ni izgovor ampak se lahko osamosvojis tudi tako da gres v najem. Vse ostalo so izgovori. =)

Bistvo osamosvajanja ni geografska lokacija spalnice
smirk-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Ja kako je to mogoče, ko pa smo po besedah politike tako super država itd. itd.

Na bruhanje mi gre to.

Žal sem tudi sam še doma, ker pač možnosti ni. Varčujem in nekaj je privarčevanega, ostalo bo kreda, upam, da še to leto, če ne pa sigurno naslednje leto.

B81

22. jul 2007
38.167
11.291
113
Hmm....če se neka resna služba začne pri 22-ih recimo, je to 8 let do 30-ega, to je 96 mesecev...če daš jurja na stran, se da...ali pa kdo se malo spozna na vred. papirje, mu je lahko zneslo, ampak prvič takih je malo in drugič, taki ne bluzijo po alteru
smile-1.gif

(jaz osebno bi samo na bencinu, ki ga zagonim za vožnjo v mesto, prišparal tričetrt najemnine ali recimo krede)

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Hmm....če se neka resna služba začne pri 22-ih recimo, je to 8 let do 30-ega, to je 96 mesecev...če daš jurja na stran, se da...ali pa kdo se malo spozna na vred. papirje, mu je lahko zneslo, ampak prvič takih je malo in drugič, taki ne bluzijo po alteru
smile-1.gif

(jaz osebno bi samo na bencinu, ki ga zagonim za vožnjo v mesto, prišparal tričetrt najemnine ali recimo krede)

Jurja na stran na mesec
bonk.gif
.

Koliko diplomantov pa zasluži sploh čistega jurja?

PS k mojem prejšnjem sporočilu: "da ne omenim, da smo v službi non stop od osmih pa praktično do šestih zvečer"

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
smile-1.gif

al pa ce das 10 jurjev na stran.... si prej na svojem
smirk-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Rajši, bi bil Grk... kot ........
hysterical-1.gif

Tam se vsaj ve koliko in do kdaj se dela...

B81

22. jul 2007
38.167
11.291
113
Ja, s tem sem hotel tudi povedat (pa sem mislil, da ne bom rabil razlagat), kako težko je danes pri 30-ih bit v svojem flatu, boknedaj v hiši, ki je enkrat dražja. V večini primerov je pač tako, da se nepremičnine prenašajo iz roda v rod, ene se prodajo, pa se kupijo druge, novejše....redkokdo vse sam nakupi...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
kako težko je danes pri 30-ih bit v svojem flatu, boknedaj v hiši, ki je enkrat dražja.
1x1=1
1x2=2
1x3=3

Si verjetno mislil 2x dražje...

Madona kako [censored] je težko?

Vsi bi študirali do 28-30. leta, potem je to normalno.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
kako težko je danes pri 30-ih bit v svojem flatu, boknedaj v hiši, ki je enkrat dražja.
1x1=1
1x2=2
1x3=3

ce bi nehali "studirati" prej bi se zadeve se bolj zakomplicirale

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.386
173
63
Pišuka, tok pametnih, pa nobenga dnara
smile-1.gif
.

Kupil stanovanje pri 29, no glih še ustrezam kriterijem, pol pa silom prilike še avto. Za stanovanje kredit poplačan, 5 let prej kot je treba, avto pa še eno leto.

B81

22. jul 2007
38.167
11.291
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
1x1=1
1x2=2
1x3=3

Tak sem mislil ja, ponavadi uporabim dvakrat v takih primerih, pa sem mislil, da se bo kdo na ceno spotaknil...
Tvojega zadnjega stavka pa ne kapiram.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Po normalni kalkulaciji s povprečno plačo to ni izvedljivo, mi je zelo žal.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

Zakaj?

Če greš na šiht pri 18-ih, komod našparaš 500e na mesec in tudi študiraš. To je do 30-ega 70 jurjev, z obrestmi in kako investicijo si komod čez 100k.

50 krede na 10 let je spet kakih 500 na msec, za 150k pa že dobiš kaj pametnega.

Če pa žuraš in "študiraš", lahko pa jamraš po forumih, kako je zajebano...

B81

22. jul 2007
38.167
11.291
113
Ta računica je pravilna. Ne poznam pa nobene osebe iz tvojega opisa.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Kdo te bo redno zaposlil pri 18ih? Kaj bi delal? Kdo ti bo placal studij? 500€ bi dal na stran ceprav dober Slovenije zasluzi manj kaj sele da bi toliko dali "na stran". Ves koliko bi moral sluziti za 50k v 10ih letih in koliko je povprecna placa v SLO?
smirk-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

Zakaj?

Če greš na šiht pri 18-ih, komod našparaš 500e na mesec in tudi študiraš. To je do 30-ega 70 jurjev, z obrestmi in kako investicijo si komod čez 100k.

50 krede na 10 let je spet kakih 500 na msec, za 150k pa že dobiš kaj pametnega.

Če pa žuraš in "študiraš", lahko pa jamraš po forumih, kako je zajebano...

Zanimiva kalkulacija, da lahko delaš in študiraš, ter prišparaš 500 eur na mesec. Me zanima kdo začne delat pri 19. za jurja in več.
Na šolnino si verjetno pozabil?!