Migranti so že (spet) v Sloveniji - 3. del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
I

Izbrisan uporabnik #9334

ja dober noooo, pol pa grem

Ja, Capl, morda bi pa res bilo primerno. Tule se mi že par dni pod nogami motovili čreda otrok, jaz pa odpiram tole temo ...

- "Ate, kwa je pa to?"
- "Ja kwa pa vem, en stric pa teta ..."
- "ja kwa pa dela tale stric?"
- "Ne vem čisto točno, mislim pa da ji daje klistir. Punca kakat ne more ... " :oops1:
- "Aha, pa jo to kej boli?"
- "Ne vem, po moje jo je prej bolj bolelo, ko ni kakat mogla ..." :rolleyes:

Ja, Capl, morda bi pa res ... sploh ne vem več kaj si naj še izmislim.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113

Še malo širša izjava:

Tonin migranti 2018.jpg

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
4 tisoč popisanih je izginilo + fali številka koliko jih je vdrlo v Slovenijo katere niso popisali.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.087
113
Pred 20+ leti je bil masovni prehod ilegalcev čez Slovenijo. Takrat je bila pot do Sarajeva z letalom, čez Hrvaško s prevozom takim in drugačnim. Ker sporazuma o vračanju ni bilo, jim Hrvati niso delali težav, samo da gredo v Slovenijo. Kmet ob meji, ki sem ga poznal, je celo videl hrvaške policiste, ki je beguncem kazal, kam morajo iti. Potem so prišli čez mejo k nam, od tam zastonj prevoz v azilni dom, kjer so ostali kak dan in potem so izpuhteli, ker so šli naprej. Ker poznam ljudi ob meji, kjer je takrat potekala pot, nekih hudih težav z njimi ni bilo, razen, da so kaj potacali, ko so po noči hodili. Kar nekaj lokalnih "biznismenov", ki so bili vodiči in prevozniki, so postopoma zaprli in pot se je prestavila. No, pa težave so bile z velikim številom policije in nenadoma si moral imeti star traktor registriran, čeprav prej nisi nikoli videl policista po lokalnih cestah.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Iztrgano zato, ker ni ne repa ne glave, ne vira ne nič, zgolj in samo ta citat. Je izraz iztrgano povsem primeren, bi se pa dalo povedati tudi drugače. Ampak napačno pa definitivno ni.

I

Izbrisan uporabnik #15304

Iztrgano zato, ker ni ne repa ne glave, ne vira ne nič, zgolj in samo ta citat. Je izraz iztrgano povsem primeren, bi se pa dalo povedati tudi drugače. Ampak napačno pa definitivno ni.
Kako to misliš povsem primeren? Iz citiranega ne morem razbrati na koga se zapis nanaša.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Nanaša se nate in na primerno uporabi izraza "iztrgan" v tvojem postu #1.174 in s tem kontriram mnenju 8888.

I

Izbrisan uporabnik #15304

Pred 20+ leti je bil masovni prehod ilegalcev čez Slovenijo. Takrat je bila pot do Sarajeva z letalom, čez Hrvaško s prevozom takim in drugačnim. Ker sporazuma o vračanju ni bilo, jim Hrvati niso delali težav, samo da gredo v Slovenijo. Kmet ob meji, ki sem ga poznal, je celo videl hrvaške policiste, ki je beguncem kazal, kam morajo iti. Potem so prišli čez mejo k nam, od tam zastonj prevoz v azilni dom, kjer so ostali kak dan in potem so izpuhteli, ker so šli naprej. Ker poznam ljudi ob meji, kjer je takrat potekala pot, nekih hudih težav z njimi ni bilo, razen, da so kaj potacali, ko so po noči hodili. Kar nekaj lokalnih "biznismenov", ki so bili vodiči in prevozniki, so postopoma zaprli in pot se je prestavila. No, pa težave so bile z velikim številom policije in nenadoma si moral imeti star traktor registriran, čeprav prej nisi nikoli videl policista po lokalnih cestah.
Se spomnim teh časov. Na lokalnem radiju so vsak dan povedali, koliko so jih ujeli. In točno se je vedelo, kdo se ukvarja švercanjem ljudi. Tudi v Ljubljani je bilo videti vse sorte ljudi.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.