Na madžarskem sem (z "življenjsko sopotnico") jeseni skoraj kupil hišo.Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Gre. Alterjevci imajo recept, čakam še ta sposobne, da se zbudijo.
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Jaz poznam določene k so dedoval, so jim tastar pral gate in danes so na svojem.
Naj se javi nekdo, ki se je zaposlil pri 18 letih, se takrat odselil in ima danes pri 30 letih stanovanje oz. manjši hišo, koliko je takih brez pomoči staršev, brez dedovanja.
Ajd, če je kdo to dosegel do 28 leta mu stisnem za eno rundo pira + kak liker še bolje pa rum k ga rad pijem.
Citat:
Recimo, da bi rad ostal v metropoli. Nagledano imam stanovanje za ca 200.000 (70kv.m), supak noce spustit niti za cent. Ne zanima ga, da sem mlad, blabla. Renoviral ne bom, hočem na ključ, tipi topi. Zdaj pa čakam in čakam (evrčke zlagam), da se vpelje tale davek na presežek nepremičnine pa da se reši tiste babe, ki imajo v centru Ljubljane stanovanja po 150kv. m plus.sisu jim.![]()
Citat:
Zanimivo poročilo, če se da komu brati. Sitnih 500 strani. KLIK na PDF
Gre se pa za maldino, ki se ne zna ne more osamosvojiti. Večina je še vedno pri starših, službe za nedoločen čas so pa utopija. Prosim, da se oglasite vsi tisti sposobni, ki ste brez pomoči staršev prišli do lastnega stanovanja. Aja, denar od starih staršev prav tako ne šteje.![]()
Ne, tudi dedovanje ne velja.
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
In kaj sedaj hočeš povedat, da če imaš doktor narejen, te pa čaka služba s 3000 evri plače.
Tak mišljenje imate čist vsi študenti, pol pa po diplomi čepite na zavodu za zaposlovanje in se pi*zdite, kak ni dela.
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Izračun pokaže, da za 90000€ daš baniki še obresti cca 60000. To pa že pomeni cca 44let najemnine...
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Recimo, da bi rad ostal v metropoli. Nagledano imam stanovanje za ca 200.000 (70kv.m), supak noce spustit niti za cent. Ne zanima ga, da sem mlad, blabla. Renoviral ne bom, hočem na ključ, tipi topi. Zdaj pa čakam in čakam (evrčke zlagam), da se vpelje tale davek na presežek nepremičnine pa da se reši tiste babe, ki imajo v centru Ljubljane stanovanja po 150kv. m plus.sisu jim.![]()
Nič ne bo s kakšnimi presežki, tudi drugo, tretje....stanovanje ne bo bolj obdavčeno, kot so to napovedovali tistim, ki jih oddajajo na črno oz. jih imajo prazne. Politika bi s tem sebi in svojim bogatim prijateljem pljunila v skledo.
Citat:
Citat:
Zanimivo poročilo, če se da komu brati. Sitnih 500 strani. KLIK na PDF
Gre se pa za maldino, ki se ne zna ne more osamosvojiti. Večina je še vedno pri starših, službe za nedoločen čas so pa utopija. Prosim, da se oglasite vsi tisti sposobni, ki ste brez pomoči staršev prišli do lastnega stanovanja. Aja, denar od starih staršev prav tako ne šteje.![]()
Ne, tudi dedovanje ne velja.
Ha jaz poznam nekaj takih, ki pravijo, da mladi in stari ne gredo skupaj.
Vsi to ponosno povedo.
Pozabijo pa omenit, da so nekako starši poskrbeli, da imajo sedaj na svojem mir.![]()
Če pogledaš koliko hiš je praznih se je veliko staršev, ki so v 70, 80, 90 gradili velike hiše zmotilo pri oceni, da bodo otroci zgoraj imeli.
Druga opcija: kredit na 30 let ali pa najemnina.
Izračun pokaže, da za 90000€ daš baniki še obresti cca 60000. To pa že pomeni cca 44let najemnine...
Ok res ni tvoje na koncu in otrokom nič ne pustiš a bog vedi kje bodo naši otroci čez x let...
Aha tole z delom z 18+ pa tak se ne izide v praksi pa lahko še tako obračaš...Ne da se namreč živet 12 let (do 30) samo DOM-SLUŽBA pa tudi kaj za oblečt in jest rabiš...pa kak del na avtu gre...pa zdrsvtveno zavarovanj je treba plačat dodatno, pa registracijo...
Citat:
Najemnina za začetek ni slabo in če ti zraven uspe privarčevati, si zame že na pol car. Slej ko prej bo moral nepremičniski balonček počiti, nazadnje sem slišal, da je v Ljubljani 15.000 neprodanih stanovanj, luknje za 30 kvadratnih pa se prodajajo za 100.000 EUR.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Bančne obresti poleg zaslužba vključujejo tudi kompenzacijo inflacije. Tudi pri najemnini moraš to upoštevati...
Citat:
Morda bo grdo slišati, upam, da vse poči, ker se z mojimi prihraniki ne bi zgodilo popolnoma nič. Ne zaupam papirju, že dolgo ne, če veš kaj mislim.