Mladina2010

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.510
7.701
113
Ne vem sicer kaj je zate kurnik ampak glede na to kje zivis ti, povsem verjamem da imava diametralno nasprotne poglede na to v kaki bivalni enoti bi kdo od anju zelel ziveti.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Ksz...

Za manj kot 60 kvadratov se jaz ne mislim zakreditirat za 20 let. Če že, potem naj bo vsaj dolgoročno in ustrezno.

Pred 30 se da. Če imata oba dobre plače (skupaj čez 3.000) in prej kaj našparanega.

Če si samski pa brez bogatih staršev, je pa jeba.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Gre. Alterjevci imajo recept, čakam še ta sposobne, da se zbudijo.
Na madžarskem sem (z "življenjsko sopotnico") jeseni skoraj kupil hišo.
Le malo predaleč je od Maribora, avtocesti navkljub. (Lenti okolica)

Pa T-2 ni.
wink-1.gif

Cena 50 000 EUR. (parcela, fertik hiša, pod 10 let stara)
Na koncu so baje na 42 spustili.

PS: OK, sem malo čez 30...

Nazadnje urejeno:

Lamagras

Pripravnik
7. dec 2010
69
0
6
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Jaz poznam določene k so dedoval, so jim tastar pral gate in danes so na svojem.

Naj se javi nekdo, ki se je zaposlil pri 18 letih, se takrat odselil in ima danes pri 30 letih stanovanje oz. manjši hišo, koliko je takih brez pomoči staršev, brez dedovanja.

Ajd, če je kdo to dosegel do 28 leta mu stisnem za eno rundo pira + kak liker še bolje pa rum k ga rad pijem.

Jaz sm se pr 18ih odselu, in živel v najemu do zdej, bi padu v tvojo kategorijo, če nama ne bi babica od moje dala stanovanja
redface-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Recimo, da bi rad ostal v metropoli. Nagledano imam stanovanje za ca 200.000 (70kv.m), supak noce spustit niti za cent. Ne zanima ga, da sem mlad, blabla. Renoviral ne bom, hočem na ključ, tipi topi. Zdaj pa čakam in čakam (evrčke zlagam), da se vpelje tale davek na presežek nepremičnine pa da se reši tiste babe, ki imajo v centru Ljubljane stanovanja po 150kv. m plus.
smile-1.gif
sisu jim.

esperanto

Zelenc'
19. jan 2011
12
0
1
To ti pa čestitam, definitivno si eden zmed redkih, ki jim je to uspelo doseč v tok mladih letih!
zmaga.gif
Kje si pa delal?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.171
3.199
113
Moj sošolc iz osnovne je zabluzil sredno šolo se par let drogiral nato še dilal danes ko pa jaz ki imam končan magisterij in dobro službo razmišljam kje si bom pocen stanovanje našel ima pa on že hišo v Ljubljani
smile-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
In kaj sedaj hočeš povedat, da če imaš doktor narejen, te pa čaka služba s 3000 evri plače.
Tak mišljenje imate čist vsi študenti, pol pa po diplomi čepite na zavodu za zaposlovanje in se pi*zdite, kak ni dela.

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Recimo, da bi rad ostal v metropoli. Nagledano imam stanovanje za ca 200.000 (70kv.m), supak noce spustit niti za cent. Ne zanima ga, da sem mlad, blabla. Renoviral ne bom, hočem na ključ, tipi topi. Zdaj pa čakam in čakam (evrčke zlagam), da se vpelje tale davek na presežek nepremičnine pa da se reši tiste babe, ki imajo v centru Ljubljane stanovanja po 150kv. m plus.
smile-1.gif
sisu jim.

Nič ne bo s kakšnimi presežki, tudi drugo, tretje....stanovanje ne bo bolj obdavčeno, kot so to napovedovali tistim, ki jih oddajajo na črno oz. jih imajo prazne. Politika bi s tem sebi in svojim bogatim prijateljem pljunila v skledo.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Zanimivo poročilo, če se da komu brati. Sitnih 500 strani. KLIK na PDF

Gre se pa za maldino, ki se ne zna ne more osamosvojiti. Večina je še vedno pri starših, službe za nedoločen čas so pa utopija. Prosim, da se oglasite vsi tisti sposobni, ki ste brez pomoči staršev prišli do lastnega stanovanja. Aja, denar od starih staršev prav tako ne šteje.
hysterical-1.gif

Ne, tudi dedovanje ne velja.

Ha jaz poznam nekaj takih, ki pravijo, da mladi in stari ne gredo skupaj.
Vsi to ponosno povedo.
Pozabijo pa omenit, da so nekako starši poskrbeli, da imajo sedaj na svojem mir.
smirk-1.gif

Če pogledaš koliko hiš je praznih se je veliko staršev, ki so v 70, 80, 90 gradili velike hiše zmotilo pri oceni, da bodo otroci zgoraj imeli.
Druga opcija: kredit na 30 let ali pa najemnina.
Izračun pokaže, da za 90000€ daš baniki še obresti cca 60000. To pa že pomeni cca 44let najemnine...
Ok res ni tvoje na koncu in otrokom nič ne pustiš a bog vedi kje bodo naši otroci čez x let...

Aha tole z delom z 18+ pa tak se ne izide v praksi pa lahko še tako obračaš...Ne da se namreč živet 12 let (do 30) samo DOM-SLUŽBA pa tudi kaj za oblečt in jest rabiš...pa kak del na avtu gre...pa zdrsvtveno zavarovanj je treba plačat dodatno, pa registracijo...

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.171
3.199
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
In kaj sedaj hočeš povedat, da če imaš doktor narejen, te pa čaka služba s 3000 evri plače.
Tak mišljenje imate čist vsi študenti, pol pa po diplomi čepite na zavodu za zaposlovanje in se pi*zdite, kak ni dela.

bonk.gif

Če si mene repliciral si še enkrat preber kaj sem napisal ker očitno slabo razumeš slovensko.

p.s. Službo sem imel že preden sem končal faks.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Izračun pokaže, da za 90000€ daš baniki še obresti cca 60000. To pa že pomeni cca 44let najemnine...

Bančne obresti poleg zaslužba vključujejo tudi kompenzacijo inflacije. Tudi pri najemnini moraš to upoštevati...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
smile-1.gif
sisu jim.

Nič ne bo s kakšnimi presežki, tudi drugo, tretje....stanovanje ne bo bolj obdavčeno, kot so to napovedovali tistim, ki jih oddajajo na črno oz. jih imajo prazne. Politika bi s tem sebi in svojim bogatim prijateljem pljunila v skledo.

Bo bo, razen če bodo teli bogatuni financirali državo iz svojega žeša, kar pa dvomim.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Citat:
Zanimivo poročilo, če se da komu brati. Sitnih 500 strani. KLIK na PDF

Gre se pa za maldino, ki se ne zna ne more osamosvojiti. Večina je še vedno pri starših, službe za nedoločen čas so pa utopija. Prosim, da se oglasite vsi tisti sposobni, ki ste brez pomoči staršev prišli do lastnega stanovanja. Aja, denar od starih staršev prav tako ne šteje.
hysterical-1.gif

Ne, tudi dedovanje ne velja.

Ha jaz poznam nekaj takih, ki pravijo, da mladi in stari ne gredo skupaj.
Vsi to ponosno povedo.
Pozabijo pa omenit, da so nekako starši poskrbeli, da imajo sedaj na svojem mir.
smirk-1.gif

Če pogledaš koliko hiš je praznih se je veliko staršev, ki so v 70, 80, 90 gradili velike hiše zmotilo pri oceni, da bodo otroci zgoraj imeli.
Druga opcija: kredit na 30 let ali pa najemnina.
Ok res ni tvoje na koncu in otrokom nič ne pustiš a bog vedi kje bodo naši otroci čez x let...

Aha tole z delom z 18+ pa tak se ne izide v praksi pa lahko še tako obračaš...Ne da se namreč živet 12 let (do 30) samo DOM-SLUŽBA pa tudi kaj za oblečt in jest rabiš...pa kak del na avtu gre...pa zdrsvtveno zavarovanj je treba plačat dodatno, pa registracijo...

Ja, samo problem je, da se te hiše prodajajo po smešno visoki ceni. Kot kupca me ne zanima, če je bilo notri vloženo za 15 ali več let žuljev in odrekanj. Oprosti, samo te kvader bajte niso vredne 300.000 EUR in več. Da ne omenim kako zastarelo je vse notri, o izolaciji ne bom, seveda je razporeditev prostorov več ali manj nikakva.

Najemnina za začetek ni slabo in če ti zraven uspe privarčevati, si zame že na pol car. Slej ko prej bo moral nepremičniski balonček počiti, nazadnje sem slišal, da je v Ljubljani 15.000 neprodanih stanovanj, luknje za 30 kvadratnih pa se prodajajo za 100.000 EUR.
hysterical-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Najemnina za začetek ni slabo in če ti zraven uspe privarčevati, si zame že na pol car. Slej ko prej bo moral nepremičniski balonček počiti, nazadnje sem slišal, da je v Ljubljani 15.000 neprodanih stanovanj, luknje za 30 kvadratnih pa se prodajajo za 100.000 EUR.

Na to karto verjetno marsikdo igra...

Samo potem se vprašaš, kaj bi se moralo zgoditi v Sloveniji (v svetu, z bankami...), da bi se cene stanovanj spustile. In takoj za tem se vprašaš, kaj bi se v tem primeru zgodilo s tvojimi prihranki...
smirk-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Morda bo grdo slišati, upam, da vse poči, ker se z mojimi prihraniki ne bi zgodilo popolnoma nič. Ne zaupam papirju, že dolgo ne, če veš kaj mislim.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.171
3.199
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:

Bančne obresti poleg zaslužba vključujejo tudi kompenzacijo inflacije. Tudi pri najemnini moraš to upoštevati...

Nebi rekel da je pri najemnini kaj infacija upoštevana saj jo plačuješ sproti . Čez 20 let bo denar na dan ko boš plačal najemnino enako vreden ( v primerjavi z višino najemnine) kot je danes.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
90k+60k je bilo preračunano glede na današnje stanje. Jasno bo ta znesek čez 10 let relativno gledano manjši.

Ampak enako moraš upoštevati tudi pri najemnini. Pred 20 leti si najemal dvosobno stanovanje v Ljubljani za koliko? Danes?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Morda bo grdo slišati, upam, da vse poči, ker se z mojimi prihraniki ne bi zgodilo popolnoma nič. Ne zaupam papirju, že dolgo ne, če veš kaj mislim.

Če "orenk poči", bodo varni edino tisti prihranki, ki so v tvoji glavi (znanje) ali pa jih sploh ni (divide by zero
smirk-1.gif
).